Ένα δύο τρία, πάμε για φαΐ στη Νέα Ιωνία

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της μεζεδομάνας Νέας Ιωνίας, πιάνοντας θέση στα καλύτερα φαγάδικα της περιοχής.

Ένα δύο τρία, πάμε για φαΐ στη Νέα Ιωνία

Όπως μάλλον έχεις ήδη καταλάβει όπου φυσάει ο μεζεδοάνεμος πάμε κι εμείς μιας και δεν μπορούμε να αρνηθούμε τα καλέσματα των καλομαγειρεμένων πιάτων και των πεντανόστιμων συνταγών. Ποιος θα μπορούσε να μας αδικήσει άλλωστε, όταν βαλλόμαστε πανταχώθεν από εκλεκτά φαγάδικα που έχουν βάλει σκοπό να τρελάνουν τον ουρανίσκο μας; Έτσι λοιπόν ο δρόμος μας έφερε πάλι προς Νέα Ιωνία η οποία εκτός από προσφυγομάνα είναι και μεζεδομάνα συνοικία, επόμενως μην αργείς γιατί μας περιμένουν να φάμε στα καλύτερα.

Βαρκούλες

Αλαίας 2, τηλ: 21 3035 8767

Παραδοσιακό ψαροταβερνάκι που μυρίζει αλμύρα και ξυπνά θαλασσινές θύμησες στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας κι όχι μόνο, οι Βαρκούλες έχουν ψαρονοστιμιές που θα ενθουσιάσει και τον πλέον ιδιότροπο ουρανίσκο. Η διακόσμηση απλή, παραδοσιακή κι έξτρα νησιώτικη σε προδιαθέτει για μια εκλεκτή ψαροφαγική εμπειρία.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ψίχα φρέσκου καβουριού, ζεστή πατατοσαλάτα, ταρτάρ ή καρπάτσιο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, dumplings γαρίδας, κριθαρότο με γαρίδες, μους λευκού ταραμά με μαύρη αλμυρή καραμέλα, arancini ντολμά με γαύρο μαρινάτο, σαρδέλες παντρεμένες και λαβράκι millefeuill (με γέμιση από χόρτα εποχής, σταφίδα, καρέ ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, πούδρα λεμονόχορτου και dressing μοσχολέμονου με άνηθο). Λογαριασμός μαζί με κρασί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο.

Αρχονταράκι

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, τηλ: 21 1406 4378

Αγαπημένο στέκι για τσιμπολόγημα –πολύ συχνά και μετά μουσικής, αφού διοργανώνονται διάφορα λαϊβάκια σε τακτά χρονικά διαστήματα- στα πέριξ της Νέας Ιωνίας, το Αρχονταράκι έχει τους μεζέδες και τα αλκοολούχα συνοδευτικά για να πάνε όλα τα φαρμάκια κάτω.

Εδώ ξεχωρίζουν τα νιόκι με κοτόπουλο, μπέικον, τα μανιτάρια και μαστίχα Χίου, τα σκουφιχτά με μανιτάρια σε σάλτσα τυριού με λάδι λευκής τρούφας, ο ντάκος με κριθαροκούλουρο, κρέμα τυριού, καπνιστή μελιτζάνα, μαρμελάδα πιπεριάς και vinaigrette ντομάτας, το λουκάνικο Καρδίτσας με γραβιέρα, η περιβόητη πανσετοχοιρινή, το κοντοσούβλι κοτόπουλο και η παστουρμαδόπιτα με κασέρι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκια δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο.

Ρακογυάλι

Πάρσης 5, τηλ: 21 0252 5000

Αγαπημένο και πολύ δημοφιλές τσιπουράδικο και μεζεδοπωτείο της Νέας Ιωνίας το Ρακογυάλι αποτελεί ταμάμ επιλογή για όσους αναζητούν ποιοτικό φαγητό σε value for money τιμές. Η διακόσμηση ξυπνά αγνές ταβερνίσιες μνήμες, την ίδια ώρα που οι προπόσεις παίρνουν φωτιά αφού το κλίμα είναι άκρως παρεΐστικο κι ανεβαστικό.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τηγανιτά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα κ.α.), ψητή σαρδέλα, γαρίδες τηγανιτές, κολοκυθάκια ανάλαφρα τηγανισμένα σε στικς, ομελέτα με σουτζούκι, αλλά και πολίτικα κεμπάπ, χοιρινό κοντοσούβλι, ζουμερά πανσετάκια, σουβλάκι χοιρινό με πατάτες τηγανιτές, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και χορταστικές γαριδομακαρονάδες. Ο λογαριασμός στα 17-20€ μαζί με κρασάκι.

Καραβίδας

Δεμιρδεσίου 89, τηλ: 2102714585

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karavidas (@karavidas_neaionia)

Aπό το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ παίζει σοβαρή ψαροκατάσταση. Δροσερός, γευστικότατος και πάντα ξαλμυρισμένος ο Καραβίδας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ψαροφαγικά στέκια στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας.

Αξίζει να δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα και καραβιδομακαρονάδα σε υπερχορταστικές μερίδες αν είσαι φαν των ζυμαρικών, ενώ από μεζεδάκια εδώ θα βρεις καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού, λιαστό χταπόδι, καλαμαράκια, καραβιδόψιχα, σουπιά (ψητή ή κρασάτη), γαρίδα σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια. Για τους αντιφρονούντες προτείνουμε ανεπιφύλακτα παϊδάκια γάλακτος, ψαρονέφρι και τις ζουμερές μπιφτεκάρες, ενώ η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με ουζάκια ανάλογα και τα θαλασσινά της παραγγελίας.

Η γειτονιά

Ακρίτων 27, τηλ.: 210 2757519

H Γειτονιά, στην Ακρίτων 27, στη Νέα Ιωνία, είναι το κλασικό ελληνικό ψητοπωλείο που ακολουθεί πιστά τη συνταγή που το έχει κάνει αγαπητό και ονομαστό, για περισσότερες από 3 δεκαετίες. Χειροποίητες σπεσιαλιτέ, όπως το κεμπάπ του κυρίου Νίκου, ο γύρος κοτόπουλο, το βλάχικο σκορδάτο χοιρινό σχάρας, αλλά και χορταστικές πίτες, καλαμάκια, μερίδες, σαλάτες και μερακλήδικα ψητά της ώρας κλέβουν τις καρδούλες των σουβλακολάγνων και κρεατοφάγων από το 1989, με τη Γειτονιά να συνεχίζει ακάθεκτη το θεάρεστο έργο της. Εξαιρετική επίσης η πίτα κοντοσούβλι, όπως αντίστοιχα κι οι θηριώδεις σκεπαστές που χορταίνουν μέχρι και πεινασμένο λόχο. Τα τυλιχτά στα 3,5€.

Πέπερι

Μεσολογγίου 37 και Αγίου Βασιλείου, τηλ: 2102711223

Ίσως το πιο γνωστό κι αγαπημένο all day bar στη Νέα Ιωνία, το Πέπερι δεν σταματά να εξελίσσει τις γαστρονομικές του προτάσεις σερβίροντας καλομαγειρεμένα πιάτα από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Ο χώρος έχει έντονα ρετρό στοιχεία, με φλοράλ ταπετσαρίες και πικάπ φέρνοντας στο νου την Αθήνα παλαιότερων δεκαετιών, γεγονός που μας αρέσει πολύ αν μας ρωτάς. Το brunch θα δώσει μια χορταστική νότα στη μέρα σου (τούμπανες ομελέτες κι αβοκάντο τοστ) ενώ στα επιβάλλεται του καταλόγου συγκαταλέγονται το σεβίτσε γαρίδας, το λαχματζούν μανιταριού,τα χοιρινά spare ribs με πουρέ πατάτας και gravy κρεμμυδιού, τα ραβιόλι με κόκκορα κοκκινιστό και κρέμα παρμέζανας, το λαβράκι με πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια, λάδι άνηθου και γαλάκτωμα με bonito flakes. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 25-30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v