Στο Neoma Sky Restaurant θα φας συντροφιά με την ωραιότερη θέα της Αθήνας
Το Νeoma Sky Restaurant μας υποδέχτηκε στο rooftop του χαρίζοντάς μας ίσως την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης για να συνοδεύσει ένα εξαίσιο γεύμα.

Το Νeoma Sky Restaurant μας υποδέχτηκε στο rooftop του χαρίζοντάς μας ίσως την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης για να συνοδεύσει ένα εξαίσιο γεύμα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που θα έχεις διαβάσει κάποιο κείμενο να διαφημίζει την ωραιότερη θέα της Αθήνας, η οποία συνήθως βρίσκεται στην ταράτσα κάποιου ξενοδοχείου ή εστιατορίου και προσφέρει στιγμές αγαλλίασης στους θαμώνες που συρρέουν με την ελπίδα να βρουν ένα ελεύθερο τραπέζι αν δεν έχουν προνοήσει να κάνουν κράτηση. Είναι βέβαιο ότι πολλοί διεκδικούν αυτή την άτυπη πρωτιά για την ομορφότερη πανοραμική θέα της πρωτεύουσας μα μετά την επίσκεψή μας στο Neoma Sky Restaurant θα θέλαμε να καταθέσουμε την πολύ σοβαρή υποψηφιότητά του για το πρωταθληματικό βραβείο καθώς μείναμε μαγεμένοι σαν βρεθήκαμε στο rooftop του.
Σε μια αξιοζήλευτη πραγματικά τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου και με τα μάτια στραμμένα στην Ακρόπολη, το Neoma Roof Garden μας υποδέχθηκε με ανανεωμένο προσανατολισμό και δημιουργική ενέργεια για να δώσει στο φετινό καλοκαίρι τη δροσιά που του χρειαζόταν. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά rooftops της πόλης το οποίο καλεί όλους τους επισκέπτες να κάνουν μια παύση από την καθημερινότητα που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και να ζήσουν μια εμπειρία που συνδυάζει τη σύγχρονη γαστρονομία με την urban κομψότητα.
Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, το δροσερό αεράκι που έντυσε τη βραδιά μας έμοιαζε βάλσαμο μπρος στα αποπνικτικά μεσημέρια που περάσαμε τις προηγούμενες μέρες. Την ώρα του δειλινού ο αττικός ουρανός φόρεσε τα πιο όμορφα χρώματα του αντανακλώντας στην μικρή πισίνα του rooftop. Μας ανάγκασε λοιπόν να σηκωθούμε από τις θέσεις μας, αφήνοντας στη μέση την ανάγνωση των menu και της winelist για να απαθανατίσουμε φωτογραφικά τη στιγμή.
Η νέα λίστα κοκτέιλ, έφερε την υπογραφή δύο πολύ σημαντικών ονομάτων του χώρου. Από τη μία ο διεθνώς αναγνωρισμένος mixologist Δημήτρης Παπαϊωάννου και από την άλλη ο Μάριος Ηλιόπουλος, κέρδισαν το στοίχημα της δημιουργίας μιας λίστας με κοκτέιλ γεύσεις, που σέβονται το terroir και τα ελληνικά αποστάγματα αλλά φλερτάρουν δημιουργικά με διεθνείς τάσεις. Το Teatro Con Vale (14€) με Cocci Doppo Teatro Amaro, Skinos Dark, Savoy Americano, bergamot Louisa και Cascara Soda και το Desire (14€) με τζιν, elderflower, πορτοκαλοκόκκινο φισκούνι, λευκή σκόνη σπαραγγιού και Deus Rossato κρασί ξεχώρισαν με τη γευστική τους πανδαισία, σκαρφαλώνοντας ψηλά στη λίστα των καλύτερων aperitivos που απολαύσαμε πρόσφατα. Η winelist περιλαμβάνει διαλεχτές επιλογές που εκφράζουν απερίφραστα την αγάπη τους στον ελληνικό αμπελώνα (σε επιλογές από 7€ το ποτήρι/ 33 η φιάλη) με γλυκόπιοτες επιλογές κι από τον διεθνή αμπελώνα.
Στη συνέχεια ξεδιαλέξαμε τα πιάτα που μας κέρδισαν κατά την ανάγνωση του μενού. Η μεγάλη φετινή ανανέωση του καταλόγου φέρει την υπογραφή του Executive Chef Παύλου Κυριάκη, ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες σεφ με θητεία σε βραβευμένα εστιατόρια τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού με σκοπό να παρουσιάσει μία σύγχρονη ελληνική κουζίνα με καθαρές τεχνικές, φρέσκες πρώτες ύλες και ελαφριές, γευστικές ισορροπίες.
Ξεκινήσαμε με τον ταραμά (8€) που συνοδευόταν με τηγανιτές πατάτες Νάξου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου και μας εντυπωσίασε καθώς ήταν μια ελληνική version fish n chips που θα έστελνε κάθε fried μπακαλιάρο στον πάγκο του. Συνεχίσαμε με το λαβράκι καρπάτσιο (14€) με πράσινες ελιές, μοσχολέμονο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρούτα του πάθους. Δροσερό, ανάλαφρο κι ελαφρώς πικάντικο κέρδισε το γευστικό στοίχημα.
Συνεχίσαμε με μια υπέροχη σαλάτα με φύλλα μουστάρδας (15€), φιλεταρισμένο καρότο, αγγούρι σε πίκλα, ξινομυζήθρα και βινεγκρέτ με χυμό σανγκουίνι. Το απόλυτο καλοκαιρινό salad getaway που επιζητούσαμε. Από τον κατάλογο των ζυμαρικών τα σκιουφιχτά με αρνί χεράκι (22€) σιγομαγειρεμένο με ρίγανη, λεμόνι και μυζήθρα Κρήτης κάνοντας ένα νοητό και γευστικό ταξίδι σε μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου. Από τα κυρίως το αρνί σέλα (29€) με πουρέ ρεβύθι, ντοματίνια κονφί, κύμινο, δυόσμο και σουσάμι ξεχώρισε καθώς πέρα από την εξαιρετική οπτική παρουσίαση, είχε περισσή νοστιμιά.
Από τις premium κοπές του καταλόγου διαλέξαμε το ελληνικό rib eye σε μια to share εκδοχή medium ψημένη όπως μας συστάθηκε καθώς το υψηλό ποσοστό ενδομυικού λίπους δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να κινηθούμε σε rare μονοπάτια. Κλείνοντας το γεύμα μας ενδώσαμε στο βάσκικο cheesecake (15€) που επελαύνει φέτος στις αθηναϊκές κουζίνες. Στην εκδοχή του Νeoma ξεχώρισαν τα κόκκινα φρούτα και το λάιμ που έδωσαν μια καλοκαιρινή essence στο αγαπημένο αυτό επιδόρπιο.
Ο λογαριασμός στα 50-55€ το άτομο με ποτήρι κρασί