Τέλειες συνταγές με 5 μόνο υλικά

Ξέχνα τις λίστες με τα 20-κάτι υλικά για να φτιάξεις ένα μεσημεριανό. Αυτές οι συνταγές απαιτούν ελάχιστο κόπο, ελάχιστο χρήμα και ελάχιστα υλικά.

Τέλειες συνταγές με 5 μόνο υλικά

Κακά τα ψέματα, η μαγειρική δεν θέλει πολλά για να βγει νόστιμη. Θέλει κάτι που μπορεί να είναι και δυσκολότερο: Φαντασία, και όρεξη για πειραματισμούς. Ή εναλλακτικά, συνταγές σαν αυτές που σου συγκεντρώσαμε παρακάτω, και οι οποίες αν εξαιρέσεις τα αλατοπίπερα και τα λοιπά μπαχάρια, φτιάχνονται με πέντε υλικά ή και λιγότερα.

Μπιφτέκια μπρόκολου

Υλικά:
300 γρ. βρασμένο μπρόκολο, 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα, αλάτι, μαύρο πιπέρι

εκτέλεση:
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσει το στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε μπολ. Το λιώνουμε με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε το μείγμα σε τέσσερα μπιφτέκια, και γεμίζουμε με την μοτσαρέλα (ή εναλλακτικά με φέτα, ή με φυτικό τυρί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή στο airfryer στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Χούμους από κόκκινες φακές

Υλικά:
200 γρ. κόκκινες φακές, 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κ.σ. ταχίνι (ή αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο κάσιους), ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές και το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλυθούν τελείως. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Μεταφέρουμε τις φακές και το καρότο σε επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (μούλτι) μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλατίζουμε ελαφρώς και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά. Αν χρειαστεί βοηθάμε μαζεύοντας από τα τοιχώματα τα υλικά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 

Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά:
6 μπουτάκια κοτόπουλου, 1/3 φλ. Ελαιόλαδο, 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 1/4 κ.γλ. κάρι, 1/4 κ.γλ. μπούκοβο, 1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 500 ml μπύρα

Εκτέλεση:
Ροδίζουμε πρώτα καλά τα μπουτάκια σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει.

Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

Αλμυροί λουκουμάδες

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 1/2 φλ. κρύα μπίρα τύπου Ale, 1 κ.γλ. μπέικιν, 300 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπίρα, το μπέικιν και αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τη φέτα στο χυλό.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v