Οι εκδρομές της Καθαράς Δευτέρας… όσο πιο οικονομικά γίνονται

Στο Πήλιο, τη Μονεμβασιά, την Αρχαία Κόρινθο και την Ολυμπία, βρήκαμε διαθεσιμότητα και δωμάτια σε εξαιρετικές τιμές για το τριήμερο που έρχεται.

Οι εκδρομές της Καθαράς Δευτέρας… όσο πιο οικονομικά γίνονται

Το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο ήρθε και σε βρήκε με το ταμείο δραματικά μείον; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, και σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας για όσο το δυνατόν πιο οικονομικές εκδρομές –μία από αυτές γίνεται εν ανάγκη και μονοήμερη, αν δεν βγαίνει με τίποτα αλλιώς.

Στη Μονεμβασιά

Λίγα μέρη στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν με τη μαγεία της καστροπολιτείας, που –το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε– είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά της, με τα πλατώματα της Άνω Πόλης να λουλουδιάζουν και τις βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια να λούζονται στο ανοιξιάτικο φως. Στα συν ότι θα γλιτώσεις την κοσμοπλημμύρα της βαθιάς άνοιξης και του πασχαλινού τετραημέρου αν την προτιμήσεις τώρα. Μην παραλείψεις και μια βόλτα στα πέριξ, η γύρω περιοχή κρύβει εκπλήξεις σαν το μοναδικό φιόρδ της Ελλάδας στον Γέρακα Λακωνίας. 

Διαβάστε περισσότερα – 10 αξέχαστες εμπειρίες στη Μονεμβασιά 

Εδώ να μείνεις: Διαθεσιμότητα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρήκαμε στο Angela's House Hotel, στα 56€ το δίκλινο ενώ στην ευρύτερη περιοχή τέλεια επιλογή είναι και η Fabulous Villa, στο χωριό Κουλέντια, ένα πανέμορφο σπίτι που φιλοξενεί δύο άτομα με 60€ ανά διανυκτέρευση. 

Στην Αρχαία Ολυμπία

Δεν είναι πια μυστικό ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας όλης, ακόμα και καμία συμπάθεια να μην τρέφεις για τους (άλλους) αρχαιολογικούς χώρους. Όσο τουριστίκ και αν σου φανεί το χωριουδάκι γύρω της –είναι, ψέματα δεν θα πούμε– άλλο τόσο γοητευμένος/η θα φύγεις από το στάδιο και την πόλη από την οποία ξεκίνησε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Τα πράγματα που έχεις να κάνεις, όμως, δεν εξαντλούνται εδώ: Το πανέμορφο δάσος της Φολόης που είναι ιδανικό για πεζοπορίες και ποδηλατάδες, το μεγαλειώδες κάστρο που λέγεται Χλεμούτσι και ο επιβλητικός ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι μερικές μόνο από τις πιο ενδιαφέρουσες στάσεις στις διαδρομές σου στην Ηλεία.

Διαβάστε περισσότερα - Η Αρχαία Ολυμπία την άνοιξη είναι μαγεία! 

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Central Guest Room, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 41,50€ το δίκλινο. 

Στην Αρχαία Κόρινθο

Ένα κάστρο βγαλμένο από τις περιπέτειες των παιδικών σου χρόνων, ένας σούπερ ενδιαφέρων αρχαιολογικός χώρος, ένα γλυκύτατο χωριό να τον αγκαλιάζει, και πολλές ευκαιρίες για μίνι εκδρομές στη γύρω περιοχή. Η Αρχαία Κόρινθος γίνεται άνετα και μονοήμερη, καθότι απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα, αν ωστόσο σε παίρνει οικονομικά αξίζει να την κάνεις τριήμερο, για να εξερευνήσεις με την ησυχία σου το χωριό, το κάστρο, τους αμπελώνες της Νεμέας και τα μονοπάτια γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα - Η Αρχαία Κόρινθος είναι η τέλεια εκδρομή που δεν έχεις κάνει 

Εδώ να μείνεις: Διαθεσιμότητα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρήκαμε, μεταξύ άλλων, στο Ancient Corinth Guest House, ένα πανέμορφο, ευρύχωρο σπιτάκι το οποίο φιλοξενεί δύο άτομα με 58,50€ ανά διανυκτέρευση με πρωινό. 

Στο Πήλιο

Λιθόστρωτα καλντερίμια, επιβλητικά αρχοντικά, μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια της ηπειρωτικής Ελλάδας, και μονοπάτια που αγκαλιάζουν λουλουδιασμένες βουνοπλαγιές, απολαμβάνοντας θέα από τη μία σε φουντωτά δάση κι από την άλλη στην θάλασσα που λαμπυρίζει πέρα στον ορίζοντα. Το Πήλιο είναι υπέροχο κάθε εποχή του χρόνου, αλλά ειδικά την άνοιξη είναι εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα - Το Πήλιο σε ένα Σαββατοκύριακο 

Εδώ να μείνεις: Καλές τιμές και διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο βρήκαμε στη Villa Aglaini στον Άγιο Δημήτριο, πολύ κοντά στην Τσαγκαράδα και τον Κισσό με τα ξακουστά του ταβερνάκια (60€ το δίκλινο με θέα θάλασσα και πρωινό) και στο Aristos Cottage στα Κάτω Λεχώνια, κοντά σε κουκλίστικα χωριά όπως ο Άγιος Βλάσης και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας (58€ το σπιτάκι δύο ατόμων) 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v