Βγήκαμε στα καλύτερα του Θησείου

Ξεκινήσαμε από νωρίς και μας πήρε το επόμενο πρωί κάνοντας μια βόλτα στο κοσμοπολίτικο Θησείο, και στα αγαπημένα μας στέκια στα πέριξ του.

Βγήκαμε στα καλύτερα του Θησείου

Αν ερχόταν κάποιος φίλος σου από το εξωτερικό και σου ζητούσε να βολτάρετε παρέα στις πιο όμορφες αθηναϊκές περιοχές, τότε μάλλον η τσάρκα σας στην πρωτεύουσα θα ξεκινούμε από το Θησείο. Αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν για την τουριστικοποίηση της περιοχής, δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι στις γειτονιές του τα περνάμε υπέροχα.

Άλλωστε στο Θησείο θα βρεις ό,τι αναζητάς είτε μιλάμε για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας, είτε για εκλεκτά φαγάδικα είτε για μπαράκια που το κρατάνε αληθινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εμείς σου χαρτογραφήσαμε τα καλύτερα στέκια του Θησείου, με την ελπίδα να κεράσεις τίποτα όταν με το καλό μας συναντήσεις σε κάποια από αυτά.ά.

Καφεδάκι κανείς;

Underdog

Ηρακλειδών 8, τηλ: 2130365393

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Underdog® (@the_underdog_project)

Το Underdog άνοιξε το 2015 κι έκτοτε έγινε ο απόλυτος specialty coffee προορισμός στις γειτονιές του Θησείου. Οι αρωματικοί κόκκοι έρχονται από την Αιθιοπία, το Εκουαδόρ, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία, και αποτελούν βάση για ροφήματα τα οποία απολαμβάνεις στο μοντέρνο εσωτερικό ή στην καλυμμένη αυλή στην πίσω μεριά. Με urban αισθητική και minimal στυλάτη διακόσμηση το Underdog θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τον πρώτο, ή δεύτερο ή και τέταρτο καφέ της ημέρας. Στον κατάλογο υπάρχει και εκλεκτό μπραντς, με καγιανάδες, σαλάτες, μπέργκερ, πάνκεικς και γλυκά ημέρας.

Cat Café

Νηλέως 54, τηλ.:21 1001 5504

@in2life_gr Το Cat Cafe στο Θησείο είναι ο παράδεισος των γατόφιλων 😻 #catcafe #athens #thisio #fyp #catsoftiktok #γατες #ελληνικοτικτοκ #αθηνα #γατακια #καφε ♬ оригінальний звук - 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌𝚏𝚘𝚛𝚢𝚘𝚞

Aν ανήκεις στη πολύ συμπαθή κατηγορία των γατόφιλων, τότε μάλλον έχεις ήδη επισκεφθεί το λατρεμένο Cat Café στη Νηλέως. Αν πάλι όχι δεν πρέπει να χάσεις χρόνος και να σπεύσεις ώστε να απολαύσεις το καφεδάκι σου, παρέα με αγνή γατίσια αγάπη.

Στο μενού βρίσκουμε καφεδάκια (από 3€) και λαχταριστά γλυκά (από 3,50€) σαν την τάρτα λεμονιού, την μηλόπιτα crumble και το red velvet cake, αλλά και μπύρες και ποτήρια κρασί (από 5€). Μέρος των εσόδων του café δωρίζεται κάθε μήνα σε μια επιλεγμένη οργάνωση για την προστασία των ζώων, ενώ αν θέλεις να στηρίξεις περαιτέρω το εγχείρημα, θα βρεις να αγοράσεις κάρτες, μπλουζάκια, τσάντες, αξεσουάρ και βιβλία με θέμα –τι άλλο (;)– τις γάτες. Για να διασφαλίζεται η ηρεμία γατών τε και πελατών, η κράτηση πριν το επισκεφθείς είναι απαραίτητη.

Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε;

Κοτσάκια και Μαντινάδες

Ηρακλειδών 19, τηλ: 21 0345 3933

Αν ρωτήσεις ποιοι λατρεύουν τη ναξιώτικη και την κρητική κουζίνα, είναι βέβαιο ότι θα σηκωθούν όλα τα χεράκια στο δωμάτιο για αυτό κι εμείς πρέπει να σου μιλήσουμε για τα Κοτσάκια και Μαντινάδες που προσγειώθηκαν πριν λίγο καιρό στο Θησείο, φέρνοντας λατρεμένες νοστιμιές από τις δύο νησάρες στο πιάτο μας.

Στον κατάλογο θα βρεις  εξαιρετική σκορδαλιά, καγιανά με απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, παστουρμαδόπιτα, στριφτάρι με μέλι και σουσάμι, πατάτες τηγανιτές Νάξου, κρητικό ντάκο με ξινομυζήθρα, μια ναξιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, αγγουράκι, σταφίδα νάξου, καρύδι και ξινοτύρι, αλλά και χορταστική ποικιλία κρεατικών, και κεφτεδάκια. Εξαιρετικά και τα πιατάκια ημέρας που αλλάζουν καθημερινά, ενώ ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Merceri

Ηρακλειδών 21, τηλ.:21 0341 7511

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MERCERI food and drink (@merceri_athens)

Όπως μάλλον ήδη έχεις καταλάβει, η Ηρακλειδών μάς έχει δώσει πολλούς καλούς λόγους για να βρεθούμε στα μέρη της και το Merceri, που βρέθηκε στη λίστα των προτάσεων του οδηγού Michelin έχει αστέρι δλδ; είναι ένας από αυτούς. Αν αναζητάς μια fine dining γαστρονομική εμπειρία, με διαλεχτά πιάτα και ευφάνταστες συνταγές που δεν ξεχνούν την ελληνική ρίζα τους, τότε καλώς βρέθηκες εκεί.

Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις καλαμάρι με σπανάκι σοτέ, κρέμα πράσου, καρίκι Τήνου και μάραθο, ζεστό κέικ αστακού με κρούστα πατάτας, ρόκα, γραβιέρα Σύρου και σχοινόπρασο, Paccherini με γαρίδες, πανσέτα μαύρου χοίρου, πορτοκάλι, περγαμόντο κι αυγά πέστροφας,iberico secreto με γλυκοπατάτα, γραβιέρα Σύρου, chutney σύκο και θυμάρι και πάπια με κουμκουάτ, σάλτσα δαμάσκηνο και ξινόμηλα. Κράτα χώρο στο τέλος για τη συγκλονιστική τάρτα γαλακτομπούρεκο, ζεστή σα μαμαδίσια αγκαλιά. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 40-45€ το άτομο.

Το Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, τηλ: 2103458052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ: 2103422407

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angela Jones (@angetastes)

Οι κρεατολάγνοι κι οι κοψιδολάτρεις έχουν πολύ ψηλά το Στέκι του Ηλία και ποιος θα μπορούσε να τους αδικήσει αφού εδώ θα βρεις κάποια από τα καλύτερα παϊδάκια της αθηναϊκής πιάτσας. Η φάση εδώ είναι αγνή, ταβερνίσια κι έξτρα παραδοσιακή όπως μας αρέσει. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο must του καταλόγου, πρέπει να ενδώσεις στα ζουμερά μπιφτέκια του, όπως αντίστοιχα στην αρνίσια συκωταριά, το χωριάτικο λουκάνικο, το μοσχαράκι γάλακτος αλλά και τη θηριώδη χοιρινή. Έχει και ωραιότατους μεζέδες, όπως φάβα, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και κολοκυθάκια τηγανιτά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20€ το άτομο.

Τα επόμενα ποτά δικά μας

Smoking Barrels

Ηρακλειδών 56, τηλ.: 21 0342 8862

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smoking Barrels (@smokingbarrelsathens)

To Smoking Barrels ήρθε στην πιάτσα της Ηρακλειδών για να μας δώσει μια πολύ καλή αφορμή να τα πιούμε στην υγειά του με soundtrack τις μουσικάρες του. Μπαρ με μότο του το Analog Music & Alcohol, αποκλείεται να μην είναι καλό ειδικά όταν «σερβίρει» τις μουσικές του με βινύλια και guest djs που ξέρουν τι κάνουν όταν πιάνουν θέση στα decks του.

Από την κάβα του θα δοκιμάσεις ενδιαφέρουσες ελληνικές μπύρες –και guest βαρέλια που ανανεώνονται συχνά, ενώ οι έμπειροι μπαρτέντερ ετοιμάζουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, κλασικά και signature. Το απλό ποτό στα 8€.

Caravin Wine and Wanderlust

Ακάμαντος 11, τηλ: 2114003962

Το κρασί και το ταξίδι θα αποτελούν πάντα την αφορμή για να δώσεις ραντεβού ξανά και ξανά στο Caravin. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που γεννήθηκε το συγκεκριμένο μαγαζί στο Θησείο κι αυτός αντίστοιχα είναι ο λόγος που μπήκε στην καρδούλα των wine lovers του κέντρου. Η κάβα του με περισσότερες από 150 ετικέτες (πολλές από αυτές και σε ποτήρι) κρύβει μια έκπληξη για κάθε οινολάτρη που είναι βέβαιο ότι θα γίνει μόνιμος θαμώνας του Caravin.

Αν γίνεις μέλος του in2life club (πληροφορίες εδώ) τότε μπορείς να απολαμβάνεις προνομιακές εκπτώσεις και προσφορές από το Caravin (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v