Μαμαδίσια μαγειρευτά σε Ομόνοια, Κυψέλη, Γαλάτσι

Μπριάμ ή παστίτσιο; Μακαρόνια με κιμά ή κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες; Στα καλύτερα μαγειρευτάδικα Ομόνοιας, Κυψέλης και Γαλατσίου δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Μαμαδίσια μαγειρευτά σε Ομόνοια, Κυψέλη, Γαλάτσι

Καλές οι γκουρμέδιες κι οι fine dining γαστρονομικές εμπειρίες δεν λέμε, αλλά όπως και να το κάνουμε το μαμαδίσιο μαγειρευτό σώζει ζωές αφού είναι παντός καιρού κι εποχής. Αν τώρα η μάνα σου έχει βάλει κόφτη στο ταπεράκι και σου δίνει με μέτρο κανένα στα κλεφτά, μην στεναχωριέσαι και μην βαρυγκομάς. Εμείς είμαστε εδώ για σένα, ώστε να σου συστήσουμε τα καλύτερα μαγειρευτάδικα Ομόνοιας, Κυψέλης και Γαλατσίου για την επόμενη φορά που η πείνα θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2-4, Κυψέλη, τηλ.: 21 0822 9239

Από την Μαίρη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου παρελαύνει όλη η Αθήνα, αφού είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις νοστιμιές της. Εδώ θα βρεις καλομαγειρεμένο φαγητό που φέρνει στον νου μαμαδίσιο οικογενειακό τραπέζι και κολασμένες πίτες – υπέροχη η χορτόπιτα κι η κιμαδόπιτα- που θα σε κάνουν να παραμιλάς.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο, γλώσσα πλακί με μαύρη σταφίδα, γεμιστά με κιμά, σαρδέλα φούρνου, αγκινάρες α λα πολίτα, παπουτσάκια, μοσχαράκι νουά και γιουβαρλάκια. Ο λογαριασμός μαζί με μπυρίτσες δεν θα ξεπεράσει τα 10-13€ το άτομο.

Μαμά Ντίνα

Κορδιγκτώνος 4, Κυψέλη τηλ.: 21 6700 0717

Άλλο ένα παραδοσιακό μαγειρευτό-στέκι της Κυψέλης, είναι αυτό της Μαμάς Ντίνας που βρίσκεται πάνω στην Κορδιγκτώνος. Πολύχρωμα τραπεζάκια και πουά τραπεζομάντηλα, σε προετοιμάζουν για τη σπιτίσια διάθεση του μαγαζιού, που σερβίρει εκλεκτά μαγειρευτά, τιμώντας την ελληνική κουζίνα. Εδώ τα σουτζουκάκια θα σε κάνουν μόνιμο πελάτη, ενώ εξίσου εξαιρετικά είναι το χοιρινό με σέλινο, το σπανακόρυζο, τα κολοκυθάκια αυγολέμονο, η ψαρόσουπα, οι λαχανοντολμάδες και το σουφλέ. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 10-12€ κατ’ άτομο.

Μπούκα

Σολωμού 15, Ομόνοια τηλ.: 210 3800365

Η Μπούκα είναι ένα εκλεκτό οινομαγειρείο στα νοητά σύνορα Εξαρχείων και Ομόνοιας το οποίο έχει βαλθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε το ταπεράκι, αφού στα ταψάκια του θα βρεις μπόλικες νοστιμιές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο γκρινιάρη πεινασμένο της πλάσης. Εδώ η παράδοση προστάζει τις επιλογές του μενού που αλλάζει καθημερινά, καλύπτοντας όλες τις διατροφικές μας ανάγκες. Εδώ τρώμε παπουτσάκια, συκώτι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά, θράψαλο με κοφτό μακαρονάκι, ρεβίθια με σπανάκι, χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη, ψάρι γλώσσα φούρνου, κεφτεδάκια κοκκινιστά με δυόσμο, κοτόπουλο λεμονάτο και χοιρινό φρικασέ. Ο λογαριασμός μαζί με μπυρίτσα στα 10-12€ το άτομο.

Μαρτίνης

Πατησίων 289 & Ιακωβάτων, τηλ: 210 2111063

Με περισσότερα από 50 χρόνια στην πλάτη του, το ιστορικό μαγέρικο του Μαρτίνη καλοταΐζει τους θαμώνες του, χάρη στα πεντανόστιμα πιάτα του που μυρίζουν μαμά κι ετοιμάζονται καθημερινά με περίσσιο μεράκι.

Χοιρινό με σέλινο, κουνέλι στιφάδο, κόκορας γιουβέτσι, αρνάκι γάλακτος φρικασέ, αρνάκι γάλακτος λεμονάτο, μοσχαράκι στιφάδο, κοκορέτσι, γίγαντες φούρνου, μπριάμ, μελιτζάνες ραγού και οι θρυλικές μπάμιες του δεν πρέπει να λείψουν από το παραδοσιακά στρωμένο τραπεζάκι σου. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί μεταξύ 12-15€ κατ’ άτομο.

Τα μαγειρέματα της Βασιλικής

Μαρκορά 25, Αθήνα, τηλ.:21 5215 8181

Στη συνοριακή γραμμή Γαλατσίου κι Άνω Πατησίων η Βασιλική έχει βρει έναν χώρο για να ετοιμάζει τα μαγειρέματά της, που είναι πεντανόστιμα και ιδιαιτέρως αγαπητά στους κατοίκους των γύρω περιοχώνοι οποίοι  εξυπηρετούνται από εκεί. Στο μενού της Βασιλικής θα βρεις πιάτα που θα έκαναν περήφανο τον Τσελεμεντέ αλλά και καλοψημένα κρεατικά για τους έξτρα μερακλήδες.

Αν μας ζητάς να διαλέξουμε τις σπεσιαλιτέ του καταλόγου, τότε θα κάναμε ειδική αναφορά στο κοντοσούβλι κοτόπουλο, τα κανελόνια με κιμά, τα ντολμαδάκια, το μπριάμ στον φούρνο, το αρνάκι γάλακτος στον φούρνο και το σουφλέ πάτατας.

Το σπίτι των γεύσεων

Ελ. Βενιζέλου 2, Γαλάτσι, τηλ.:21 0213 1810

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ οι γεύσεις έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το αγαπημένο μαγειρευτάδικο του Γαλατσίου, που έχει βάλει σκοπό του να μας καλοταΐζει κι ας είναι δύσκολοι οι καιροί.

Το μενού καθημερινά αλλάζει κι αφού γίνουν οι κατάλληλες προσθαφαιρέσεις τότε ξεκινούν τα διλήμματα για το τι θα παραγγείλεις. Εμείς θα σου δώσουμε μια χείρα βοηθείας, μιλώντας σου για τα γεμιστά, τους γίγαντες, τα κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο, την κρεατόσουπα, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, τον γαύρο τηγανιτό, την τσιπούρα σχάρας και τα κανελόνια με κιμά. Μαζί με μπυρίτσα ο λογαριασμός στα 10-15€ (αν πάρεις ψαράκι) το άτομο.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v