Εύκολες συνταγές για air-fryer

Αν ψάχνεις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για το Air Fryer, τότε καλώς μας ήρθες σεφ, πάρε την ποδιά σου κι ερχόμαστε.

Εύκολες συνταγές για air-fryer

Eδώ και λίγο καιρό η φράση «πήρα κι εγώ air-fryer» έχει γίνει μόνιμη επωδός στις συζητήσεις φίλων και γνωστών που ασχολούνται περισσότερο ή λιγότερο φανατικά με το μαγείρεμα. Βλέπεις, αυτό το σωτήριο και σούπερ-γρήγορο μηχανηματάκι έχει κάνει απόβαση στις κουζίνες μας, γιατί κάθε λεπτό μετράει ακόμη και στο μαγείρεμα. Επειδή ωστόσο όλο κοτοπουλάκι με πατάτες, μπιφτέκι κι ομελέτες, τα βαριέται κι ο Θεός, είπαμε με τη βοήθεια έμπειρων σεφ και μαγείρων να μαζέψουμε εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές που θα σε κάνουν να δεις το air-fryer αλλιώς.

Χειροποίητο Σνίτσελ Κοτόπουλο

Υλικά: 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου (2 φιλέτα), αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. αλεύρι, 2 αυγά, 80 γρ. τριμμένα δημητριακά καλαμποκιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα κοτόπουλου, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ τα δημητριακά.

Περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, τα αυγα και τα δημητριακά, και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Η συνταγή εδώ 

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά: 6 τμχ. γαρίδες Νο2, 100 γρ. φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ντομάτα, 1 κρεμμύδι (μεσαίο), 1 πιπεριά πράσινη, 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό), 1 κ.γ. πελτέ, ½ κ.γ. γλυκάνισο,2 κ.σ. ούζο, ½ κ.γ. αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός (γαρνιτούρα)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το air fryer στους 190 °C και μαζεύουμε τα υλικά μας. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας. Αν έχουμε κατεψυγμένες φυσικά της αφήνουμε να αποψυχθούν εντελώς. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι ή κατευθείαν στον πάτο του κάδου πάνω σε λαδόχαρτο. Γαρίδες σαγανάκι στο air fryer. Προσθέτουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 190 °C για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190 °C για ακόμα 6 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό και λίγη φρεσκοτριμμένη φέτα από πάνω.

Συνταγή εδώ 

Φαλάφελ

200 γρ. ρεβίθια (ξερά, όχι κονσέρβα), 50 ml ελαιόλαδο, 2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες) 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), 3κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος), 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο), 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό)

Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβίθια ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο αλάτι για 12 ώρες. Θέλουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν

Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μια πετσέτα να φύγει το πολύ νερό.

Βάζουμε όλα τα συστατικά μας σε ένα πολυμηχάνημα ή σε μπλέντερ και δουλεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια πάστα σαν αυτή της εικόνας. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C

Κάνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και προσπαθούμε να είναι ίδιου μεγέθους και τα βάζουμε στον κάδο του air fryer όπου τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 °C. Στα 7 λεπτά πρέπει να τα γυρίσουμε και να ψήσουμε για ακόμα 3 λεπτά.

Σερβίρουμε με χούμους.

Συνταγή εδώ 

Τραγανή σπανακόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες, 1 κιλό σπανάκι, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, 200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη, 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το airfyer στους 170 βαθμούς για πέντε λεπτά. Απλώνουμε 1 φύλλο, το λαδώνουμε και σταυρωτά από πάνω του, απλώνουμε ένα 2ο φύλλο. Λαδώνουμε ξανά αυτά που περισσεύουν. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σωτάρουμε ελαφρά.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το λαδοτύρι. Αδειάζουμε την γέμιση στο ανοιχτό μας φύλλο. Απλώνουμε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, το λαδώνουμε και σταυρωτά από πάνω του, απλώνουμε ένα 2ο. Κόβουμε ό,τι περισσεύει και λαδώνουμε και πάλι.

Ψήνουμε για δέκα λεπτά.

Η συνταγή εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v