Φαγητοβόλτες σε Πετρούπολη, Ίλιον, Λιόσια

H παρέα ήθελε μεζεδότσαρκα κι εμείς δεν χαλάμε χατίρι ειδικά όταν μιλάμε για τις γαστρο-γειτονιές στα πέριξ της Πετρούπολης και του Ίλιον.

Φαγητοβόλτες σε Πετρούπολη, Ίλιον, Λιόσια

Με ένα όνειρο τρελό, όνειρο χορταστικό ξεκινήσαμε που λες για να πάμε προς Πετρούπολη, Άνω Λιόσια και Ίλιον για να δοκιμάσουμε εκλεκτά μεζεδάκια και ξακουστές νοστιμιές της περιοχής. Βλέπεις, εκεί γύρω έχουν μαζευτεί αρκετοί λόγοι για να φαγητοβολτάρουμε προς τα μέρη τους κι αν δεν μας πιστεύεις σου έχουμε ετοιμάσει και μια σένια λίστα για να σε τρατάρουν τα καλύτερα. Ξεκίνα και θα βρεθούμε εκεί που βρισκόμαστε συνήθως.

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 2163000777

Το κτίριο που παλιότερα στέγαζε το εμβληματικό παλιό λατομείο της Πετρούπολης, έγινε από το 2020 ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που κέρδισε τις καρδιές των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο. Ο χώρος φέρνει στον νου εξοχικό ταβερνάκι ενώ η κουζίνα παίζει μεγάλη μπαλίτσα σερβίροντας γευστικότατα πιάτα.

Αξίζει να δοκιμάσεις ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και ρόκα, μανιτάρια ψητά με βαλσάμικο, μπουρέκια με μοσχαρίσιο κιμά και πορτοκάλι, γιουβετσάκι στο πήλινο με μυζήθρα, απάκι με ντοματίνια και κάπαρη, χοιρινή τηγανιά με σάλτσα κρασιού, πατάτες «Λατομείο» σωταρισμένες σε φρέσκο βούτυρο με μπέικον και τοματίνια και χορταστικούς κρεατομεζέδες. Ο λογαριασμός μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά μεζεδάκια στα 20-23€ το άτομο.

Το Ψαροκόκαλο

Κώστα Βάρναλη 96, Πετρούπολη 21 0501 2356

Αν φτάσεις αργοπορημένος σε αυτό το αγαπημένο τσιπουράδικο της Πετρούπολης είναι πιθανόν να μην βρεις ούτε ψαροκόκαλο, αφού οι θαμώνες του τιμούν ιδιαιτέρως τις θαλασσινές σπεσιαλιτέ που υπάρχουν στον κατάλογό του.

Η ψησταριά και το τηγάνι δουλεύουν υπερωρίες για να ικανοποιήσουν τους πάμπολλους θαμώνες που σίγουρα ξεχωρίζουν από το μενού το μυδοπίλαφο, το θράψαλο σχάρας, την καβουροσαλάτα, το ριζότο θαλασσινών, τις σουπιές σπανάκι. Αν τώρα λαχταράς να φας φρέσκο ψαράκι, τότε καλώς τους ήρθες γιατί καθημερινά έχεις μπόλικες επιλογές για το τηγάνι ή την σχάρα. Μαζί με τα απαραίτητα τσιπουράκια ο λογαριασμός δεν θα γράψει περισσότερα από 20-25€ το άτομο.

Τα Πλατάνια

Λεωφόρος Φυλής 59, Άνω Λιόσια, τηλ.: 21 0241 1423

Στη συνοριογραμμή Χασιάς και Άνω Λιοσίων τα Πλατάνια αποτελούν πάντοτε την τέλεια αφορμή για ένα κρεατοφαγικό τσιμπούσι. Ο χώρος είναι αγνά ταβερνίσιος, γεμάτος κρασοβάρελα και παραδοσιακές 90s σιδερένιες καρεκλίτσες. Αν είσαι παϊδακολάγνος τότε πιθανόν να γνωρίζεις ήδη πως εκεί θα βρεις εξαιρετικό αρνίσιο γάλακτος, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κοψίδια του καταλόγου υπολείπονται νοστιμιάς και μαστοριάς στο ψήσιμο. Σημείωσε οπωσδήποτε το αρνί σούβλας που δεν πρέπει να λείψει από καμία κρεατοκατάνυξη αλλά και τα υπόλοιπα κρεατικά του καταλόγου (μπριζόλες, μπιφτέκια) Ο λογαριασμός μαζί με κρασί στα 17-20€ το άτομο.

Πυρόλιθος

Οσίου Λουκά 23, Ίλιον, τηλ.:21 0262 8383

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΠΥΡΟΛΙΘΟΣ (@pirolithos)

O Πυρόλιθος είναι ένα πολύ αγαπημένο ψαροφαγικό στέκι στο Ίλιον που δεν φοβάται να πάρει γαστρονομικά ρίσκα παρουσιάζοντας τις θαλασσινές νοστιμιές του καταλόγου έτσι όπως δεν τις έχουμε συνηθίσει. Το χειμώνα πιάνουμε θέση στο ζεστό εσωτερικό του, ενώ όταν καλοκαιριάζει τα φιλόξενα τραπεζάκια στην πλατεΐτσα του μας περιμένουν από νωρίς.

Εδώ δοκιμάζουμε γκουρμέ μεζεκλίκια όπως κροκέτες μπακαλιάρου σε πάνκο από μελάνι σουπιάς και αλοιφή μαύρου σκόρδου, φετουτσίνι με μελάνι σουπιάς συνοδευμένο με γαρίδες, σολομό και ανανά. πατατοσαλάτα με καβούρι και σως αγιολί και σουτζούκι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί.

Μιτάτο

Γεωργίου Πλίθωνος 7, Ίλιον τηλ.: 21 0576 3374

Aν είσαι κρητικάτσι τότε μάλλον ξέρεις πως στο Μιτάτο αποθεώνεται η κουζίνα της λεβεντογέννας Κρήτης. Αν πάλι όχι, τότε επιβάλλεται να βάλεις την Πλίθωνος στο gps σου και να πας σε αυτό το αγαπημένο κρητικό ταβερνάκι που ξέρει χίλιους τρόπους να σε χορταίνει. Ξεκινάμε με τα must του καταλόγου που δεν είναι άλλα από το γαμοπίλαφο, το τσιγαριαστό αρνάκι και το αντικριστό του Μιτάτου και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με απάκι με αυγά, μυζηθρόπιτες, φέτα ψητή, πατάτες τηγανιτές με στάκα, χοιρινό κρασάτο, και συκώτι μοσχαρίσιο. Ο λογαριασμός συνοδεία ρακών στα 20-22€ το άτομο.

Ταβέρνα Λεβέντης

Σκρα 9, Πετρούπολη, τηλ.: 21 0502 7775

Ο Λεβέντης αποτελεί εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες και βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στο πάρκο της Πετρούπολης. Η φάση εδώ είναι αγνή παραδοσιακή κι αρκούντως ταβερνίσια, με καλοψημένα κρεατικά και πεντανόστιμα ορεκτικά. Από το λεβέντικο μενού επιβάλλεται να δοκιμάσεις γραβιέρα με μαρμελάδα ντομάτας, ρολάκια με ροκφόρ και σύκο, παστουρμαδόπιτα, τυρόπιτα σκοπελίτικη σταβλίσια μοσχαρίσια, μοσχαρίσιο συκώτι,αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, παϊδάκια προβατίνας, μπιφτέκι μοσχαρίσιο καθώς και τις γαλατικές ποικιλίες κρεατικών. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Παράδεισος

Τσακάλοφ 11, Πετρούπολη, τηλ.:21 0505 4254

Συνεχίζουμε την ταβερνίσια εξόρμησή μας στις γειτονιές της Πετρούπολης κάνοντας μια επιβεβλημένη στάση στον Παράδεισο ένα οικογενειακό ταβερνάκι που κρατά ψηλά τον ποιοτικό πήχη των μεζεκλικίων του, ποντάροντας στη φιλική ατμόσφαιρα και το καλό σέρβις.

Μην τυχόν φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις φέτα τηγανιτή με μέλι και σουσάμι, ντοματοκεφτέδες, κοκορετσάκι, τη θηριώδη σταβλίσια μοσχαρίσια και το σοφρίτο του Παραδείσου. Κάνε χώρο ωστόσο για μια περιποιημένη μερίδα με παϊδάκια προβατίνα (ή ζυγούρι αν είσαι έξτρα μερακλής) ή χταποδάκι ψητό για τους αντιφρονούντες. Ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v