Τέλειες συνταγές έτοιμες σε μόλις 15 λεπτά

Τι φριτάτα, τι σφουγγάτο, τι καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος, τι γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς, ό,τι θέλεις έχουμε… έτοιμο σε 15 λεπτά ή λιγότερα.

Τέλειες συνταγές έτοιμες σε μόλις 15 λεπτά

Είναι και μερικές φορές, που θέλεις κάτι νόστιμο και πρωτότυπο, αλλά δεν έχεις δύο ώρες να περάσεις στην κουζίνα. Για εκείνες τις φορές, οι συνταγές που σου βρήκαμε, θα σε χορτάσουν χωρίς να σε κουράσουν, αλλά και χωρίς να φας πάλι ομελέτα, ή μακαρόνια με τυρί.

Φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά:
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι, 30 ml ελαιόλαδο, 6 αυγά, ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 - 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά επιπλέον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω.

Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο φούρνο κάτω από καυτό γκριλ, να πήξει και να ροδίσει (αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί). Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε τη φριτάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τη σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Κοτόπουλο πανέ με μυρωδικά και τριμμένο τυρί

Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλου (ανοιγμένα και χτυπημένα), 3 αυγά, 1 φλ. αλεύρι, 1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη, 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο, ½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1 ποτήρι του νερού νιφάδες καλαμποκιού (χτυπημένες στο μπλέντερ), 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά, 1 φλ. Βούτυρο soft, λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα, αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε τρία μπολ. Στο πρώτο χτυπάμε τα αυγά, στο δεύτερο αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με τις νιφάδες καλαμποκιού και στο τρίτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, τη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο). Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι (τα πιέζουμε δυνατά), τα αυγά και τη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα και λαδολέμονο, και σως μαγιονέζα-μουστάρδα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς και σάλτσα μάνγκο

Υλικά:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου 300 γρ., 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλου 200 γρ., 400 γρ. κουσκούς, 1 κολοκυθάκι, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 2 καρότα, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, 700 γρ. νερό καυτό, 160 γρ. ξίδι βαλσάμικο με μάνγκο, 25 γρ. βούτυρο, ⅓ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουσκους, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και το νερό. (Θέλουμε το νερό να καλύψει τελείως το κουσκούς.) Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 6-7 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Φοράμε γάντια και κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλου σε πολύ λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Κόβουμε το κολοκύθι (μόνο το πράσινο μέρος χωρίς τον πυρήνα με τα σπόρια), την πιπεριά και τα καρότα σε μικρά καρέ, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. βαλσάμικο με μάνγκο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σβήνουμε το κοτόπουλο με 5-6 κ.σ. βαλσάμικο με μάνγκο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Κρητικό σφουγγάτο

Υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια, 500 γρ. ντομάτες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 100 γρ. φέτα, 5 αυγά, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την φέτα και το αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Αφήνουμε το σφουγγάτο να σιγοψηθεί. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Διαιτητική καρμπονάρα με γαλοπούλα

Υλικά:
500 γρ. σκιουφιχτά, 250 γρ. γιαούρτι 0%, 2 κρόκους αβγού, 200 γρ. γαλοπούλα 0-3%, 30 ml λευκό κρασί, 20 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. edam light, 10 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και δεν τα κρυώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μόνα τους εκτός ψυγείου.

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τους κρόκους αβγών και πολύ καλά ψιλοκομμένο το edam.

Για την καρμπονάρα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου. Μόλις μαγειρευτεί καλά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αμέσως σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκιουφιχτά και τα αχνίζουμε με τα αρώματα από το τηγάνι. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού που φτιάξαμε και αποσύρουμε γρήγορα το σκεύος από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε συνεχώς και σε 2-3 λεπτά η σάλτσα πήζει από την θερμοκρασία. Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v