Ταβερνάκια τέλεια για φαγοπότια στον Βύρωνα

Κρασάκια και ρακές ρέουν άφθονα, και συνοδεύονται από λαχταριστούς μεζέδες και κοψίδια-γλύκισμα, σε αυτές τις βυρωνιώτικες διευθύνσεις.

Ταβερνάκια τέλεια για φαγοπότια στον Βύρωνα

Αν έπρεπε να φτιάξουμε ένα άτυπο τοπ10 με τις αθηναϊκές γειτονιές που ξέρουν και καλοτρώνε, ο Βύρωνας θα ήταν σίγουρα μέσα. Και μια δοκιμή στις παρακάτω διευθύνσεις θα σε πείσει για του λόγου μας το αληθές.

Ταβέρνα Τζίμης
Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας, τηλ: 21 0765 8965

Ο παράδεισος των Αθηναίων κρεατοφάγων βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, απλώνει τραπεζάκια σε μια συμπαθέστατη σκεπαστή αυλή ό,τι πρέπει για τις πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες, και έχει πάρει μάστερ στο να ψήνει αριστοτεχνικά παϊδάκια προβατίνας, εξαιρετικό κοντοσούβλι, κοκορέτσι, πανσέτες, προβατίνα σχάρας, εξαιρετικά χοιρινά μπριζολάκια και καλαμάκια χειροποίητα. Δοκίμασε και τις τηγανιτές πιπεριές και το κεφαλοτύρι σαγανάκι, δε θα απογοητευτείς. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 15-17€ το άτομο, με κέρασμα γλυκάκι για τη χώνεψη.

Σουρτούκω
Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571

Η Σουρτούκω δηλώνει μπελαλού, μεζεκλού, και αγαπά τις πολίτικες λιχουδιές και τα ρεμπέτικα. Στο όμορφο εσωτερικό της, αλλά και στα ξύλινα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο πλακόστρωτο θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, με αρκετή διάθεση για νόστιμους πειραματισμούς. Βάλε στα οπωσδήποτε της παραγγελίας σου, την τυρόπιτα κανταΐφι, με μπεσαμέλ τυριών και ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας, το πεϊνιρλί με σουτζούκι, κασέρι και αυγό, της μανιάτικες Τσουχτές με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα και αυγό, το μιξ λουκάνικων Δράμας και Κρήτης και το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκόρδο. Με ωραίο χύμα κρασάκι ή αποστάγματα, θα υπολογίσεις περί τα 18-20€ το άτομο.

Βύρωνος Πολιτεία
Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992

Μας συστήνεται ως ρακομελάδικο – εναλλακτικό καφενείο και μας περιμένει στη φανταστική ταράτσα του να μας κακομάθει με κοκτέιλ (στα 8€) βασισμένα στα ελληνικά αποστάγματα, όπως το Ρακίρι με ρακί, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ ανανά, το Μαστιχωτό με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, σιρόπι αγγούρι, ανανά και λικέρ κουφοξιλιάς και το Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι. Χύμα και εμφιαλωμένα τσίπουρα, ουζάκια, ρακές σε διάφορες παραλλαγές (όπως φράουλα - καρύδα), ρακόμελα και οινόμελα ρέουν άφθονα και συνοδεύονται από μεζεδάκια σαν τα κεφτεδάκια με μαστίχα και μαστέλο Χίου, η λεμονάτη κοτοτηγανιά σβησμένη με λευκό κρασί, το ψητό χαλούμι με λαδολέμονο μουστάρδας, και το κλέφτικο αρνάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα, πατάτα σπαστή και ξύσμα πορτοκαλιού. Για ένα σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με άφθονο αλκοόλ, θα υπολογίσεις γύρω στα 17€ το άτομο.

Εις Υγείαν
Λυδίας 24, Βύρωνας, τηλ: 210 76 46 836

Σε αυτό το ήρεμο οικογενειακό ταβερνάκι στον Βύρωνα, η γοητεία και η νοστιμάδα της απλότητας είναι εμφανείς σε κάθε μπουκιά. Σαγανάκι σκοπελίτικο, φέτα ψητή, χαλούμι σχάρας με μαρμελάδα μύρτιλο, μπουρεκάκια, ανάμεικτα καλτσούνια με μάραθο και σπανάκι, και χορταστικές μερίδες όπως λουκάνικο πιπεράτο με πατάτες τηγανιτές, κεμπάπ πολίτικο με πιτούλες, χοιρινή τηγανιά, απάκι και μπιφτέκι μοσχαρίσιο είναι μερικά μόνο από τα σουξέ του μενού. Συνοδεία γλυκόπιοτης κρητικής ρακής ή Μαρουβά αν είσαι μερακλής, ο λογαριασμός στα 15-17€ το άτομο.

Η Δίβρη
Λεωφ. Καρέα 75, Βύρωνας, τηλ: 21 0760 8528

Κλασική παραδοσιακή ταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα και χαλαρό κλίμα, η Δίβρη σερβίρει καλοφτιαγμένα πιάτα, σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές, και έχει τακτικά και ζωντανή μουσική. Στο μενού της ξεχωρίζουν η τεράστια χοιρινή μπριζόλα, τα παϊδάκια κοτόπουλο, το κοντοσούβλι και η χορταστική σταυλίσια, όλα συνοδευόμενα από τραγανές, χεράτες πατάτες τηγανιτές. Προσφέρουν και 2-3 επιλογές σε θαλασσινά για όσους απαρνιώνται το κρέας, ενώ ο λογαριασμός με κέρασμα κυμαίνεται στα 15-17€ άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v