Διαγωνισμοί υπερσυντηρητικότητας

Στης ακροδεξιάς την ποδιά σφάζονται παληκάρια, γιατί εκεί θα γίνει το κόλπο στις επόμενες εκλογές.   

Διαγωνισμοί υπερσυντηρητικότητας

Στην ακροδεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού έχουν στηθεί τα χαρακώματα. Η χριστιανοσύνη, ο ανδρισμός, η αγία ελληνική οικογένεια και άλλα επεισόδια αυτής της καθόλου ενδιαφέρουσας  ρητορικής απασχολούν την επικαιρότητα, κυρίως για λόγους δημοσκοπήσεων.

Με αφορμή το επεισόδιο με το χαστούκι κατά βουλεύτριας της ΝΔ σε εκκλησία της Καβάλας ο δημοσκοπικά ανερχόμενος κ. Βελόπουλος έριξε την πετονιά του στην δεξαμενή των δυσαρεστημένων από τον γάμο των ομοφυλοφίλων ψηφοφόρων. Εκτός από την αποψίλωση όμως των ακραιφνών συντηρητικών νεοδημοκρατών ο τηλεπωλητής κ. Βελόπουλος είπε να τσιγκλίσει και την σχέση Νίκης-Εκκλησίας, μια ακόμη προβληματική σχέση για την ελληνική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Έτσι ο κ. Βελόπουλος ημιαπειλητικά συμβούλεψε τους βουλευτές που «πήγαν κόντρα στο δόγμα» να απέχουν από τις εκκλησίες, ετοιμαζόμενος να χαρεί δεόντως και νέες έργω δυσαρέσκειες προς το πρόσωπο των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίες θα φτιάξουν κλίμα υπέρ της Ελληνική Λύσης εν όψει και Ευρωεκλογών, αλλά και της πιθανότητας εκλογικών αναμετρήσεων για τις έδρες των Σπαρτιατών.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πει ο κ. Βελόπουλος στην εκκλησία τι θα κάνει, σε μια υπεράσπιση α λα καρτ του διακριτού ρόλου κλήρου-πολιτείας, μια που ο ίδιος καλούσε προ λίγων εβδομάδων για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μια και το συγκεκριμένο αίτημα είχε από πίσω του ξεκάθαρα το σκεπτικό της στοχοποίησης, δικαιούμαι να υποθέσω πώς οι δηλώσεις που έκανε ο μακαριότατος την Παρασκευή δεν είχαν στόχο την πολιτειακή ευταξία αλλά την περιχαράκωση του «δικαιώματος» της εκκλησίας να ασκεί πιέσεις με μοχλό την επιρροή της στο ποίμνιο των πιστών με… κοσμικά και ουδόλως πνευματικά διακυβεύματα.

«Μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο μακαριστός Χριστόδουλος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, κλείνοντας, πίσω από την πλάτη του αρχιεπισκόπου, το μάτι στους ακραίους της εκκλησίας.  

Η κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά; Στο κάτω κάτω από εκείνη φαίνεται να προέρχονται οι δυσαρεστημένοι -και άρα προς άγρα- ψηφοφόροι τους οποίους θέλει να αποπλανήσει ο αποδέκτης των επιστολών του θεανθρώπου. Η κυβερνητική άμυνα λοιπόν είναι η ενεργοποίηση φίλιων ΜΜΕ ώστε «να βγει στη σέντρα» η μηχανική των παρεμβάσεων Βελόπουλου- αν κρίνω από τον τρόπο που διάφορα Μέσα αντιμετωπίζουν το θέμα, μια χαρά λειτουργεί σε επικοινωνιακό επίπεδο- πράγμα που δεν σημαίνει ότι θα έχει την ίδια επίδραση στο κοινό το οποίο στοχεύει με ακρίβεια ο κ. Βελόπουλος.

Ο λόγος της αναταραχής είναι -δυστυχώς- η ευκολία με την οποία όλο και μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος φαίνεται να ακούει τις ακροδεξιές και υπερσυντηρητικές σειρήνες. Αφού εκεί υπάρχει ψωμί, που θα είναι οι ρητορικές; Αλλού; Εδώ και ο Σύριζα τις προηγούμενες μέρες (με ρομφαία την πίστη του προέδρου του) μας είπε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το πεδίο της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας στην Νέα Δημοκρατία.    

Για τα ευρωπαϊκά ζητήματα βέβαια, ούτε λόγος…   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v