Το κυνήγι του καλού μεζέ σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Κορυδαλλό

Σαν άλλοι μεζεδοκυνηγοί βρήκαμε πεντανόστιμους θησαυρούς στις αγαπημένες γειτονιές του Αιγάλεω, του Περιστερίου και του Κορυδαλλού.

Το κυνήγι του καλού μεζέ σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Κορυδαλλό

Ποτέ μας δεν το κρύψαμε, αλλά, αντίθετα, ευθαρσώς το δηλώσαμε πως ανήκουμε στην περήφανη κατηγορία των ταβερνολατρών την οποία και τιμούν δεόντως όλοι οι δειπνοσοφιστές και μεζεδομάχοι της πιάτσας. Για αυτόν τον λόγο όταν μας δίνεται η ευκαιρία δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη και βγαίνουμε με σεντερφορίσιες κινήσεις πρώτοι στο κυνήγι του καλού μεζέ. Αυτή τη φορά ο δρόμος μας έφερε στις πάντοτε φιλόξενες κι εξίσου μοσχομυριστές γειτονιές του Αιγάλεω, του Περιστερίου και του Κορυδαλλού, όπου και φάγαμε εκλεκτά και λαχταριστά μεζεκλίκια.

Σωτέζα

Αριστοτέλους 89, Περιστέρι τηλ.: 21 1411 2212

@in2life_gr Τη Σωτέζα στο Περιστέρι αν δεν την έχεις δοκιμάσει, χάνεις #περιστερι #εστιατόριο #εστιατορια_αθηνα #σωτεζα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ - SoBerBoi

Κρυμμένη σε ένα στενάκι η Σωτέζα σε περιμένει με διαλεχτά καλούδια που τιμούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, κρατώντας πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη. Ο χώρος γλυκύτατος και το σέρβις έξτρα φιλικό σε προδιαθέτει για ένα παρεΐστικο τσιμπούσι με εκλεκτές γεύσεις.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις τα σκιουφιχτά με κρέμα παρμεζάνας, καρύδι και λάδι τρούφας, τα αυγά μπερδεμένα με πατάτες και φέτα, το μαστέλο με ψητά λαχανικά, την πικάνια Black Angus, τα φιλετάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα κι αρωματικό ρύζι, τη φωλιά πατάτας και το συγκλονιστικό χειροποίητο τυροπιτάρι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο μαζί με κρασακίου συμπεριλαμβανομένου, εφόσον αποφύγεις τις premium κοπές του καταλόγου.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ.:21 0574 2768

Ο Σχίνος είναι ένα υπέροχο μεσογειακό μπιστρό που δεν φοβάται να πάρει γαστρονομικά ρίσκα, κι όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι πιστοί θαμώνες του, τα κερδίζει μέχρι τέλους.

Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις καλαμάρι pesto με τοματίνια και κινόα, μπρουσκέτες γαύρου, γαρίδες pop corn, arancini μανιταριών, χταπόδι στιφάδο κουσκούς, carpaccio Βlack Αngus με παρμεζάνα και κρέμα αγριοράπανο, χτένια σωτέ με κρέμα σελινόριζας και guanciale και μάγουλα μόσχου με πουρέ παστινάκι και crumble παρμεζάνας. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί δεν θα ξεπεράσει τα 22-25€ το άτομο.

Ο Νίκος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 96, Αιγάλεω, τηλ.:21 0561 0285

Στη συνοριακή γραμμή Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας ο Νίκος στέκει αγέρωχος από το 1984 και κερνά υπέροχα μεζεδάκια που μυρίζουν θάλασσα, χωρίς να αποκλίνει γραμμή από το παραδοσιακό ψαροταβερνίσιο μενού.

Εδώ το χταποδάκι στα κάρβουνα κι οι ψητές γαρίδες είναι must όπως και τα φρέσκα αχνιστά μύδια και κυδώνια, τα τηγανιτά καλαμαράκια, ο γαλέος σκορδαλιά, το μυδοπίλαφο και η σαρδελίτσα σχάρας. Ο λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια δεν θα ξεπεράσει τα 20-22€ το άτομο.

Το Απόβραδο

Μοσχονησίων και Μητέρας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 3554

@in2life_gr Το Απόβραδο στο Αιγάλεω έχει ιστορία δεκαετιών και γεύσεις να γλείφεις τα δάχτυλα σου #αιγαλεω #ταβερνα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #αθηνα #εστιατορια_αθηνα #μεζεδοπωλείο #παϊδακια #μπεςφοργιουγαμω ♬ Troubled Soul - Paper Wings

Το Απόβραδο είναι μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες των δυτικών προαστίων, αφού λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1937 όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες της. Οι locals μπορεί να σου την αναφέρουν και σαν «Του Καστάνη» τιμώντας το επίθετο του πρώτου ιδιοκτήτη της. Εδώ τα αρνίσια παϊδάκια του καταλόγου σχηματίζουν εύκολα κυβέρνηση, χωρίς να μένει πίσω το κότσι, οι μελιτζάνες με τυριά στο πήλινο- όπως παλιά- το σαγανάκι με αυγά πατάτες και λουκάνικο, οι ζουμερές μπιφτεκάρες και το κότσι. Ο λογαριασμός δεν θα γράψει περισσότερα από 15-18€ κατ’ άτομο με κρασάκι και γλυκό κερασμένο στο τέλος.

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως

Δημήτριου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104969325

Με άρωμα παλιού ελληνικού κινηματογράφου και μοσχομυριστών μεζεκλικίων η Σούζυ στον Κορυδαλλό καλοτρώει- και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο κατάλογός της κρύβει πεντανόστιμα καλούδια, που αξίζει να δοκιμάσεις;

Μην φύγεις αν δεν φας ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα ντομάτας, κεφτέδες με αρωματισμένο γάλα καρύδας, κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, spring rolls με κρέμα τυριών, παστουρμά και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, φιλετάκια ψαρονέφρι με μανιτάρια, χειροποίητο πουρέ και σάλτσα από κρασί Porto, χοιρινό λαιμό μπρεζέ με πίκλα καρότου και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 17-20€ το άτομο.

O Mίμης και η Άννα

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός τηλ.:21 3014 4642

Ο Μίμης κι η Άννα ξέρουν από καλό φαΐ όπως μαρτυρά η σοβαρή μεζεδοκατάσταση που λαμβάνει χώρα καθημερινά στο στέκι τους. Τον χειμώνα το ζεστό εσωτερικό θα στεγάσει βαρβάτα τσιμπούσια, ενώ μόλις καλοκαιριάσει μπορείς να αφεθείς στη δροσιά της αυλίτσας του ταβερνακίου.

Αξίζει να δοκιμάσεις παστουρμαδόπιτα, τη σαλάτα του "Αγρού" με radicchio, iceberg, λόλα πράσινη, καλαμπόκι, καπνιστό χοιρινό, μουστάρδα και μέλι μέσα σε φωλιά παρμεζάνας το κοκό του Μίμη (κοτόπουλο φιλέτο με κόλιανδρο και κρέμα φέτας, σε φωλιά κανταΐφι) και πατσαβουροπιτάκια με φέτα και μέλι, ενώ η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει μεταξύ 17-20€ το άτομο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεργάζεται με το In2life Club, κι αν θες να απολαύσεις εκπτώσεις και προσφορές δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v