Ταβερνοκατάσταση σε Ιλίσια και Ζωγράφου

Αν ψάχνεις το κατάλληλο μέρος για την επόμενη ταβερνότσαρκά σου, τότε έλα λίγο πιο κοντά να σου μιλήσουμε για τις γειτονιές των Ιλισίων και του Ζωγράφου.

Ταβερνοκατάσταση σε Ιλίσια και Ζωγράφου

Θα τα γράψουμε για άλλη μια φορά νέτα σκέτα και ξεκάθαρα όπως έχουμε μάθει και μας έχεις μάθει από παλιά. Άνθρωπο που δεν του αρέσουν τα ταβερνάκια μην τον εμπιστεύεσαι. Είναι βέβαιο πως κάτι κρύβει και καλό θα ήταν να μην έχεις πολλά, πολλά μαζί του, τιμώντας τα ιερά και όσια σου όπως θα έκανε κάθε πιστός ταβερνολάτρης και δειπνοσοφιστής. Εμείς να ξέρεις θα σταθούμε στο πλευρό σου, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επόμενο ταβερνίσιο τσιμπούσι σου που πρέπει να λάβει χώρα –αν μας ρωτάς- στα πέριξ του Ζωγράφου και των Ιλισίων.

Αορίτης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ.: 21 0725 5699

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αορίτης (@aoritis_kritisthimises)

Ο Αορίτης ήταν μια από τις γαστρονομικές αφίξεις της προηγούμενης χρονιάς που συζητήθηκε δικαιολογημένα όσο λίγες. Για χάρη αυτού του κρητικού ταβερνακίου κάναμε τα Ιλίσια δεύτερο σπίτι μας, αφού τέτοιο ζυγούρι αντικριστό δεν είχαμε ματαφάει στην Αθήνα.

Αξίζει να δοκιμάσεις κουνέλι στο τηγάνι με μαρουβά, χοχλιοί με τα κρεμμύδια, ρίφι κοκκινιστό με μακαρόνια, χοιρινό με πράσα και σέλινο και δεν συμμαζεύεται. Έχει και εντυπωσιακή ποικιλία σε ρακές που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα. Για ένα πληρέστατο γεύμα με άφθονη ρακή, ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 30- 35€ το άτομο.

Τsiftis

Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ: 210 7754246

Τσίφτης μάγκας και καραμπουζουκλής κι άλλα τέτοια μπελαλίδικα κοσμητικά επίθετα πρέπει να χαρακτηρίσουν όποιον σκέφτηκε να φέρει αυτό το υπέροχο γαστροκουτούκι στη γειτονιά των Ιλισίων. Ο χώρος είναι ιδανικός για να στεγάσει μια ταβερνίσια fine dining εμπειρία μέσα από ένα μενού που συνέχεια ανανεώνεται για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Εδώ τρώμε ταραμά με αλατισμένο λεμόνι και φύκια, λουκάνικο με κουνουπίδι και σάλτσα βουτύρου πουλερικών, προβατίνα με κατσικίσιο τυρί Εύβοιας και θυμάρι, και μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια, κόκκινο κρασί και γραβιέρα Τήνου. Μαζί με ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη οινολίστα του Τσίφτη ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30-35€ το άτομο.

Πλάτανος

Σεβαστείας 6, Ιλίσια, τηλ: 2107486386

Στον Πλάτανο θα βρεις όλα όσα ζητάς από το ταβερνάκι/ουζερί της γειτονιάς σου. Καλομαγειρεμένους μεζέδες, ευγενέστατο προσωπικό και τιμές που δεν θα σε κάνουν να βογκήξεις όταν φτάσει η λυπητερή του λογαριασμού. Πέρα από το εσωτερικό του, τραπεζάκια θα δεις και στον πεζόδρομο ενώ όταν καλοκαιριάζει η αυτοσχέδια αυλίτσα του γίνεται ο απόλυτος προορισμός.

Εδώ θα δοκιμάσεις εκλεκτά μεζεδάκια όπως σαρδέλα σε διάφορες εκδοχές (τηγανιτή, πλακί, στον ατμό), γαύρο τηγανιτό, κεφτεδάκια μαμαδίσια, φάβα, μαριδούλες, λουκάνικο χωριάτικο, μαυρομάτικα, φέτα σαγανάκι, πατάτες τηγανιές και σκορδάτο τζατζίκι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 15-18€ το άτομο.

Σαρδανάπαλος

Μπισκίνη 49, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sardanapalos (@sardanapalos49)

Συνεργατικός μεζεδοκαφενές ο Σαρδανάπαλος έχει συντροφεύσει πολλά από τα ξενύχτια μας μετά εκλεκτού φαγητού και λαϊκών βραδιών όπως παλιά. Εδώ η παρεΐστικη διάθεση κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με την ποικιλία οικονομικών μεζέδων που δεν θα σε κάνουν να στενάξεις όταν πληρώσει τον λογαριασμό. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις ρεβυθοκεφτέδες, φάβα, σαλάτα φακής με λαχανικά, αυγά με σουτζούκι, κιμά και καπνιστή πάπρικα, καβουρμά δικής του παραγωγής, κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι και ζυμαρικά με λουκάνικο. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει μεταξύ 12-15€ το άτομο μαζί με κρασάκι ή ουζάκι.

Εναλλάξ

Παπακωνσταντίνου 20, Ζωγράφου, τηλ.:21 0779 2997

Έλα να νιώσεις πώς είναι η ζωή στα φοιτητοστέκια του Ζωγράφου θα μπορούσε να γράφει μια ταμπέλα στο Εναλλάξ και κανείς δεν θα την παρεξηγούσε, αφού θα σπίκαρε την αδιαπραγμάτευτη αλήθεια της. Ταβερνομεζεδοπωλείο με μαζεμένο κατάλογο και όργανα που βαράνε μέχρι αργά το Εναλλάξ βρίσκει πάντα τρόπο να περνάμε καλά στα μέρη του.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις κοντοσούβλι χοιρινό, φιλετάκια κοτόπουλο, φάβα, σαγανάκι τυρί, φάβα με μέλι σε φύλλο κρούστας, πατάτα σε πήλινο, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο, παϊδάκια αρνίσια καρέ, μπουρεκάκια μελιτζάνας, λουκάνικο Καρδίτσας με πράσο στη σχάρα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Παπαγιάννης

Παπαδιαμαντοπούλου 53, τηλ.: 21 0770 9313

Η παραδοσιακή ταβέρνα Παπαγιάννη η οποία βρίσκεται στα νοητά σύνορα Ιλισίων Ζωγράφου ιδρύθηκε από τα αδέρφια Παπαγιάννη το 1967 και για περισσότερα από 55 χρόνια αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους έχουν βγει παγανιά αναζητώντας πεντανόστιμα μεζεκλίκια και μαμαδίσια μαγειρευτά. Η αίσθηση του γνήσιου, καλομαγειρεμένου, σπιτικού φαγητού συνοδεύει κάθε επίσκεψή μας στην ταβέρνα του Παπαγιάννη, ενώ από τον κατάλογό της ξεχωρίζουμε τον κόκορα κρασάτο, το αρνί φρικασέ, τις μελιτζάνες ραγού, τα σουτζουκάκια, το μοσχάρι γιουβέτσι, τους λαχανοντολμάδες, τα αρνίσια ριγανάτα εντόσθια, τον μπακαλιάρο πλακί και τον γαύρο λαδορίγανη. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Τα σκαλάκια

Διονυσίου Αιγινήτου 32, Ιλίσια, τηλ.: 21 0722 9290

Ταβερνείο με ιστορία μισού αιώνα και βάλε Τα Σκαλάκια στα Ιλίσια έχτισαν τον μύθο τους χάρη στο πιάτο σταθμό στην ιστορία τους που δεν ήταν άλλο από τα αμελέτητα στη σχάρα. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στις δεκαετίες του 1960 και 1970 προσδίδοντας στον χώρο μια ρετρό γοητεία. Σαν βρεθείς εκεί επιβάλλεται να δοκιμάσει συγκλονιστικούς λαχανοντολμάδες, αρνάκι λαδορίγανη, τη λεμονάτη συκωταριά, το λουκάνικο και το κοντοσούβλι κοτόπουλο. Ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v