Πάμε μπεργκερότσαρκα σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο;

Τα πιο λαχταριστά μπιφτεκόψωμα, θα τα φας μαζί μας, στις πιο δημοφιλείς γειτονιές του κέντρου της πόλης.

Πάμε μπεργκερότσαρκα σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο;

Από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα κι από εκεί πίσω στο Μεταξουργείο, τα μπιφτεκόψωμα ετοιμάζονται με μεράκι και σερβίρονται μαζί με πατατούλες τηγανιτές που είναι βάλσαμο για την ψυχή.

Είτε σε βρήκε η νύχτα να τριγυρνάς πεινασμένος μετά από ποτάκι είτε θες επί τούτου να απολαύσεις τα burger τα σωστά, οι παρακάτω διευθύνσεις θα σε καλύψουν πλήρως.

Food Str

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ: 2103211003

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Food Str (@food_str)

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στην μίνι πιάτσα που έχει διαμορφωθεί πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Food Str ξενυχτά κάθε βράδυ και στρώνει στομάχια με τα λαχταριστά του burger. Τα cheeseburger έχουν τσένταρ και σπιτική sauce ντομάτας, τα Mushroom burgers συνδυάζουν τριών ειδών μανιτάρια με flakes παρμεζάνας, τα Chili ενδείκνυνται για όσους αγαπούν τις καυτερές γεύσεις και τα Mediterannean συνδυάζουν το μπιφτέκι μοσχαριού ή τα φιλετάκια κοτόπουλου με φέτα και πάστα ελιάς. Τιμές από 3,90€ για ένα cheeseburger, χωρίς πατάτες.

Ekiben by Birdman

Σκούφου 15, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 0535

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EKIBEN KITCHEN (@ekibenathens)

Ο Άρης Βεζενές ξέρει πώς να χειρίζεται το κρέας, και το Ekiben είναι ένα street food project με γκουρμέ διάθεση που ξεχωρίζει στην πόλη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κάθε λογής καλούδια (bowls, katsu, sandos κ.α.), όμως το best seller εδώ είναι αναμφίβολα το πεντανόστιμο Birdman Smash με διπλό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, κόκκινο κρεμμύδι και καπνιστή Birdman ketchup. Ζουμερό, μίνιμαλ αλλά και πλούσιο σε κάθε δαγκωματιά. Η τιμή του απαγορευτική, αλλά για μια φορά αξίζει να το τιμήσεις – στα 13,50€, χωρίς πατάτες. 

Juicy Grill Athens

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Πανεπιστήμιο, τηλ: 21 5520 3201

Αν είσαι μπεργκερόφιλος θα έχεις φάει έστω και μία φορά στο Juicy Grill του Χολαργού. Ε λοιπόν, ετοιμάσου να φας (καλά) και σε αυτό της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο ετοιμάζει όλα τα παλιά, καλά και αγαπημένα μπιφτεκόψωμα που λατρέψαμε. Δοκίμασε το ομώνυμο Juicy Burger με μπιφτέκι μοσχάρι, cheddar, bacon, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και χειροποίητη BBQ σως αν θες να παίξεις κλασικά, το Bill Murray με μπιφτεκι μοσχάρι γεμιστό με cheddar, chipotle aioli mayo, iceberg, ντομάτα, και χειροποίητα τηγανητά onion strings, και το Blue Cheese Portobello με ψητό κρεμμύδι, μανιτάρι portobello, τυρί blue cheese, homemade BBQ sauce. Το απλό Juicy στα 10€, με πατάτες.

Cadillac Burgers

Μνησικλέους 6, Σύνταγμα, τηλ: 2103255240

Καλά κρυμμένο καλά μέσα στα στενά, κοντά στη Μητροπόλεως, το Cadillac ετοιμάζει σπιτικά burgers με μυστική συνταγή από αγνά υλικά, σε έναν μίνιμαλ χώρο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αστεράτα και σινεφίλ ονόματα, όπως το απλό Elvis burger, το Sinatra με μαρούλι, μπέικον, πίκλες και BBQ sauce, το Al Pacino με τσίλι, το Charlie Chaplin με μαρούλι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και roquefort sauce και το υπέρτατο Cadillac με διπλό μπιφτέκι, τυρί, μαρούλι, μπέικον, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και sauce Cadillac. Οι τιμές για ένα Elvis στα 5,90€, με πατάτες.

Street habit

Μαραθώνος 20, Μεταξουργείο, τηλ.: 2114244293

Hang up the street habit. Κατέκτησε σε χρόνο ρεκόρ την φήμη ότι φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας, αλλά και τα burger του δεν πάνε πίσω, μόνο μπροστά, ίσια ευθεία για το στόμα σου. Εδώ θα φας πρωτότυπα καλούδια, όπως Hπειρώτικο (ναι, ηπειρώτικο) burger με πρόβατο μαγειρεμένο σε μπύρα, καπνιστό τυρί, φασολάκι πίκλα, ντομάτα και χειροποίητη mayo με καραμελωμένα πράσσα, και Χουνκιάρ burger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο μελιτζάνα πανέ, τυρένια μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χειροποίητη σάλτσα ψητής ντομάτας. Τιμές από 6,5€ για ένα Ηπειρώτικο, χωρίς πατάτες.

Steve’s

Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, τηλ.: 2111169126

Μια παλιά αποθήκη στον Κεραμεικό, σερβίρει ζουμερά burger σε μια όμορφη αυλή. Το μενού εδώ δεν κινείται σε κλασικά μονοπάτια: το Mike Tyson burger, είναι ένα potato roll με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, gouda, καπνιστό bacon, garlic mushrooms, μαγιονέζα και honey mustard, το Pizzeeseburger, που… δεν θέλει εξήγηση είναι αυτό που λέει και το Steve’s ultimate tortilla burger, γίνεται με tortilla σε κρούστα μπαχαρικών, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, Αmerican cheese, sour cream, καπνιστό bacon, jumbo γαρίδες και jalapenos. Τιμές από 7,5€ για ένα ωραιότατο cheeseburgeraki, με πατάτες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v