Λαχταριστές ομελέτες σαν γεύματα

Έχεις δοκιμάσει να μεταμορφώσεις μια απλή ομελέτα σε ένα σούπερ θρεπτικό και χορταστικό γεύμα; Έχουμε τρεις τρόπους για να το κάνεις.

Λαχταριστές ομελέτες σαν γεύματα

Η ομελέτα είναι από μόνη της χορταστική και θρεπτική λόγω του υψηλού κορεσμού που προσφέρουν τα αυγά, όμως αν πραγματικά πεινάς πολύ, αλλά θες και να την ενισχύσεις με έξτρα καλούδια, τότε μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε ένα ακόμα πιο πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

Δες παρακάτω τρεις ιδέες.

Ελληνική Ομελέτα

Υλικά: 1/2 ντομάτα, 3-4 ελιές, 4 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 2-3 ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή, 50 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα: ρόκα, σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμί από τη ντομάτα και κρατάμε μόνο τη σάρκα.

Κόβουμε σε κυβάκια και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομμάτια και πετάμε τα κουκούτσια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να σπάσουν τα αυγά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα από την περιφέρεια της ομελέτας και τις φέρνουμε προς το κέντρο της. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ντομάτα, τις ελιές, τη ρίγανη και τη φέτα τριμμένη.

Σερβίρουμε με τη ρόκα, το σπανάκι, απλώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Συνταγή από εδώ

Ομελέτα με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά: 4 αυγά, 30 ml γάλα, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, 1 πιπεριά πράσινη ή ότι έχετε, 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες, 4-5 μανιτάρια σε φέτες, 1 κουταλιά ελαιόλαδο για το σωτάρισμα, φρέσκα ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Η φωτιά μας πρέπει να είναι μέτρια προς χαμηλή. Η ομελέτα δε χρειάζεται γύρισμα, απλά ανασηκώνουμε τις άκρες σε διάφορα σημεία ώστε να περάσει το αυγό από κάτω και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε την ομελέτα αν θέλουμε με ντοματίνια κομμένα στα 2 και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο έξτρα τριμμένο τυράκι.

Συνταγή από εδώ

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και μυρωδικά

Υλικά: 5 αυγά, 80 ml γάλα, 40 ml ελαιόλαδο, 80 γρ. μαλακό τυρί με πιπέρι (ερίφι), 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα), 1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα, 4 φέτες καπνιστού σολομού σε λωρίδες, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:  Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα αβγών και ψήνουμε την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά.

Απλώνουμε σε κουταλιές το μαλακό τυρί στην επιφάνεια της ομελέτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 2 – 3 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες σολομού και διπλώνουμε την ομελέτα. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v