Νέα στέκια για φαγητό σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Νίκαια

Νέες νοστιμιές οσφριστήκαμε στις γειτονιές των δυτικών προαστίων και σπεύσαμε να δούμε ιδίοις στόμασι τι μαγειρεύουν εκεί πέρα.

Νέα στέκια για φαγητό σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Νίκαια

Η γαστρονομική άνθιση η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια στα δυτικά προάστια των Αθηνών είναι δεδομένη αφού πληθαίνουν οι πιάτσες με τα εκλεκτά φαγάδικα σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Νίκαια και στα πέριξ των γειτονιών τους. Άλλο που δεν θέλουμε κι εμείς να βρεθούμε στα μέρη τους για να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές που ετοιμάζονται καθημερινά από μετρ του είδους. Έτσι λοιπόν τα ραντάρ μας μένουν πάντα ανοιχτά κι όταν μυριστούμε κάτι καινούριο προς τα εκεί σπεύδουμε άμεσα για να δοκιμάσουμε πεντανόστιμα εδέσματα.

Overoll

Παλαιών Πατρών Γερμανού 1 και Πλατεία Ελευθερίας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3099 6072

Λίγος καιρός έχει περάσει από όταν το Overoll κατέφθασε και στο Αιγάλεω, δίνοντας σε όσους κινούνται στην περιοχή έναν εξαιρετικά αφράτο, πεντανόστιμο κι όσο πρέπει βουτυράτο λόγο να το επισκεφθούν. Μιλάμε φυσικά για την λατρεμένη croissanterie (υπάρχουν καταστήματα επίσης σε Χαλάνδρι, Πραξιτέλους και Νέα Σμύρνη) που έκανε απόβαση στα δυτικά για να μας μάθει τι πάει να πει γλυκό κι αλμυρό κρουασάν. Eδώ το pistachio με το φυστίκι και το τσίζκεικ με τα κόκκινα φρούτα τρελαίνουν το κρουασανόμετρό σου, οδηγώντας την απόλαυση σε δυσθεώρητα επίπεδα. Υπέροχα και τα αλμυρά κροκ μαντάμ κρουασάν αλλά και τα cookies που θα καταλήξουν με μαθηματική ακρίβεια στην χαρτοσακούλα που περιλαμβάνει την παραγγελία σου. Οι τιμές ανά τεμάχιο ξεκινούν από 2€.

Τα κουκλάκια ...όλα στα κάρβουνα

Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 2899

Η γειτονιά του Αιγάλεω είναι αν μη τι άλλο σουβλακομάνα, αφού εξασκεί εδώ και πολλά χρόνια το ευγενές άθλημα της κατανάλωσης τυλιχτών. Παρόλα αυτά κάθε νέα προσθήκη είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη ειδικά όταν μιλάμε για κάποια κουκλάκια ζωγραφιστά που ετοιμάζουν κάθε λογής καλαμάκια για να χορτάσει κι ο πιο ιδιότροπος σουβλακολάγνος. Εδώ δίχως άλλο η σπεσιαλιτέ είναι η χειροποίητη παραδοσιακή πίτα που αγκαλιάζει το μπιφτέκι μαμαδάκι (μίνι σουτζουκάκι) Θεσσαλονίκης και χαϊδεύεται από σάλτσα αϊβορι (στα 3€). Εξαιρετικό το καλαμάκι προβατινά όπως και το χωριάτικο λουκάνικο Πηλίου. Τα καλαμάκια ξεκινούν από 1,80€.

Κοσμοπολίτικον

Θηβών 373, Αιγάλεω τηλ.: 21 0531 1107

Πάνε λίγες μέρες από όταν το Κοσμοπολίτικον πήρε θέση και πάλι στο Αιγάλεω μετά από ένα σύντομο διάλειμμα σε έναν πολύ όμορφο και cosy χώρο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού κεμπάπ. Το κεμπάπ κοτόπουλο και το ντονέρ του είναι εξαιρετικά όπως άλλωστε και το γιαουρτλού του που είναι πεντανόστιμο κι έξτρα χορταστικό. Οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο εδώ καθώς τόσο οι γυρολάγνοι όσο και οι λάτρεις των καλοψημένων καλαμακίων θα καταβροχθίσουν τα καλούδια του καταλόγου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,50€.

Polpo Athens

Τζων Κέννεντυ 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης 210 7104578

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Polpo Athens (@polpoathens)

Απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη στα νοητά σύνορα της περιοχής με τη Νίκαια έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες το Polpo που φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο ψαροφαγικό στέκι της πρωτεύουσας. Η σεφ Μαρίνα Σελέτσκα φτιάχνει υπέροχα πιάτα χωρίς περιττές γκουρμεδιές που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Από τον κατάλογο ξεχωρίζει το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι, ροφό και μπάμιες, το καρπάτσιο με ψάρι ημέρας, η ξιδάτη σαρδέλα και οι ψητές καραβίδες. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασιού υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Nido Bistrot

Ταξιαρχών 15, Κορυδαλλός, τηλ.:21 1015 4585

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nido Bistrot (@nidobistrot)

Αν είσαι λάτρης των fine dining εμπειριών, τότε καλό θα ήταν να βάλεις το Nido Bistrot στη λίστα σου. Άνοιξε πολύ πρόσφατα προτείνοντας έναν ντελικάτο κι υπέροχα διακοσμημένο με έργα τέχνης χώρο που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά και την πρώτη μπουκιά. Στον κατάλογό του ξεχωρίζει η φρεσκοφουρνιστή πίνσα, η μοσχαρίσια ταλιάτα με σως cafe de Paris και πατάτες brava, το ριζότο βασιλομανίταρα με πεκορίνο και προσούτο Ευρυτανίας, αρωματισμένο με θυμάρι και μοσχοφίλερο Λήμνου και -για τους γλυκατζήδες της παρέας- η τάρτα σοκολάτας με τραγανές μπουκιές φεγεντίνης, namelaka λευκής σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Γευστικότατο κι εξίσου λαχταριστό και το μπραντς του με τον λογαριασμό για ένα πλήρες γεύμα να μην ξεπερνά τα 20-25€ το άτομο συνοδεία ποτηριού κρασί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v