Αφελής (πιο πολύ από σεξιστική) η αναφορά Κουτσούμπα σε "Sugar daddies"

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αυξήσουν την πορνεία; Μπα, μάλλον την ανισότητα. 

Αφελής (πιο πολύ από σεξιστική) η αναφορά Κουτσούμπα σε Sugar daddies

Sugar daddies ή «ερωτικούς μπαμπάδες» θα αναζητούν οι φοιτήτριες για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των ιδιωτικών (ποιον κοροϊδεύουμε;) πανεπιστημίων τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν στη χώρα μας το 2025. Για την ακρίβεια, αυτό υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίρρησή του στο σχετικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να περάσει από τη Βουλή.

Μια που το είπε, μία που έπεσε καρπαζιά από παντού, κατηγορώντας τον Δ. Κουτσούμπα για σεξισμό. Ότι δηλαδή στην πρόβλεψή του, περιέλαβε μόνο τις φοιτήτριες για τις οποίες προέβλεψε μέλλον σεξεργατριών, διαχωρίζοντάς τις λόγω φύλου από τους φοιτητές. Δεν είναι ότι δεν διακρίνω εδώ σεξισμό. Ωστόσο, το βασικό ελάττωμα αυτής της παρατήρησης νομίζω ότι είναι η αφέλεια του ισχυρισμού και η ηθικολογία, που είναι τόσο προσφιλής στο ΚΚΕ, όσο σχεδόν και στην εκκλησία.

Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Ότι θα εκπορνεύονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Δηλαδή το προβλημα με την πορνεία είναι το για ποιο λόγο θέλεις τα λεφτά; Ή μήπως στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και αλλού που υπάρχουν δίδακτρα για τα ΑΕΙ παρατηρούνται μεγάλα ποσοστά πορνείας;

Αντί να τοποθετηθεί για την ταξική και κοινωνική πραγματικότητα στις χώρες με ιδιωτικά πανεπιστήμια για τα δίδακτρα των οποίων τα πιτσιρίκια παίρνουν δάνεια με ορίζοντα αποπληρωμής την 20ετία και υποθηκεύουν έτσι ολόκληρες εργασιακές δεκαετίες ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για την θηλυκή αρετή. Κρατιέμαι να μην θυμηθώ τι συνέβαινε στα ανατολικά καθεστώτα με τις ελλείψεις σε προϊόντα και την αντίστοιχη προσφορά άτυπης σεξεργασίας νεαρών γυναικών (μάλλον όμως δεν κρατιέμαι αρκετά).     

Ο κ. Κουτσούμπας επανήλθε την Παρασκευή διαβάζοντας σουηδικές διαφημίσεις προκειμένου να τεκμηριώσει τον συλλογισμό του.  

Ναι, στα σουηδικά υπάρχουν σεξοδιαφημίσεις που προτείνουν σε νεαρές να συμπληρώσουν τα έσοδά τους βγαίνοντας ραντεβού με κάποιον μεγαλύτερό τους άντρα, ο οποίος θα ήθελε να πληρώσει για να συνευρεθεί μαζί τους σεξουαλικά. Αυτές όμως οι διαφημίσεις μπορούν να αποτελέσουν απόδειξη κοινωνικής τάσης, όσο και οι άλλες που παρεπιδημούν και στο ελληνικό διαδίκτυο που πληροφορούν κάθε ενδιαφερόμενο ότι «παντρεμένες γυναίκες λυσάνε για σεξ» μόλις 500 μέτρα μακριά του. Φαντάζομαι ότι δεν συνάγεται εξ αυτού μια μεταστροφική τάση στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά την ελευθεριότητα των δεσμευμένων γυναικών.

Την… επινόηση του σουηδού επιχειρηματία για να προσελκύσει πελάτες ο κ. Κουτσούμπας την ανήγαγε σε δομικό πρόβλημα και αναντίρρητη συνέπεια της ιδιωτικής ανώτατης παιδείας. Επικοινωνιακή μπούρδα, σύντροφε. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες- όπως αυτές που θα πληρώσουν για να φοιτήσουν τα βλαστάρια τους στα κολλέγια, αλλά και όπως άλλες που μη έχοντας τα χρήματα θα δουν το παιδί τους να παίρνει ένα ωραιότατο φοιτητοδάνειο που θα το πληρώνει μέχρι τα 35.      

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v