«Πειραγμένα» μεζεδάκια σε Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Κουκάκι

Ζήσαμε γκουρμέ καταστάσεις σε αγαπημένα φαγάδικα σε Μεταξουργείο, Σύνταγμα και Κουκάκι, καταβροχθίζοντας ψαγμένα μεζεδάκια.

«Πειραγμένα» μεζεδάκια σε Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Κουκάκι

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθαίνουν οι επίδοξοι μάστερ σεφ στην πρωτεύουσα, οι οποίοι  παρουσιάζουν νέες εξεζητημένες γαστρονομικές προτάσεις και μας αναγκάζουν να δούμε τις παραδοσιακές κουζίνες αλλιώς. Η φάση είναι πια γκουρμέ κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να δοκιμάζουμε «πειραγμένα» μεζεδάκια ειδικά αν κινούμαστε στις γειτονιές του Μεταξουργείου, του Συντάγματος και του Κουκακίου, που έχουν γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των ευφάνταστων «λιχουδιών».

Ami Gastrotheque

Βουλής και Απόλλωνος, Σύνταγμα, τηλ.: 21 3030 2290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @amigastrotheque

Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας το έχουν βάλει ήδη στην καρδούλα τους, χάρη στα υπέροχα πιάτα του που δικαιολογημένα έχουν αναστατώσει στους gastro-lovers της πόλης. Εδώ τρώμε και ξανατρώμε και θέλουμε κι άλλο από την tarte flambee με λευκά κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, ξινή κρέμα και μοσχοκάρυδο, το μοσχαρίσιο ταρτάρ με φρυγανισμένο μπριός και κρέμα καλαμπόκι, το κριθαρότο με μάγουλα iberico και πίκλα ξινόμηλο και το ριζότο γλυκιάς γαρίδας με φιλέτο πορτοκάλι και καραμελωμένα πεκάν. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 35-40€ κατ’ άτομο.

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα τηλ: 210 3222029

Το Σερσέ είναι ένας εκλεκτός μεζεδοκαφενές που αποτελεί μία γέφυρα, από το γαστρονομικό χθες στο σήμερα, από το κλασσικό στο νέο, από τον καφέ στο φαγητό με απολαυστικές γκουρμεδιάρικες προτάσεις κι όχι μόνο. Εδώ τρώμε πρασόσουπα βελουτέ µε λαβράκι σωτέ και λουκάνικο Μάνης, σύγλινο µπρεζέ µε ψητά µήλα και φρέσκο κρεµµυδάκι, γαρίδες σαγανάκι με τσίλι, φέτα και πάστα ντομάτας, μελωμένο χτένι με πουρέ πατάτας και λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και θαλασσινά. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία κρασιού ή ούζου υπολόγισε περί τα 20-23€ το άτομο.

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ.: 213 0452865

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Esthiō (@esthio.athens)

Αν θες να δεις ή ακόμη καλύτερα να γευτείς την βαλκανική κουζίνα αλλιώς, τότε το Esthio του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα είναι το απόλυτο place to be για να ικανοποιήσεις τις γαστρονομικές σου φαντασιώσεις. Ο γιαουρτοταβάς με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, αλλά και το γνωστό ως «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες είναι το signature πιάτο του καταλόγου που θα σε ενθουσιάσει, ενώ εξαιρετικό είναι και το κατσίκι με μελιτζάνα αλμύρα και μυζήθρα. Για να δέσει το γλυκό στο τέλος επιβάλλεται να δοκιμάσεις μια πατισερί μουσταλευριάς με κραμπλ από μουστοκούλουρο ή μια τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 40€ περίπου το άτομο ή 70€ το άτομο για ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, χωρίς κρασί.

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49,Κουκάκι τηλ.: 2109237425

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gallina Athens (@gallina.athens)

Τι συμβαίνει όταν ο συλλέκτης έργων τέχνης Φίλιππος Τσαγκρίδης συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Michelin αστέρι Παύλο Κυριάκη του The Zillers; Δημιουργείται το Gallina που βάζει πλώρη για να κατακτήσει την κορυφή των καλύτερων και πιο όμορφων εστιατορίων του αθηναϊκού κέντρου.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου η Caesar’s θαλασσινών με καρδιές μαρουλιού, χταπόδι, καπνιστό τόνο, στρείδια και βινεγκρέτ, το ταρτάρ με wagyu, γαρίδες, χαβιάρι και μπριος, χτένια με κουνουπίδι και ένα βασκικό τσηζκέηκ με χαβιάρι που είναι όσο κολασμένο ακούγεται. Στη λίστα κρασιών του θα βρεις περισσότερες από 500 ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς αμπελώνα.  Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 50€ το άτομο.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 1183 4789

Πολυαγαπημένο γκουρμέ μεζετζίδικο οι Σεϋχέλλες πέρασαν πρόσφατα σε ένα εποχή ανανεώνοντας το μενού που ανάγκασε το Buzzfeed να τις συμπερλάβει σε άρθρο με τα 50 μέρη στον κόσμο που πρέπει να φας πριν πεθάνεις. Μην τρομάζεις ωστόσο οι πολυπαινεμένες παπαρδέλες με καβουρμά και τα γλυκοκαυτερά χοιρινά μπιζολάκια δεν το κουνάνε ρούπι από το μενού και πολύ καλά κάνουν. Εξαιρετική η σαλάτα με γίγαντες ελέφαντες, κυδώνια, κάστανα και κρεμμυδάκι στιφάδου αλλά και η φακοσάλατα με παστουρμά θαλάσσης, όπως και η βουτυράτη παλαμίδα με κουνουπίδι και ζωμό αγγουριού με jalapeno. O λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί περί τα 20-25€ το άτομο.

Ραφίκι

Πέλλης 22, Βοτανικός, τηλ.: 21 0346 4717

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rafiki (@rafiki___)

Aν μας ρωτούσες πώς θέλουμε τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία θα σου απαντούσαμε κάπως σαν το Ραφίκι. Κεφάτα, value for money, παρεΐστικα και με πειραγμένα μεζεδάκια, τα οποία  καταβροχθίζουν μικρά και μεγάλα παιδάκια. Εδώ σημείωσε την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, το μαστέλο με τοματίνια κονφί και τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης, τα χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο τεριγιάκι και πουρέ γλυκοπατάτας με ξινόμηλο και το κεμπάπ με πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v