Ταβερνάκια στα περίχωρα του Πειραιά για να φας μέχρι 15€ το άτομο

Ξεκινήσαμε πεινασμένοι για ταβερνότσαρκα στις μερακλήδικες γειτονιές στα πέριξ του Πειραιά και γυρίσαμε χορτασμένοι, δίχως να δώσουμε περισσότερα από 15€ το άτομο.

Ταβερνάκια στα περίχωρα του Πειραιά για να φας μέχρι 15€ το άτομο

Το κύμα ακρίβειας των τελευταίων ετών δεν λέει να ξεφουσκώσει δυστυχώς συμπαρασύροντας όλες τις τιμές προς τα πάνω, από το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα μέχρι τα ενοίκια, το σουβλάκι αλλά και τα πολυαγαπημένα ταβερνάκια μας. Έτσι λοιπόν έχει αυξηθεί το μπάτζετ που πρέπει να έχεις διαθέσιμο σε μια πιθανή ταβερνότσαρκα σε τουλάχιστον 20€ κατ’ άτομο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια ταβερνάκια που ακόμη αντιστέκονται και προσφέρουν τις νοστιμιές τους σε πλήρη γεύματα που δεν κοστίζουν περισσότερα από 15€ το άτομο. Κάποια εξ αυτών τα εντοπίσαμε στα περίχωρα του Πειραιά και την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς τα εκεί ελπίζουμε να φιλοτιμηθείς να μας φωνάξεις κι εμάς που σ’ τα μάθαμε.  

Το κουτούκι του Τσεκούρα

25ης Μαρτίου 83, Δραπετσώνα, τηλ.: 697 230 7574

@in2life_gr Το Κουτούκι του Τσεκούρα στη Δραπετσώνα φτιάχνει την καλύτερη παστουρμαδόπιτα που έχουμε δοκιμάσει #φαγητό #ταβερνα #δραπετσωνα #πειραιας #πειραιας❤️ #fyp #ελληνικοτικτοκ #restaurant #athens #piraeus #μυστικα #τρωμε ♬ πρωτότυπος ήχος - Ελληνικά Τραγούδια

Σε σκηνικό βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία, με παλιά κάδρα στους τοίχους και ατμόσφαιρα 60s, το Κουτούκι του Τσεκούρα, βγάζει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο και ικανοποιεί τις ορέξεις σου σε κρεατικά. Εδώ θα δοκιμάσεις την καλύτερη χειροποίητη παστουρμαδόπιτα της πιάτσας, κολοκυθοκεφτέδες τραγανούς χωρίς πολύ λάδι, κεφτεδάκια με σάλτσα, φέτα σαγανάκι, αρνάκι στην λαδόκολλα, αρνίσιο κότσι στη γάστρα, πολίτικη τηγανιά, αλλά και μπριζόλες, κεμπάπ και μοσχαρίσιο συκώτι ζουμερό. Για τους… θαλασσινούς, ο Τσεκούρας βγάζει και ωραίο χταποδάκι, γαρίδες, γαύρο και ψητή σαρδέλα. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δικό τους, θα κυμανθεί περί τα 15€/ άτομο.

Τρίτων

Ακρίτα Διγενή 31, Κερατσίνι, τηλ.:21 0432 9003

Εκεί στα νοητά σύνορα Κερατσινίου Δραπετσώνας, στη θρυλική γειτονιά των γαριδάδικων που παλιότερα έβρισκες τραπέζι μόνο με τάμα στον Άγιο Διονύση, ο Τρίτων στέκει αγέρωχος και κρατά ψηλά τη θαλασσινή του σημαία, σερβίροντας εκλεκτά ψαρομεζέδια. Με όπλο τα μαστόρικα τηγάνια του και το φρέσκα μικροψαράκια αποτελεί μια value for money επιλογή για τους ψαροφαγάδες των γύρω περιοχών κι όχι μόνο.

Σερβίρει που λες από νωρίς όλους τους αγαπημένους μας ψαρομεζέδες (καβουροσαλάτα, καλαμαράκια, σαρδέλα στη σχάρα, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό) μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ή το γλυκόπιοτο χύμα κρασί. Θα φας βασιλικά, θα πιείς και το κατιτίς σου και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 13-15€ το άτομο.

Ο Φάρος

Πλάτωνος 52, Κερατσίνι, τηλ.: 694 543 1387

Ο Φάρος είναι ένα από τα εξέχοντα κερατσινιώτικα ουζερί με θαλασσινά της περιοχής και με τα χρόνια έχει χτίσει ένα φανατικό κοινό που υποκλίνεται στα πεντάφρεσκα μεζεδάκια του. Το ψαρτοταβερνάκι μοιάζει βγαλμένο από άλλη εποχή χάρη στη ρετρό του διακόσμηση και τα πιατάκια που μυρίζουν θάλασσα.

Μην περιμένεις γκουρμέ ψαροφαγικά μενού κι άλλα τέτοια κυριλίκια, καθώς εδώ η φάση είναι εξόχως παραδοσιακή. Ο γαύρος μαρινάτος, τα τηγανιτά καλαμαράκια, η καβουροσαλάτα, τα καλαμαράκια, οι σαρδελίτσες στη σχάρα, οι δροσερές σαλάτες, οι συνοδευτικές αλοιφές και τα μύδια αχνιστά επιβάλλεται να κάνουν μια γύρα από το τραπέζι σου και να τα δοκιμάσεις άπαντα. Μαζί με κρασάκι η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 15€ το άτομο.

Λαγουδέρα

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, τηλ.: 21 0441 4154

Μια ανάσα μακριά από το πορθμείο του Περάματος –πριν πάρεις το καραβάκι για να περάσεις στη Σαλαμίνα- θα βρεις τη Λαγουδέρα, μια παραδοσιακή ταβερνίτσα που έχει καταφέρει να γίνει μόνιμο στέκι των ψαροφαγάδων της ευρύτερης περιοχής.

Η διακόσμηση είναι λιτή, παραδοσιακή κι αιγαιοπελαγίτικη κι από τα καλούδια του καταλόγου ο τσιπουρομεζές, το καβούρι, η ψητή σαρδέλα, η φάβα αλλά και το μαστιχωτό χταποδάκι δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός με ουζάκι στα 15€ το άτομο.

Φαγανιό

Ατταλείας 21 και Ηλιουπόλεως, Nίκαια, τηλ.:21 0425 1561

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ συχνάζουν μόνο φαγανοί τύποι που έχουν μάθει να καλοτρώνε σε εκλεκτά μαγειρευτάδικα. Οι μάγειρες του Φαγανιού αποτίουν καθημερινά τον δικό τους φόρο τιμής στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και πολύ καλά κάνουν με τέτοιες νοστιμιές που ετοιμάζουν.

Εδώ ο κατάλογος παίζει μπάλα παραδοσιακά, τιμώντας αυθεντικές ελληνικές γεύσεις όπως το κοτοπουλάκι στον φούρνο με πατάτες, ο μουσακάς, η τσιπούρα με βραστά λαχανικά, οι λαχανοντολμάδες, τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, η γίδα βραστή και τα κοκκινιστά

Οινοπαντοπωλείον Ειδικόν

Ψαρρών 38 & Σαλαμίνος, Ταμπούρια Πειραιά, τηλ: 210 4612674

Όσοι είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτες ή Ταμπουριώτες έχουν πιθανότατα μια ιστορία κι ένα τσιμπούσι να διηγηθούν με τους γονείς ή τους παππούδες του από το Ειδικόν. Θεόρατα παμπάλαια ψυγεία, φωτιστικά, παλιά ραδιόφωνα και λοιπά μικροαντικείμενα σε βάζουν στο κλίμα ενός οινοπαντοπωλείου σαν εκείνα που ξεπηδούσαν στα ασπρόμαυρα καρέ των ελληνικών ταινιών. Για περισσότερο από έναν αιώνα, εδώ οι θαμώνες καλοτρώνε εξαιρετική φάβα, τηγανιτά κεφτεδάκια, γίγαντες, συκώτι, μεζέ σουτζούκι και την «τούρτα», το σουξέ του μαγαζιού, ένα «βουναλάκι» με τηγανιτές πατάτες και από πάνω τηγανιτά αυγά. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ συνοδεία χύμα κρασιού όπως παλιά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v