Μετά το μουσείο: Στέκια για φαγητό γύρω από τα μουσεία της Αθήνας

Αν θες να θρέψεις το πνεύμα και το σώμα σου, έχεις έρθει στο σωστό μέρος αφού προτείνουμε βόλτα στα μουσεία της πρωτεύουσας μετά φαγητού.

Μετά το μουσείο: Στέκια για φαγητό γύρω από τα μουσεία της Αθήνας

Ξέρουμε ότι περνάς κάπως δύσκολα το τελευταίο διάστημα. Η πίεση μεγάλη, οι υποχρεώσεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το αφεντικό γκρινιάζει και οι λογαριασμοί αυξάνονται και για κάποιο λόγο πληθαίνουν. Χρειάζεσαι επειγόντως ένα διάλειμμα για να καθαρίσει το μυαλό, να ξεκουραστεί το πνεύμα και να χορτάσει το σώμα. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν αποφασίσαμε να σε πάμε για μια βόλτα μετά φαγητού στα αγαπημένα μουσεία της πρωτεύουσας.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Όρεξη να έχεις να το περπατάς και να χαζεύεις τα εκθέματά του, το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ίσως το απόλυτο μουσείο της πόλης και θα χρειαστείς αρκετές ωρίτσες για να το θαυμάσεις.

Πού τρώμε μετά;

Το Ρίνι

Ρεθύμνου 8, Εξάρχεια τηλ.: 2108836781

@in2life_gr Πήγαμε για φαγητό και τσίπουρα στο Ρίνι πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και δηλώνουμε ερωτευμένοι #εστιατόριο #αθηνα #εξαρχεια #νεα #fyp #inathens #ελληνικοτικτοκ #greektiktok #μυστικα #φαγητο ♬ gimme more x milkshake by Altegomusic - ALTÉGO

Το Ρίνι, «δίπλα στο μουσείο» όπως λέει και ο υπότιτλός του, είναι το νέο μαγαζί της σεφ Μαρίνας Χρονά και απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο για να απολαύσεις εκλεκτό πρωινό, αλλά και δείπνο. Αν είσαι αντιφρονών  θες να πας πριν το Μουσείο τότε αξίζει να παραγγείλεις τα λαχταριστά και πληθωρικά αυγά Shakshuka με ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, μια παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής που θα σε συναρπάσει. Αν πάλι θες να δειπνήσεις. τότε σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα τσαουλιά με αβοκάντο και ψημένα αμύγδαλα, το κριθαράκι με γαρίδες και μπισκ, και τη μπουράτα Κερκίνης με βερίκοκα, αντράκλα κι αγουρέλαιο. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 20-25€ το άτομο.

Μουσείο Ακρόπολης

Πάμε τώρα στο μουσείο σταρ της πόλης, που βυθίζεται από τουρίστες ανεξαρτήτου εποχής κι είναι απόλυτα λογικό αν μας ρωτάς.

Πού τρώμε μετά;

Balcony Restaurant Bar

Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 2113115555

Εκεί που συνορεύει η Ακρόπολη με το Κουκάκι, στέκει επιβλητικό και πανέμορφο το Balcony που δικαίως περηφανεύεται πως έχει ένα από τα ωραιότερα κρεμαστά μπαλκόνια της πόλης. Το καλοκαίρι ζει μεγάλες στιγμές αλλά και τον χειμώνα το ντελικάτο εσωτερικό του, είναι ιδανικό για να στεγάσει ένα γεύμα μετά από μια πολύωρη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εδώ τρώμε αφράτο ταραμά με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο, τάρτα σπανακόπιτα με Μηλεϊκή μανούρα και ξινόχοντρο τραχανά, ραβιόλι γαρίδα με πανσέτα βιολογικού ιμπέρικο, κανελόνια με κόκορα και πράσο, λουσμένα με μπεσαμέλ τρούφας και φιστικάκι Αιγίνης, και χταπόδι σχάρας με σάλτσα στιφάδο, παστινάκι και καπνιστά κρεμμύδια. Ο λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα μουσείο-κόσμημα της πρωτεύουσας το Κυκλαδικής Τέχνης είναι αυτό που φιλοξενεί σταθερά και τις πιο ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις κι όσο μπορούμε θα το λέμε μεγαλοφώνως.

Πού τρώμε μετά;

Ami Gastrotheque

Βουλής και Απόλλωνος, τηλ.: 21 3030 2290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ami (@amigastrotheque)

Τελειώνοντας την επίσκεψή μας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, περιδιαβαίνουμε τα κοσμαγάπητα και πολύβουα δρομάκια της Βουλής και της Απόλλωνος για να βρεθούμε στο συναπάντημά τους, όπου δεσπόζει το Ami Gastrotheque. Εδώ αποθεώνεται η εκλεκτή γαλλική κουζίνα μέσα από υψηλής ποιότητας δημιουργικά πιάτα, όπως το filet au poivre, μοσχαρίσιο φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα φρεσκοτριμμένων πιπεριών, η tarte flambee με λευκά κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, ξινή κρέμα και μοσχοκάρυδο και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με φρυγανισμένο μπριός και κρέμα καλαμπόκι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 35-40€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

Mε περισσότερα από 1000 έργα η Εθνική Πινακοθήκη μοιάζει ως ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της τέχνης και δη της ελληνικής. Αν ψάχνεις κι έναν ικανοποιητικό οδηγό για να δεις τα καλύτερα σε έχουμε καλυμμέν@.

Πού τρώμε μετά;

Agora Select

Χατζηγιάννη Μέξη 8 και Βεντήρη 9, Ιλίσια, τηλ.: 21 0725 2252

Λίγα μέτρα μακριά από την Πινακοθήκη θα συναντήσεις το Agora Select να ομορφαίνει τη γειτονιά του Χίλτον βάζοντας σε, σε δίλημμα για το τι θα πρωτοφάς. Ο κατάλογός του δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους λάτρεις της διεθνούς κουζίνας ούτε εκείνους που ορέγονται παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ πιάνεις θέση και παραγγέλνεις κολοκυθοκροκέτες με μελίχλωρο και σάλτσα γιαουρτιού, λαχματσούν, φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και μέλι Κυθήρων, μπιφτέκι νεροβούβαλου, συκώτι ριγανάτο και ριζότο με άγρια μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας 11μηνης ωρίμανσης. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 25€ το άτομο μαζί με κρασί.

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13), είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα ναός της σύγχρονης τέχνης που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτήριο συνολικής επιφάνειας 7.250 τ.μ. το οποίο αποτελείται από 11 ορόφους, -ενώ πέντε εξ αυτών βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους- γεμάτη υπέροχα εκθέματα και πολύ ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις.

Πού τρώμε μετά;

Δήμος

Φιλολάου 148, Παγκράτι τηλ: 21 0701 1260

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή μάς υποδέχεται ο Δήμος με συντροφιά υπέροχα μαμαδίσια μαγειρευτά και συνταγές που θα έκαναν τον Τσελεμεντέ να κρυφογελά για την γευστικότατη κληρονομιά που άφησε στην Παγκρατάρα μας. Εδώ τρώμε το αρνί τσιγαριαστό, το χοιρινό κότσι, το μοσχαράκι τας κεμπάπ, το αρνάκι φρικασέ, τη φασολάδα, τις μελιτζάνες ιμάμ, τους χοντροκεφτέδες με σάλτσα ντομάτα, τα αρνίσια παϊδάκια και τα κανελόνια με κιμά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 15€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v