5 συνταγές που κάνουν το τοστ να μοιάζει γκουρμέ
Βαρέθηκες το κλασικό τοστ ζαμπόν-τυρί; Αυτές οι πέντε εύκολες συνταγές θα απογειώσουν το ταπεινό τοστάκι σου χωρίς κόπο, μόνο με φαντασία.

Βαρέθηκες το κλασικό τοστ ζαμπόν-τυρί; Αυτές οι πέντε εύκολες συνταγές θα απογειώσουν το ταπεινό τοστάκι σου χωρίς κόπο, μόνο με φαντασία.
Το τοστ είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο φαγητό. Φτηνό, γρήγορο και (συνήθως) αδιάφορο. Κι όμως, με λίγα παραπάνω υλικά και λίγη έμπνευση, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι που θυμίζει comfort πιάτο εστιατορίου. Αυτές οι πέντε συνταγές φτιάχνονται πανεύκολα και γρήγορα, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου –ή αν όχι, που δεν θα σε βγάλουν εκτός μπάτζετ.
Υλικά:
2 φέτες ψωμί προζυμένιο ή χωριάτικο, 2 φέτες μοτσαρέλα, 2 φέτες ντομάτα, 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού, 1 κ.γλ. πέστο, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλείφουμε το πέστο στις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό. Ψήνουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί. Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή μπαλσάμικο στο σερβίρισμα.
Υλικά:
2 φέτες ψωμί του τοστ, 2 φέτες γραβιέρα ή ένταμ, 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1 κ.γλ. βούτυρο, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μικρό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει (περίπου 10 λεπτά). Στρώνουμε το τυρί και το κρεμμύδι ανάμεσα στις φέτες ψωμιού και ψήνουμε στην τοστιέρα ή σε τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Για έξτρα τσαχπινιά, σερβίρουμε με μαρμελάδα σύκο για βούτες.
Υλικά:
2 φέτες πολύσπορο ψωμί, 2 κ.σ. κρέμα τυριού, 2 φέτες καπνιστό σολομό, 2-3 φέτες αγγουράκι, 1 πρέζα άνηθο, ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Αλείφουμε την κρέμα τυριού στο ψωμί, προσθέτουμε σολομό, αγγουράκι, άνηθο και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το αφήνουμε άψητο ή το ζεσταίνουμε ελαφρά σε τηγάνι για extra melt. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο ξύσμα λεμονιού, για τη φρεσκάδα.
Υλικά: 1 φέτα χωριάτικο ψωμί, ½ ώριμο αβοκάντο, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ψήνουμε το ψωμί και λιώνουμε το αβοκάντο με πιρούνι. Στρώνουμε πάνω στο ψωμί. Τηγανίζουμε το αυγό σε αντικολλητικό τηγάνι και το ακουμπάμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι αν θέλουμε κάτι πικάντικο.
Υλικά:
2 φέτες ψωμί, 1 αυγό, 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, 2 φέτες ψημένο μπέικον, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ, χτυπάμε το αυγό με την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στο ψωμί, προσθέτουμε το μπέικον και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στον φούρνο) μέχρι να σφίξει το αυγό. Σερβίρουμε με επιπλέον πιπέρι.