Τι μπορείς να κάνεις στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή με 20€;

Είχαμε το όνειρό μας, το 20ρικό μας και την περάσαμε πολύ όμορφα στο Μοναστηράκι τρώγοντας και πίνοντας από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Τι μπορείς να κάνεις στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή με 20€;

Με την ακρίβεια να παραφυλά σε κάθε μας συναλλαγή, κάθε 20ευρο έχει αξία για αυτό και πρέπει να το ξοδεύουμε με σύνεση, πατώντας κατά κύριο λόγο σε value for money μονοπάτια. Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες μας δείχνουμε για άλλη μια φορά πρώτοι τον δρόμο, αφού ξεκινήσαμε για μια ολοήμερη κι ολονύχτια βόλτα στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή με μπάτζετ 20€.

Οι επιλογές που βρήκαμε είναι ουκ ολίγες, για αυτό τις συμπεριλάβαμε σε μια λίστα, τιμώντας τη λαϊκή ρήση του θυμόσοφου λαού μας που υπαγορεύει ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και με ένα 20ευρο τρώνε και πίνουν ούλοι ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Καφεδάκι κανείς;

Στυλ και Καφέ

Αγ. Αναργύρων 12, Ψυρρή, τηλ.:21 0325 0373

Από το όνομα και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ θα συναντήσεις ένα στυλάτο καφέ, που βρίσκεται στην καρδιά του Ψυρρή. Εμάς μας βγάζει χειμωνιάτικα vibes μιας και είναι έξτρα χουχουλιαστοί οι καναπέδες και τα τραπεζάκια του, ωστόσο όταν ο καιρός το επιτρέψει μπορείς κάλλιστα να αράξεις στις καρέκλες σκηνοθέτη που στήνει πάνω στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων και να απολαύσεις την περατζάδα του.

Περνώντας από την εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα του θα σε πάρουν οι μοσχομυρωδιές από τους καφέδες, τα ροφήματα και τα τσάγια που ετοιμάζονται καθημερινά. Οι τιμές στα καφεδάκια ξεκινούν από 2,5€ ενώ ο φρέντο εσπρέσο είναι στα 3,5€.

Βρυσάκι

Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι, τηλ.:21 0321 0179

Στα νοητά σύνορα Πλάκας και Μοναστηρακίου, η οδός Βρυσακίου είναι μια από τις πιο όμορφες της πρωτεύουσας κι έχει ως καμάρι της το Βρυσάκι. Πρόκειται για ένα υπέροχο χώρο τέχνης, ιδανικό για να πιείς το καφεδάκι σου, απολαμβάνοντας την εκθαμβωτική θέα της ταράτσας του προς την Ακρόπολη. Ο κατάλογος του αγαπημένού αυτού πολυχώρου προσφέρει μια ποικιλία ροφημάτων όπως συνταγές με ελληνικά αρωματικά βότανα, φρέσκους χυμούς και σπιτικά κοκτέιλ, αν το τραβήξεις μέχρι πολύ αργά.   Αν πετύχεις τη σπιτική του βυσσινάδα μη διστάσεις να τη δοκιμάσεις όσο στοκάρεις φωτογραφικό υλικό ικανό να ενημερώνει τον λογαριασμό σου στο Instagram για μήνες. O φρέντο εσπρέσο στα 3,30€ ώστε το ταμείον να μην είναι μείον.

Θα φάμε τίποτα;

Αναψυκτήριο

Σαρρή 22, Μοναστηράκι τηλ: 2103217635

Κάποιοι το ξέρουν και σαν «Γιώργος και Ρίτσα» κι από το 1994 το στηρίζουν φανατικά. Παλιό ταβερνάκι που δικαίως περηφανεύεται για το πεντανόστιμο μαμαδίσιο φαγητό του και αντιστέκεται στην τουριστικοποίηση της περιοχής. Στα λιγοστά τραπεζάκια στο καλτ εσωτερικό του θα απολαύσεις εξαιρετικά μπριζολάκια χοιρινά με πατατούλες, χωριάτικη, καλαμαράκια τηγανιτά, γαύρο στο τηγάνι, χόρτα με παντζάρια, ομελέτα και αντζούγιες. Κάθε μέρα βγάζει και μερικά πιάτα ημέρας. Μαζί με μπυρίτσα δεν θα δώσεις παραπάνω από 10-12€ το άτομο.

Έχεις όρεξη για street food;

Το Καρότσι του Γιατρού

Μιαούλη 5, Μοναστηράκι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by jane is the name🐽 (@jayeeneey)

Λίγα μόλις βήματα μακριά από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι ο γιατρός της πείνας στήνει την καρότσα του κι ετοιμάζει σαντουιτσάρες, χοτντογκάρες και μπεργκεράρες χωρίς να τσιγκουνευτεί ποτέ την ποσότητα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι υπολείπεται ποιότητας και νοστιμιάς, αφού οι ουρές έξω από το Καρότσι του Γιατρού επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία του. Το θρυλικό χοτ ντογκ του είναι ατελείωτο κι εκτός από την τεράστια λουκανικούμπα αγκαλιάζει κι ένα βουνό πατάτες με την τιμή του να παραμένει στα 3€ για να πιείς και τα ποτάκια σου, χωρίς να τσεκάρεις συνέχεια το πορτοφόλι σου.

La Pizzetta

Αιόλου 56, Mοναστηράκι τηλ.:21 1182 3444

Στο La Pizzetta φτιάχνουν μια από τις καλύτερες πίτσες στο χέρι της πόλης με όπλα τους το ολόφρεσκο λεπτό ζυμαράκι και την μεγάλη ποικιλία υλικών που δεν θα αφήσει κανέναν πιτσολάγνο παραπονούμενο. Δοκίμασε ένα κομμάτι Rustico με σάλτσα ντομάτας, μιξ τυριών (gouda & edam), φέτα, ελιές, λουκάνικο Μυκόνου, πιπεριά και φρέσκια ντομάτα και θα μας θυμηθείς. Θα βρεις μπόλικες επιλογές για κομμάτι πίτσα μεταξύ 2,80-3,50€.

Σουβλάκι κανείς;

Κώστας

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι,τηλ.:21 0323 2971

Ο γητευτής του κρέατος, ο μάστορας του ψησιμάτος, ο μετρ της σουβλακοτέχνης. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα παρατσούκλια του Κώστα ο οποίος από το 1946 το κρατά αληθινό κι oldschool στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ανεξαρτήτου ώρας και μέρας θα συναντήσεις μεγάλες ουρές σαν βρεθείς στη γειτονιά του. Εδώ η θρυλική συνταγή είναι μία και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ψιλοκομμένη ντοματούλα, αλάτι, πιπέρι και η φημισμένη κόκκινη σάλτσα του που βγαίνει σε τρεις εκδοχές (καυτερή, μέτρια και γλυκιά) συνοδεύουν το κρέας σε μια από τις καλύτερες πίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Οι τιμές στα τυλιχτά ξεκινούν από 3€ για να μην πέσει έξω κι ο 20ευρος προϋπολογισμός μας.

Street Souvlaki

Κολοκοτρώνη 30, Μοναστηράκι τηλ: 21 0325 3939

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Street Souvlaki (@street_souvlaki)

Σαν βρεθείς πεινασμένος στην Κολοκοτρώνη κι αναζητάς ένα σουβλάκι να στανιάρεις, τότε το Street Souvlaki θα σε περιποιηθεί δεόντως προσφέροντάς σου μια σειρά από τούμπανα τυλιχτά. Πέρα από τις κλασικές επιλογές (γύρους, καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο) εδώ μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετικά φιλετάκια πανέ σε πίτα, το fitness μπιφτέκι κοτόπουλο χωρίς γλουτένη και συντηρητικά, σεφταλιά και σουτζούκι αρμένικο σε πίτα, ενώ αν είσαι vegan με την αράδα σου να πας στο τυλιχτό με γύρο μανιταριών. Εδώ θα βρεις τυλιχτά από 3,20€.

Ποτάκι κανείς;

Verve Music Café

Αγίων Αναργύρων 10, Μοναστηράκι, τηλ.:21 1012 5750

Το σκηνικό στο Verve είναι απόλυτα χαλαρωτικό κι έξτρα μουσικόφιλο χάρη στα αφισάκια, τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες διάσημων μουσικών, τα βινύλια αλλά και τις λατρεμένες μινιατούρες στη μπάρα του. Η κάβα του είναι έξτρα ενημερωμένη και δύσκολα θα λάβεις αρνητική απάντηση αν ρωτήσεις: «μήπως έχετε...»; To Verve παίζει ωραίες uptempo μουσικές, από bossa nova, jazz και funky μέχρι χαλαρές ροκιές και indie, ενώ η μπάρα βγάζει καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Στα decks του φιλοξενούνται συχνά πυκνά οι καλύτεροι djs της αθηναϊκής πιάτσας δίνοντας μια έξτρα ανεβαστική νότα στα ξενύχτια μας. Το απλό ποτό στα 7€.

Αν γίνεις μέλος του in2life club (πληροφορίες εδώ) τότε μπορείς να απολαμβάνεις προνομιακές εκπτώσεις και προσφορές από το Verve (περισσότερες πληροφορίες εδώ )

Tales of Ales

Μιλτιάδου 19, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0325 2540

Zύθος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπων θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αν περνούσαν τις πόρτες του Tales of Ales και κανείς δεν θα μπορούσε να τους κατακρίνει.

Στο ψυγείο του βρίσκουμε ολόφρεσκες craft μπίρες από ελληνικά και ξένα ζυθοποιία σε τεράστια ποικιλία που ανανεώνεται διαρκώς, ενώ κάθε εβδομάδα παίζουν 3-4 βαρέλια για να δοκιμάζουμε φρέσκο πράμα. Ο κατάλογος τεράστιος κι οι επιλογές πολλές και value for money για να πιείς μπυρίτσες από 3,5-4€.

Αν γίνεις μέλος του in2life club (πληροφορίες εδώ ) τότε μπορείς να απολαμβάνεις προνομιακές εκπτώσεις και προσφορές από το Τales of Ales (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v