Τέλεια φαγάδικα σε Κορυδαλλό και Νίκαια γιατί ξέρουν από καλό μεζέ

Ξεκινήσαμε για μια περιποιημένη μεζεδοβόλτα σε Νίκαια και Κορυδαλλό πιάνοντας θέση στα καλύτερα φαγάδικα στις γειτονιές τους.

Τέλεια φαγάδικα σε Κορυδαλλό και Νίκαια γιατί ξέρουν από καλό μεζέ

Μεζές ευφραίνει καρδίαν ανθρώπων –ή κάπως έτσι- λέει μια λαϊκή ρήση την οποία κι ενστερνιζόμαστε πλήρως αφού στο καλό φαγητό πάντοτε λέμε ένα μεγαλόφωνο ναι. Όπου καλό φαγητό, βάλε τις γειτονιές στα πέριξ της Νίκαιας και του Κορυδαλλού που έχουν μαζέψει πολλούς και καλούς γαστρονομικούς λόγους προκειμένου να τις επισκεπτόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι λοιπόν κι αυτή τη φορά, ξεχυθήκαμε πεινασμένοι στα καλύτερα φαγάδικα των δύο περιοχών και φύγαμε χορτάτοι με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε και πάλι σύντομα.

Ζαρκαδούλας 

Βιθυνίας 32, Νίκαια, τηλ.: 2104252770

Θρυλική ψαροταβέρνα στα πέριξ του Πειραιά, ο Ζαρκαδούλας στην Νίκαια έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές θαλασσινοφάγων και τραβιέται αν θες να δοκιμάσεις σκορδαλιά, αχινό, καβούρι, μύδια αχνιστά, γαύρο μαρινάτο και φρέσκο μπακαλιάρο ή φρέσκια κουτσομούρα. Το ταβερνάκι μοιάζει βγαλμένο από τα τιμημένα 60s και δύσκολα θα αντισταθείς στις κατά βάση τηγανιτές νοστιμιές του. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο καθώς οι τιμές των φρέσκων ψαριών είναι προσιτές για κάθε πορτοφόλι.

Nido Bistrot

Ταξιαρχών 15, τηλ.:21 1015 4585

@in2life_gr Το Nido Bistrot έχει συγκλονιστικό φαγητό σε καταπληκτικές τιμές, δίπλα στο μετρό του Κορυδαλλού #κορυδαλλος #εστιατόριο #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #nidobistrot ♬ Undercover Lover - Louis La Roche

Aπό τις πιο πρόσφατες Κορυδαλλιώτικες αφίξεις το Nido Bistrot, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά χάρη στον αρτιστίκ χώρο του που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μίνι γκαλερί, αλλά και με την πρώτη μπουκιά χάρη στα λαχταριστά πιάτα του. Eπιβάλλεται να δοκιμάσεις τη μοσχαρίσια ταλιάτα με σως cafe de Paris και πατάτες brava, τη σαλάτα με φράουλες, ραπανάκι, παστέλι χειροποίητο, μανούρι με vinegrette από βαλσαμικό ξύδι, το πεϊνιρλί Στιφάδο με κόκορα σιγομαγειρεμένο και σάλτσα γραβιέρας, τα νιόκι πατάτας με μοσχάρι ραγού, λάδι τρούφας και μους φέτας και τα Οlibreze λιγκουίνι με μανιτάρια, προσούτο Ευρυτανίας και κρέμα παρμεζάνας. Οι γλυκατζήδες ας σπεύσουν για το Paris Brest με χειροποίητο choux γεμισμένο με κρέμα φουντούκι – Bueno και σερβιρισμένο με παγωτό και μπισκότο ενεργού άνθρακα. Ο λογαριασμός στα 20-25€ μαζί με κρασάκι.

Σούζυ τρως

Δημήτριου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104969325

Αν θες να καλοφάς στον Κορυδαλλό, τότε πρέπει να κατευθυνθείς προς την οδό Μαλαγαρδή και να φτάσεις στο ομώνυμο μεζεδοπωλείο το οποίο πήρε το όνομα του από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Η Παριζιάνα». Βλέπεις η Σούζυ μπορεί να ψεύδεται κάποιες φορές, ωστόσο καλοτρώει.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα ντομάτας, κεφτέδες με αρωματισμένο γάλα καρύδας, κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, spring rolls με κρέμα τυριών, παστουρμά και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, φιλετάκια ψαρονέφρι με μανιτάρια, χειροποίητο πουρέ και σάλτσα από κρασί Porto, χοιρινό λαιμό μπρεζέ με πίκλα καρότου και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και την τούμπανη τomahawk. O λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο, μαζί με κρασάκι.

O Mίμης και η Άννα

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός τηλ.:21 3014 4642

Μαγκιόρης ο Μίμης, τσαχπίνα κι η Άννα ένωσαν τις τύχες τους κι εμείς τρωγοπίνουμε στην υγειά τους από τότε. Μαγκιόρικο μεζεδοπωλείο με εκλεκτές γεύσεις ο Μίμης κι η Άννα στον Κορυδαλλό στήνουν τα περιβόητα τσιμπούσια τους, με τα ελεύθερα τραπεζάκια να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.

Η σαλάτα του "Αγρού" με radicchio, iceberg, λόλα πράσινη, καλαμπόκι, καπνιστό χοιρινό, μουστάρδα και μέλι μέσα σε φωλιά παρμεζάνας το κοκό του Μίμη (κοτόπουλο φιλέτο με κόλιανδρο και κρέμα φέτας, σε φωλιά κανταΐφι) και τα πατσαβουροπιτάκια με φέτα και μέλι, δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός μαζί με μπόλικο κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεργάζεται με το In2life Club, κι αν θες να απολαύσεις εκπτώσεις και προσφορές δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον παρακάτω σύνδεσμο

Toukta Thai Food

Iωνίας 3, Νίκαια, τηλ.: 21 0490 8866

@in2life_gr Στο Toukta στη Νίκαια θα φας λες και είσαι στην Ταϊλάνδη… και δεν θα το πληρώσεις ακριβά #νικαια #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #in2life #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #ταιλανδεζικοφαγητο #ταιλανδη #toukta ♬ Down By The River - JEFFE

Το Τοukta άνοιξε στη Νίκαια πριν λίγο καιρό κι είμαστε πολύ χαρούμενη αφού πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικά ταϊλανδέζικα της Αθήνας. Το άνοιξε μια οικογένεια από την Ταϊλάνδη σε ένα λιλιπούτειο χώρο που γεμίζει κάθε ώρα της μέρας σχεδόν τα τραπεζάκια του. Εδώ τρώμε phat phak ruan (σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο και λάχανο), kao pad με ρύζι τηγανητό, αυγό, αρακά & καρότο, curry puff με κοτόπουλο και το συγκλονιστικό Pad Thai με noodles ρυζιού. Οι τιμές είναι εξαιρετικές, στα 15-17€ το άτομο με κρασί, και η κράτηση απαραίτητη τις ώρες αιχμής.

85 Τετραγωνικά

Κρήτης 21, Κορυδαλλός, τηλ.: 21 1182 3287

Καλοφαγάδες και μεζεδοκυνηγοί των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Απευθυνόμαστε σε εσάς αυτή τη στιγμή και δίνουμε ραντεβού στα 85 Τετραγωνικά για καλό φαγητό και παρεΐστικο κλίμα, όπως παλιά. Ο κατάλογός του χωρά αρκετές νοστιμιές με το συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος να κλέβει την παράσταση, ενώ εξαιρετικό είναι το χοιρινό κότσι στη γάστρα και η σαλάτα Μανούρι με σουσάμι καβουρδισμένο, μαρούλι, ρόκα ,καρότο, παρμεζάνα,κρουτόν , σως λευκού βαλσάμικου και μέλι. Για τη μέση πάρε την πικάντικη χοιρινή τηγανιά, τηγανιτά κεφτεδάκια με σως φέτας και σφακιανή πίτα με μέλι. Ο λογαριασμός στα 20€ με μπόλικο κρασάκι.

Ιωνικός

Προύσης 17, Νίκαια τηλ.: 21 0492 0202

Ιωνικός και Νίκαια πάνε πακέτο, όπως μάλλον θα γνώριζες ήδη ωσάν σωστ@ ποδοσφαιρόφιλ@. Αν πάλι δεν το γνώριζες εμείς είμαστε εδώ για να σου ανοίξουμε τους ορίζοντες κάνοντας ειδική αναφορά σε μια από τις πιο θρυλικές ταβερνίτσες της Νίκαιας. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ τσιμπολογάς σαρδέλα ψητή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα ψίχα, μακαρονάδα του ψαρά, ριζότο σε μελάνι σουπιάς και σαλάχι. Μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v