Βγαίνουμε για φαγητό μετά μουσικής στην Αθήνα

Θες να φας καλά και να ακούσεις τα καλύτερα; Έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να ικανοποιηθούν τα αυτιά και ο ουρανίσκος σου.

Βγαίνουμε για φαγητό μετά μουσικής στην Αθήνα

Αγαπημένες μελωδίες από ζωντανές κομπανίες να ηχούν όμορφα στα αυτιά, κέφι, και στο τραπέζι εκλεκτοί μεζέδες και πιάτα που τέρπουν τον ουρανίσκο.

Αν η παρέα αγαπά τη ζωντανή μουσική και το καλό φαγητό, τότε μην ψάχνεις αλλού. Από όπερα (ναι, όπερα), μέχρι λαϊκά και ρεμπέτικα, οι παρακάτω μουσικές διευθύνσεις είναι ό,τι πρέπει για ένα όμορφο βράδι ή και μεσημέρι.

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3, Γκάζι, τηλ: 21 0342 0700

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piedra Opera Restaurant (@piedra_opera)

Ναι, καλά διάβασες. Το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα μαγαζί με ζωντανή… Όπερα, το Piedra στον Κεραμεικό είναι μια κατηγορία από μόνο του. Mεσογειακές γεύσεις και λυρικοί καλλιτέχνες συνυπάρχουν σε ένα γοητευτικά υποβλητικό μεσαιωνικό κελάρι, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στον κατάλογο θα βρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις, όπως κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης με γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο, σάλτσα ψητής τομάτας και άχυρα πατάτας, γαρίδες σχάρας με αρωματικό λαδολέμονο, ταρτάρ μάνγκο, sweet chilli mayo και φύτρες αγριοράπανο, αρνίσιο κότσι ψημένο σε κληματόβεργες με baby λαχανικά και σάλτσα αμπελόφυλλου και ταλιάτα από Αμερικάνικο black angus με τριπλοτηγανιτές πατάτες Νάξου και μαγιονέζα τρούφας. Λογαριασμός από 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ανεφάνη

Μνησικλέους 24, Πλάκα, τηλ: 210 3222809

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anefani (@anefani.athens)

Με φόντο ένα από τα πιο γραφικά σοκάκια αυτό της οδού Μνησικλέους, η Ανεφάνη κρατά ψηλά την παράδοση του μουσικού καφέ/μεζεδοπωλείου, φιλοξενώντας καθημερινά λάιβ με ρεμπέτικο και λαϊκό πρόσημο, τα οποία κορυφώνονται τα Σαββατοκύριακα. Στα των μεζέδων, στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως ψητό χαλούμι με ψητή ντομάτα, πολύχρωμες πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα, μανιτάρια πλευρώτους με κρεμμυδάκι, αφράτες τηγανιτές τυρόμπαλες με μαρμελάδα σύκου, τηγανιά κοτόπουλο με ανάμεικτα κυκλαδίτικα τυριά, μοσχαρίσια κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα ντομάτα και λουκάνικο σχάρας με σως μουστάρδας. Λογαριασμός για ένα μεζεδογεύμα με καλή μουσική και χύμα κρασί στα 20-25€ το άτομο.

Θεσσαλός

Μελενίκου 2, Βοτανικός, τηλ.: 2130222335

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anastasia Kiousi (@qcaki)

Βρίσκεται στο Βοτανικό από τότε που γύρω του υπήρχαν μόνο συνεργεία και βουλκανιζατέρ, συνεχίζει ακάθεκτος να μαζεύει φανατικό κοινό, που τον αγαπά για τα αυθόρμητα λάιβ του και τους πεντανόστιμους μεζέδες του. Απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, έχει και μια γλυκύτατη εσωτερική αυλή. Στο μενού του βρίσκουμε νοστιμιές όπως τα αμπελοφάσουλα με μανούρα Σίφνου, η φάβα από πράσινο μπιζέλι με καπνιστή πάπρικα, ο καβουρμάς στον φούρνο με αυγά και ντομάτα, τα πολίτικα ντολμαδάκια με κουκουνάρι και τα λουκάνικα Τρικάλων με πράσο, που σερβίρονται με σως από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης. Συνοδεύουμε με ρακές ή τσιπουράκια, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.

Μουσική Γωνιά

Αβέρωφ 22, Αγία Βαρβάρα τηλ.: 2105690444

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μουσική Γωνιά (@mousikigwnia)

Στη Μουσική Γωνιά δεν ξενερώνουμε ποτέ, αφού στην πίστα της λικνίζονται όλα τα κορμιά των θαμώνων που την επιλέγουν ξανά και ξανά ξεφαντώνοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το φαγητό είναι εξαιρετικό με τα στικς κολοκυθιού, τη μελωμένη φέτα, τα παϊδάκια, τα πανσετάκια στη σχάρα και τις γαλατικές κρεατοποικιλίες να κλέβουν την παράσταση από τον κατάλογο. Όσο τρωγοπίνεις οι τραγουδιστές του προγράμματος εναλλάσσονται στην πίστα (με την Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ και τη Φωτεινή Δαμαλάκη να κάνουν δικαιολογημένα μεγάλο χαμό) τερματίζοντας το κεφόμετρο, με τους πελάτες να τους ραίνουν με λουλούδια. Για πλήρες γεύμα μαζί με μπόλικο κρασί υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Στην πλατεία Θεάτρου, αυτή η ταβέρνα-χρονομηχανή και μία από τις παλαιότερες της περιοχής, με έτος ίδρυσης το 1927, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, με τις γεύσεις αλλά και με τις μουσικές της (ρεμπέτικα και λαϊκά), τις οποίες απολαμβάνεις κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ. Στα του φαγητού, η Κληματαριά έχει υπέροχα μαγειρευτά, αλλά δύσκολα θα αντισταθείς και στα κρεατικά της – τα οποία προκύπτουν από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα της ελληνικής με την πολίτικη κουζίνα: δοκίμασε μοσχαράκι γιουβέτσι, καρνιγέρι ήτοι πολίτικο μουσακά χωρίς μπεσαμέλ, σουτζουκάκια με ρύζι, και αρνάκι με κολοκυθάκια. Με το κρασί ή το τσίπουρο υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο συν 3€ χρέωση ορχήστρας κατ’ άτομο.

Καφέ Αβησσυνία

Κυνέτου 7, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0321 7047

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cafe Avissinia (@cafeavissinia)

Χωμένο στη γειτονιά των παλιατζίδικων, το Καφέ Αβησσυνία είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους φολκλόρ χώρους του αθηναϊκού κέντρου και προσφέρει απλόχερα θέα και από τα τρία επίπεδά του, συνοδεία γεύσεων που ενώνουν Βαλκάνια, Ευρώπη και Ανατολή. Στα της μουσικής, κάθε Σαββατοκύριακο μεσημέρι έχουν ακορντεόν και τραγούδι και κάθε Σάββατο βράδυ πιάνο και τραγούδι. Στον κατάλογο του ξεχωρίζουν τα κοζανίτικα γιαπράκια, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα, ο μουσακάς με σπανάκι, τα σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι, το αφράτο κεμπάπ και το φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και ψητή ντομάτα. Ο λογαριασμός θα έρθει περίπου στα 35€ το άτομο, με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v