Στο Plato Lounge Bar θα βρεις τον απόλυτο after office προορισμό του αθηναϊκού κέντρου
Φινετσάτο, αριστοκρατικό και με ένα μεστό μενού με πεντανόστιμες επιλογές το Plato Lounge Bar θα γίνει η νέα αγαπημένη σου after office συνήθεια.

Φινετσάτο, αριστοκρατικό και με ένα μεστό μενού με πεντανόστιμες επιλογές το Plato Lounge Bar θα γίνει η νέα αγαπημένη σου after office συνήθεια.
Οι καθημερινοί ρυθμοί που βιώνουμε στα αστικά κέντρα και δη στην πρωτεύουσα είναι σίγουρα δύσκολοι με τις υποχρεώσεις να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και πολλές φορές να γίνονται αφόρητοι. Για αυτόν τον λόγο το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι χώροι που εξυπηρετούν after office drinks και early dinners back to back μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Φυσικά λίγοι είναι οι χώροι που μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στη fine dining αθηναϊκή σκηνή η οποία αντεπιτίθεται εδώ και χρόνια καταθέτοντας εξαιρετικές προτάσεις για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας και της εξευγενισμένης κοκτεϊλοποσίας.
Το Plato Lounge Bar των Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott έρχεται να προστεθεί ευτυχώς στις επιλογές όσων αγαπούν και δε φοβούνται να το δηλώσουν το αθηναϊκό κέντρο, φιλοξενώντας μας σε ένα κομψό χώρο με αριστοκρατική φινέτσα κι έντονες αναφορές σε εμβληματικές φυσιογνωμίες της Αρχαίας Ελλάδας. Το Plato Lounge Bar σε υποδέχεται σε ένα σκηνικό που αποπνέει μια κοσμοπολίτικη αύρα με υπέροχους δερμάτινους αναπαυτικούς καναπέδες κι άνετα τραπεζάκια που άπαντα βλέπουν στην εντυπωσιακή γυάλινη κάβα όπισθεν μιας εκθαμβωτικής ημικυκλικής μπάρας. Οι λάτρεις των spirits και ειδικά οι whiskey lovers θα μείνουν σίγουρα ικανοποιημένοι από την πληθώρα επιλογών του σχετικού καταλόγου που περιλαμβάνει μία και μία επιλογές από όλο τον κόσμο. Περιεργαζόμενοι τον κατάλογο συναντήσαμε και πιο σπάνιες ετικέτες, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα όπως αντίστοιχα και η μικρή μα to the point wine list (σε τιμές από 8€ το ποτήρι και 35€ η φιάλη). Ο ελληνικός αμπελώνας είχε την τιμητική του χωρίς να λείπουν κι ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα με φήμη κι υψηλό κύρος.
Αντί αυτών προτιμήσαμε να δοκιμάσουμε τη λίστα των signature κοκτέιλ η οποία είχε σαφείς επιρροές από την ελληνική κουλτούρα και γαστρονομία βρίσκοντας την έμπνευσή της στους παντοτινούς γευστικούς θησαυρούς της χώρας μας. Το Theama (12€) με βότκα, λικέρ μαστίχα, τσάι γιασεμιού, πράσινη πιπεριά κι αγγούρι ήταν το γευστικό αντίβαρο της σαλάτας- σπανακόπιτα (14€) με φρέσκο baby σπανάκι, τραγανό λεπτό φύλλο, ανθότυρο, μαύρο σουσάμι, άνηθο και λεμονάτη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, σε ένα εξαιρετικό pairing που δεν έτυχε απλώς, μα σίγουρα πέτυχε. Αμφότερα πολύ δροσερά κι άκρως καλοκαιρινά έδωσαν μια essence ελληνικού θέρους στο γεύμα μας. Εξίσου δροσιστικό το Elaia (12€) με τζιν, τσίπουρο, σταφύλι, θυμάρι κι ελιά ήταν μια ελληνική παραλλαγή του Martini που δεν πρέπει να προσπεράσεις σαν βρεθείς στο Plato.
Συνεχίσαμε ακάθεκτοι με τις ψωμένιες επιλογές του μενού από τις οποίες ξεχώρισε φυσικά το chicken sando (21€) με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με panko, coleslaw, γουακαμόλε και μαρμελάδα πράσινης πιπεριάς. Συνοδεύσαμε με τραγανές γλυκοπατάτες που ήταν χάρμα και υποσχεθήκαμε να δοκιμάσουμε το best seller πιάτο με τα Mini burgers (19€) την επόμενη φορά. Η συνέχεια στο τραπέζι μας είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή το φιλέτο τσιπούρας (27€) με πουρέ από λευκό καρότο, άγρια χόρτα και σάλτσα εσπεριδοειδών με αρωματικό βούτυρο. Αφράτο, πανάλαφρο και με μια γευστική σπιρτάδα μας ενθουσίασε. Έπειτα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη μοσχαρίσια ταλιάτα (38€) σε medium rare ψήσιμο μελωμένη με demi-glace μοσχαριού συνοδεία χωριάτικης πατάτας με φρεσκοτριμμένη τρούφα και μια πεντανόστιμη κρέμα γραβιέρας Νάξου ως ντιπ. Ωραιότατο πιάτο που κρυφοκοίταξε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας την ποιότητα του κρέατος.
Τα επιδόρπια θα μπορούσαν να ήταν μια κατηγορία από μόνα τους με το Aristotelis Parfait (11€) να κλέβει όπως αναμενόταν τα φωτογραφικά μας φλας. Επρόκειτο για μικρή λευκή σοκολατένια αγαλμάτινη μινιατούρα/ προτομή του Αριστοτέλη με γέμιση κομπόστας κεράσι και μους σοκολάτα, η οποία αναπαυόταν σε μια θάλασσα από καραμελωμένα φυστίκια. Υπέροχη απλά, όπως αντίστοιχα και η αποδομημένη μπουγάτσα (13€) με παγωτό κανέλας και σάλτσα καραμέλας με ελληνικό καφέ, μια ονειρική γλυκιά σύμπραξη προς χάριν του αγαπημένου γλυκού.
Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 50€ το άτομο.