Υπέροχες φαγητοβόλτες σε Χίλτον, Ιλίσια, Ζωγράφου

Η γαστρονομική μας πυξίδα έδειξε τις γειτονιές στα πέριξ των Ιλισίων και του Ζωγράφου κι εμείς με βήμα ταχύ ακολουθήσαμε τις οδηγίες και φάγαμε στα καλύτερα.

Υπέροχες φαγητοβόλτες σε Χίλτον, Ιλίσια, Ζωγράφου

Σαν γνωστοί μεζεδολάγνοι και εδεσματοκυνηγοί, έχουμε πάντοτε τα αυτάκια μας και τα στοματάκια μας ανοιχτά, όταν κάποιος προτείνει φαγητότσαρκα. Όταν μάλιστα ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να κινηθούμε προς Ζωγράφου κι Ιλίσια μεριά –εκεί στα πέριξ του Χίλτον βρε παιδί μου- τότε κορδωνόμαστε σαν τα παγώνια κι αναλαμβάνουμε ρόλο οδηγού, αφού ξέρουμε ότι θα σε πάμε να φας στα καλύτερα.

Αορίτης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ.: 21 0725 5699

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αορίτης (@aoritis_kritisthimises)

Ο Αορίτης κατάφερε να μαζώξει σύντεκνους και μη στα Ιλίσια επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της κρητικής ταβέρνας. Σε έναν γαστρονομικό παράδεισο με μπόλικα καλούδια από τη μάνα Κρήτη, ο Αορίτης δικαίως περηφανεύεται πως ετοιμάζει το καλύτερο αντικρυστό της Αθήνας.

Μην ξεχάσεις το κουνέλι στο τηγάνι με μαρουβά, τους χοχλιούς με τα κρεμμύδια, το ρίφι κοκκινιστό με μακαρόνια, το χοιρινό με πράσα και κάπου εδώ σταματάμε γιατί θα γράψουμε όλο τον κατάλογο. Έχει και εντυπωσιακή ποικιλία σε ρακές που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα για να πιείς στην υγειά μας. Για ένα πληρέστατο γεύμα με άφθονη ρακή, ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 30- 35€ το άτομο.

Τα σκαλάκια

Διονυσίου Αιγινήτου 32, Ιλίσια, τηλ.: 21 0722 9290

Ταβερνείο με ιστορία πενήντα χρόνων και βάλε τα Σκαλάκια στα Ιλίσια έχτισαν τον μύθο τους λόγω του πιάτου σταθμού της ιστορίας τους που δεν ήταν άλλο από τα αμελέτητα στη σχάρα. Για χάρη του κόσμος και κοσμάκης περίμενε στωικά για μια μερίδα του απόλυτου κι έξτρα εκλεκτού μεζεκλικίου. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στις δεκαετίες του 1960 και 1970 προσδίδοντας στον χώρο μια ρετρό γοητεία. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις συγκλονιστικούς λαχανοντολμάδες, αρνάκι λαδορίγανη, τη λεμονάτη συκωταριά, το λουκάνικο και το κοντοσούβλι κοτόπουλο. Ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Ιλίσια, τηλ.: 21 0723 5005

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cookoovaya (@cookoovaya)

H Cookoovaya που πρόσφατα γιόρτασε τα 10 της χρόνια, είναι ένας από τους βασικούς λόγους του revival των Ιλισίων, χαρίζοντας στους θαμώνες της τον ορισμό της fine dining εμπειρίας μέσα από ένα υπέροχο μενού που αλλάζει πολύ συχνά κι ερεθίζει γαργαλιστικά τους ουρανίσκους των παρευρισκομένων του.

Στα sos του καταλόγου συγκαταλέγονται η γαρίδα Κοιλάδας με ντομάτα και πέστο τσουκνίδας, τα χτένια με γλυκοπατάτα, σέλινο και μπέικον μαύρου χοίρου, το κόντρα μοσχάρι Νάξου με μπάμιες τουρσί, κρόκο και φύλλο στα κάρβουνα, και τα σιγομαγειρεμένα βοδινά μάγουλα παστιτσάδα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και πατατάκια. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 50€ περίπου το άτομο.

Bασίλαινας

Βρασίδα 13, τηλ.: 210 7210502

Από τα παλιότερα εστιατόρια της Αθήνας, ο Βασίλαινας ξεκινά το γευστικό του ταξίδι από τον Πειραιά, σαν μια μικρή μπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα, που σύντομα εξελίχθηκε σε έναν παράδεισο της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Έως το 2016, βρισκόταν στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά μέχρι να φτάσουμε στο σύγχρονο εστιατόριο της οδού Βρασίδα, στην καρδιά της Αθήνας του 21ου αιώνα. Ο σεφ του Βασίλαινα Μανώλης Γαρνέλης, βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να ετοιμάζει λουκούλλειες νοστιμιές σαν την θρυλική ταραμοσαλάτα του, το ταρτάρ τόνου, τα μπαρμπούνια σε κρούστα, τη σφυρίδα φρικασέ, το αρνάκι με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας με λεμόνι και το γιουβετσάκι γαρίδας. Ο λογαριασμός στα 45-50€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Agora Select

Χατζηγιάννη Μέξη 8 και Βεντήρη 9, Ιλίσια, τηλ.: 21 0725 2252

Στην καρδιά της Αθήνας, το εστιατόριο Agora Select στο Κέντρο, προσφέρει ένα ταξίδι στον κόσμο της γευσιγνωσίας, όντας μια πεντανόστιμη όαση στη βουή της πόλης. Τούτο το all day restaurant ομορφαίνει τη γειτονιά δίπλα στο Χίλτον συνδυάζοντας τη διεθνή κουζίνα με υπέροχα μαμαδίσια ελληνικά μαγειρευτά ημέρας. Το καλοκαιράκι η ξύλινη βεράντα του είναι must, ενώ τον χειμώνα το ντελικάτο εσωτερικό του θα στεγάσει τα τσιμπούσια σου. Στα επιβάλλεται του καταλόγου οι κολοκυθοκροκέτες με μελίχλωρο και σάλτσα γιαουρτιού, το λαχματσούν, το φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και μέλι Κυθήρων, το μπιφτέκι νεροβούβαλου, το συκώτι ριγανάτο και το ριζότο με άγρια μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας 11μηνης ωρίμανσης. Ο λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Μεξικάνος

Γεωργίου Παπανδρέου 47, Ζωγράφου, τηλ.: 21 0771 6900

Εδώ η φάση μυρίζει λατινική Αμερική και Viva Mexico όπως μαρτυρά η διακόσμηση, αλλά και οι πικάντικες γεύσεις που κοσμούν τον κατάλογο του Μεξικάνου. Εδώ θα φας εξαιρετικές sopes με ζυμωτές πίτες τορτίγιας, φασόλια, μαρούλι, σάλτσα, γκουακαμόλε, sour cream, τούμπανες quesadillas, έξτρα πικάντικες enchiladas και spicy κοκτεϊλάρες για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Ο φοιτητόκοσμος του Ζωγράφου, τιμά τον Μεξικάνο και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς, αφού προσφέρει αφειδώς value for money γευστικότατα πιάτα. Ο λογαριασμός στα 17-20€ με μπυρίτσα.

Τα σαρδελάκια

Παπαδιαμαντοπούλου 126, Ζωγράφου, τηλ: 21 0777 8005

Τα σαρδελάκια είναι ένα συμπαθέστατο ταβερνάκι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε μια παραλία, μια ανάσα από το κύμα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μας ενοχλεί, αφού φέρνει στα τραπεζάκια του μεζέδες της θάλασσας, ωραιότατους και σε πολύ καλές τιμές. Στον κατάλογό του θα βρεις σαρδέλες στη σχάρα, μαριδάκι τηγανιτό, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα κοκτέιλ, φρέσκο μπακαλιάρο, κουτσομουράκι τηγανιτό, αλλά και γαριδομακαρονάδα αν πεινάς πολύ. Ο λογαριασμός θα γράψει 20-22€ το άτομο μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v