Οι καλοί μεζέδες τρώγονται σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Κλασικοί και μοντέρνοι, σε καλυμμένες αυλές και παλιές μονοκατοικίες, οι μεζέδες στις τρεις αγαπημένες περιοχές λίγο έξω από την Αθήνα είναι εκλεκτοί και το κρασί ρέει άφθονο.

Οι καλοί μεζέδες τρώγονται σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Από τις πλατείες της Καισαριανής ως τον Βύρωνα, κι από εκεί στις δημοφιλείς οδούς του Παγκρατίου, κρυμμένα μεζεδοπωλεία και κουτούκια, ρετρό ταβέρνες και νοσταλγικά μεζεδοποτεία μας προσκαλούν σε γευστικές εξορμήσεις με την παρέα.

Για μεζεδάκια θαλασσινά, αλλά και στεριανά, καλό κρασί και ρακές, τα παρακάτω μεζεδοπωλεία και ταβέρνες στις τρεις αυτές περιοχές είναι όλα ένα κι ένα.

Σουρτούκω

Λ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ: 2111846571

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σουρτούκω (@sourtoukw)

Πέντε χρόνια κλείνει αυτό το ρετρό μα και μοντέρνο συνάμα μεζεδοπωλείο του Βύρωνα. Πέντε χρόνια γεμάτα γεύσεις και χαρούμενο κόσμο στα τραπέζια του, όπου καταφθάνουν λαχταριστοί μεζέδες για τη μέση σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς: τσουχτές μανιάτικες με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα, αυγό και φρέσκο πιπέρι, γίγαντες Πρεσπών σε κουρκούτι με σκορδαλιά ντομάτας, βουβαλίσια σουτζουκάκια Κερκίνης στην σχάρα με ψητή πατάτα και τυρί κρέμα και πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, κατίκι Δομοκού, σάλτσα ντομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ωραίο ροζέ κρασί.

Εις Υγείαν

Λυδίας 24, Βύρωνας, τηλ: 210 76 46 836

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chris Loukas (@xristos_louk)

Ακόμα ένα συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο στο Βύρωνα, το Εις Υγείαν ποντάρει στον μινιμαλισμό και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, και σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες σε καλές τιμές. Στον κατάλογο θα βρεις ωραίο σαγανάκι σκοπελίτικο, μπουρεκάκια, ανάμεικτα καλτσούνια με μάραθο και σπανάκι, αλλά και και χορταστικές μερίδες όπως λουκάνικο πιπεράτο με πατάτες τηγανιτές, συκωτάκι, κεμπάπ πολίτικο με πιτούλες, χοιρινή τηγανιά, απάκι και μπιφτέκι μοσχαρίσιο. Συνοδεία γλυκόπιοτης κρητικής ρακής ή Μαρουβά αν είσαι μερακλής, ο λογαριασμός θα έρθει περίπου στα 18-20€ το άτομο.

Ταξίδι Αλαργινό

Τμώλου 31, Βύρωνας, τηλ: 212 1048085

Κρυμμένο διαμαντάκι στον Βύρωνα που θέλει ψάξιμο για να το βρεις, όμως σε αποζημιώνει με τις γεύσεις του και σε πάει ταξίδι νησιώτικο και γευστικό κι ας μην βρίσκεται στις Κυκλάδες. Εδώ θα απολαύσεις μεζεδάκια με ναξιώτικες πρώτες ύλες, όπως χταποδάκι πλοκάμι στη σχάρα, τηγανιτό γαύρο, καλαμαράκια, μπακαλιάρο σκορδαλιά αν δεν φιλάς, σαρδέλες φιλέτο, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά με σκόρδο λευκό κρασί και μαϊντανό και αφράτα κουτσομουράκια στο τηγάνι. Επιβάλλεται να ξεκινήσεις με μερικά τυράκια Νάξου για να συνοδεύσεις το τσίπουρό σου. Αν θες κρεατικά, θα βρεις και κάποιες τίμιες επιλογές. Συνοδεία κρασιού ή αποσταγμάτων, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Βερή Μεζέ

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 73, Καισαριανή, τηλ: 21 0721 9275

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΒΕΡΗ μεζέ (@verimeze)

Στην πλατεία της Καισαριανής ένα όμορφο μεζεδοπωλείο σε ταξιδεύει γευστικά στην Κρήτη, μέσα από πληθώρα πιάτων που θα ικανοποιήσουν την ακόρεστη αγάπη σου για την κρητική κουζίνα. Μετά το απαραίτητο καλωσόρισμα με ρακή, στο Βερή Μεζέ το τραπέζι θα γεμίσει με κάθε λογής καλούδια, όπως γραβιέρα Ρεθύμνου, ξύγαλο Σητείας, ντολμαδάκια «τση Λενιώς», μπουρεκάκια με ξινομυζήθρα Χανίων, χοιρινό απάκι καπνιστό με βότανα, μερακλίδικο λουκάνικο ανάμεικτο και άλλα τέτοια ωραία. Αν πεινάτε πολύ, η μερίδα κοντοσούβλι κοτόπουλο θα σας καλύψει, όπως και το μοσχαρίσιο συκώτι που σερβίρεται με ντοματίνια, δεντρολίβανο, σβησμένο με παλαιωμένο βαλσάμικο. Λογαριασμός με ρακί και κέρασμα γλυκό στα 20€ το άτομο.

Ηριδανός

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 10, Καισαριανή, τηλ: 698 145 4797

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ηριδανός (@iridanos)

Με όνομα δανεισμένο από τον παραπόταμο του Ιλισού που πήγαζε από τον Λυκαβηττό, ο Ηριδανός είναι ένα παρείστικο μεζεδοπωλείο με μια όμορφη αυλή, που σερβίρει μικρά πιατάκια για να συνοδεύσεις τις ρακές και το κρασάκι σου. Στον κατάλογο θα βρεις ποικιλία από θαλασσινά, όπως χταποδάκι ξιδάτο, μύδια μαρινάτα, σκουμπρί, τσίρος, γαρίδες μαρινάτες κ.α., αλλά και πληθώρα κρεατικών όπως χοιρινή τηγανιά, μοσχαρίσιο λουκάνικο από το Μουζάκι Καρδίτσας, μπιφτεκάκια κεμπάπ, σουτζουκάκια σμυρνέικα, αρμένικα ντολμαδάκια γιαλαντζί και τηγανιά με μανιτάρια και σκόρδο. Με ρακή από την Ικαρία ή βιολογικό κρασί, ο λογαριασμός εδώ δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο.

Καραβίτης

Αρκτίνου και Παυσανίου 4, Παγκράτι, τηλ: 2107215155

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ (@karavitis_tavern)

Μια από τις μακροβιότερες ταβέρνες των Αθηνών βρίσκεται στο Παγκράτι και σε περιμένει για λουκούλεια γεύματα σε ρετρό ατμόσφαιρα στην καλυμμένη αυλή ή στο εσωτερικό της. Σε αυτήν την ήσυχη και ιστορική παγκρατιώτικη γωνιά λοιπόν, θα απολαύσεις εκλεκτά, κλασικά πιάτα όπως αρωματικά κεφτεδάκια, μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, σαγανάκι, ρεβυθοκεφτέδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, χοιρινές ή μοσχαρίσιες μπριζόλες, παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, σπιτικές τηγανητές πατάτες, μαμαδίσια τυρόπιτα, αρνίσια παϊδάκια και ωραιότατα χόρτα εποχής. Μαζί με χύμα κρασί, δε θα πληρώσεις παραπάνω από 20€/ άτομο.

Παλιά Αθήνα

Εμπεδοκλέους 79, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 8869

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maria Stefanou (@mariaa_steff)

Όνομα και πράγμα, το οικογενειακό μεζεδοπωλείο της Εμπεδοκλέους σε ταξιδεύει σε μια εποχή νοσταλγική μέσα από καλοφτιαγμένες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Το εσωτερικό του μοιάζει με μουσείο, χωρίζεται σε δωμάτια και είναι το ιδανικό πλαίσιο για να δοκιμάσεις πιάτα όπως μυρωδάτα κεφτεδάκια, ποικιλίες κρεατικών, χειροποίητες τυροκροκέτες, φρέσκιες σαλάτες, τηγανιά κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο. Συχνά – σχεδόν καθημερινά, έχει live με μουσικούς που απογειώνουν την όλη εμπειρία, με μια έξτρα χρέωση κατ’ άτομο. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί και κέρασμα ραβανί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v