Ταβερνοκατάσταση σε Παλλήνη, Παιανία και Γέρακα

Αν θες να την δεις εξοχικά τότε σου έχουμε περιποιημένη ταβερνίσια βόλτα στις γειτονιές του Γέρακα, της Παλλήνης και της Παιανίας.

Ταβερνοκατάσταση σε Παλλήνη, Παιανία και Γέρακα

«Θα είναι σαν την Αττική αλλά δεν θα ναι» φέρεται να έχει πει κατά τας γραφάς για τον Γέρακα, την Παλλήνη και την Παιανία ο Γέροντας Εκδρομίσιος –μπορεί και όχι- κι εμείς σαν πιστοί ακόλουθοί του πήραμε στο κατόπι και τις τρεις περιοχές. Κάναμε πολύ καλά αν μας ρωτάς, γιατί εκεί συναντήσαμε κάποια από τα πιο όμορφα ταβερνάκια ολάκερης της Αττικής και δεν χάσαμε λεπτό να στρωθούμε στα τραπεζάκια τους για να δοκιμάσουμε τα ξακουστά μεζεκλίκια τους. Σου κρατήσαμε και σένα μια θέση, γιατί κάποιος πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό.

Ταβέρνα Τουρκαντώνη

Μιαούλη 59, Γέρακας τηλ: 21 3043 9064

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς ταβέρνα που έχει σαν μότο της «Φάε, πιες» την εμπιστευόμαστε ακράδαντα κι ολοκληρωτικά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον θρυλικό Τουρκαντώνη που μας έχει αναγκάσει να κάνουμε το Αθήνα- Γέρακα, Παγκράτι -Κολιάτσου για πάρτη του. Παραδοσιακό ταβερνάκι που αγγίζει και μερικές φορές υπερβαίνει τα όριο του καλτ με τιμημένα και πολυπαινεμένα ψητά της ώρας, που δεν απογοητεύουν κανέναν ουρανίσκο.

Στα τραπεζάκια του παρελαύνουν κρεατικά σούβλας και σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίσια, λουκάνικο χωριάτικο, προβατίνα, σταβλίσιες μπριζόλες, κοντοσούβλι, χεράτες πατάτες… «βουνό» και ζουμερά μπιφτέκια σε γενναιότατες μερίδες. Αν προλάβεις κοκορέτσι πάρε και μια έξτρα μερίδα για πακέτο και θα μας ευχαριστείς καθ’ όλη τη διαδρομή της επιστροφής. Λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 17-20€ το άτομο.

Το ταβερνάκι του Σαμψών

Ελ. Βενιζέλου 52, Παλλήνη, τηλ.: 210 6666027

«Δαλιδά αγάπη μου, έλα πάρε με από δω γιατί ξημεροβραδιάστηκα πάλι» -πού τα βρίσκουμε οι χωρατατζήδες- μονολογούν οι μπουκωμένοι θαμώνες αυτού του ταβερνακίου, που έχει βάλει την  Παλλήνη στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις σεφταλιά, κουνέλι στιφάδο, ταλατούρι, χαλούμι στη σχάρα, λούντζα (καπνιστό χοιρινό), λουκάνικο Κυπριακό , μανιτάρια με βαλσάμικο μέλι και θυμάρι, αφέλια, που συνοδεύεται με εξαιρετικό κους-κους, και κούπες (κεφτεδάκια από πλιγούρι γεμιστό με χοιρινό κιμά). Μαζί με κρασάκι η ουζάκι ο λογαριασμός θα γράψει περί τα 20-23€ το άτομο.

Ταβέρνα Μαργέτης

Καραολή και Δημητρίου 6, Παιανία, τηλ.: 21 0664 2302

Από το 1943 η ταβέρνα του Μαργέτη κρατά αγέρωχη στην Παιανία, σερβίροντας μερακλήδικα κρεατομεζέδια στους θαμώνες την που κάνουν ουρά για να προλάβουν μια από τις χορταστικές μερίδες της. Κόσμος και κοσμάκης συρρέει στον Μαργέτη για να δοκιμάσει την συγκλονιστική προβατίνα του, το χειροποίητο ζουμερότατο μπιφτέκι του, το χοιρινό κοντοσούβλι, την κοκορετσάρα του, τα μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και τις σπαλομπριζόλες του. Εξαιρετικά και τα μανιτάρια στα κάρβουνα, τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ το άτομο.

Η Φωλιά

Λεωφ. Λαυρίου 20ο χλμ, Παιανία, τηλ.:21 0664 5555

Από το 1964 αυτή η εξοχική ταβέρνα έχει γίνει πόλος έλξης για Αθηναίους και κατοίκους των γύρω περιοχών. Πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά άλλωστε, αφού πρόκειται για έναν χώρο με εκλεκτό φαγητό και πολύ φιλικό προσωπικό που θα σε κάνει να αισθανθείς σαν το σπίτι σου. Συχνά πυκνά διοργανώνονται γλέντια στη Φωλιά για να κουνήσουμε το κορμάκι μας μέχρι πρωίας. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν οι τυροκροκέτες, η κοκορετσάρα, η γαλατική σταβλίσια μπριζόλα, το κοντοσούβλι, τα παϊδάκια. Συνοδεύεις με εξαιρετικό τζατζίκι και χοντροκομμένες πατατάρες με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 25€ κατ’ άτομο. Αν συνοδεύεσαι από πιτσιρίκια, είναι βέβαιο ότι θα την περάσουν ζάχαρη στη μεγάλη παιδική χαρά της Φωλιάς.

Μοναξιά

Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ.: 21 0603 9268

Η Μοναξιά ξεκίνησε το γαστρονομικό της ταξίδι το 1870. Ναι, καλά διάβασες. Με ενάμιση αιώνα στην πλάτη της τούτη εδώ η ταβερνίτσα είναι από τις πιο ιστορικές όλης της Αττικής και μέχρι σήμερα φροντίζει αδιαλείπτως να μας τρατάρει λαχταριστά κοψίδια και πεντανόστιμες συνταγές. Το χειμώνα αξίζει να χουχουλιάσεις πλάι στο τζάκι, ενώ μόλις καλοκαιριάσει τη βλέπουμε πιο εξοχικά, πιάνοντας τραπεζάκι στον καταπράσινο κήπο της. Από το μενού ξεχωρίζουν η καπνιστή μπριζόλα, τα βουβαλίσια μπιφτέκια, τα μοσχαρίσια μάγουλα, το λατρεμένο χοιρινό κότσι και το φιλέτο κοτόπουλο. Ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο με κρασάκι και γλυκό φίλεμα στο τέλος.

Το μπριζολάδικο του Γέρακα

Λεωφ. Γέρακα 84, Γέρακας, τηλ.:21 0604 7616

Μπριζολοψητοπωλείο με μοντέρνα ταβερνίσια διακόσμηση αυτό εδώ το κρεατοφαγικό στέκι του Γέρακα κερδίζει συνεχώς πόντους και θαμώνες χάρη στις θηριώδεις μερίδες του. Το μπριζολάδικο κατέχει την τέχνη της καλοψημένης μπριζόλας μα δεν περιορίζεται σε αυτή, τρατάροντάς μας κι άλλες νοστιμιές όπως ταλαγάνι με μαρμελάδα σύκο, τηγανόψωμο, μπριζολοπανσέτα, μπιφτέκι γεμιστό, κοντοσούβλι κοτόπουλο και παϊδάκια πρόβεια. Έχει και τυλιχτά για τους σουβλακολάγνους. Μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσα ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v