Κρυμμένα μαγαζάκια για φαγητό ανάμεσα στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι

Ξεπορτίσαμε για μεζεδάκια, λαχματζούν και ζουμερά μπιφτέκια στις πιο νόστιμες γωνιές στο Εμπορικό Τρίγωνο.

Κρυμμένα μαγαζάκια για φαγητό ανάμεσα στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι

Το ανάμεσα-Σύνταγμα-και-Μοναστηράκι ήτοι «Εμπορικό Τρίγωνο» κρύβει μπόλικες νόστιμες διευθύνσεις για να τσιμπολογήσεις με την παρέα, να πιείς ουζάκια και να τα περάσεις φίνα.

Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας, κρυφές γωνιές για να το κάνεις.

Η καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας

Καραγιώργη Σερβίας 2, τηλ: 2103223625

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ATHENS HIDDEN PLACES (@athenshidden)


Αν δε στο πει κάποιος, δύσκολα το βρίσκεις, γι’ αυτό στο λέμε εμείς. Στο νούμερο 2 της Καραγιώργη Σερβίας μια «καντίνα» που αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό των εργαζομένων στις γύρω περιοχές, ταΐζει κόσμο και κοσμάκη με εκλεκτές γεύσεις στην ταράτσα. Τι θα βρεις εδώ; Λίγα πράγματα και καλά: λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια τα οποία σου έρχονται στο πιάτο μαζί με θέα την Αθήνα (και αυτή στο πιάτο). Και νόστιμες φρεσκοκομμένες πατάτες. Και μερικές μπύρες. Πέντε τραπεζάκια διαθέτει όλα κι όλα, ενώ με 12-15€ ανά άτομο χορταίνεις και πίνεις και παγωμένη μπυρίτσα.

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, τηλ: 210 3222029


Ένα αστικό καφενείο βγαλμένο από την παλιά Αθήνα, το Σερσέ Λα Φαμ απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και σερβίρει ενδιαφέροντα μεζεδάκια. Ο κατάλογος ανανεώνεται συχνά και περιλαμβάνει επιλογές όπως σαλάτα με κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριά, καρότο και μαυροσούσαμο, λεμονάτη ρεβυθάδα με ψητό καλαμάρι και ταραμά, γαρίδες σαγανάκι με τσίλι, φέτα και πάστα ντομάτας, μελωμένο χτένι με πουρέ πατάτας, και λαβράκι λαδολέμονο με μαριναρισμένο φινόκιο. Με ωραιότατο τσιπουράκι ή ρακή, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο για ένα τιμιότατο τσιμπολόγημα.

Feyrouz

Καρόρη 23 και Αιόλου, τηλ: 213 0318060


Αυτό το έθνικ μαγαζάκι με πάγκους και ψηλά σκαμπό μπροστά από τις τζαμαρίες του, είναι ό,τι πρέπει για να χαζεύεις την περαντζάδα της Αιόλου όσο τσακίζεις το καλύτερο ίσως λαχματζούν που έχεις φάει εντός ελληνικών συνόρων. Το μενού περιλαμβάνει επίσης πεϊνιρλί με ευφάνταστες γεμίσεις, σπιτικές πίτες και άλλες προτάσεις ημέρας για vegetarians και μη. Οι τιμές του ξεκινούν από 5€ για ένα λαχταριστό λαχματζούν. Απέναντι έχει ανοίξει και ζαχαροπλαστείο με λαχταριστά σιροπιαστά.

Γρανάδα

Μιλτιάδου 11, 21 0325 0090


Στο στενό της Μιλτιάδου, η Γρανάδα βγάζει τις πολύχρωμες καρέκλες της στον πεζόδρομο και σερβίρει γκουρμέ μεζεδάκια που θα σε ενθουσιάσουν. Δοκίμασε γαύρο μαρινέ με σάλτσα ντομάτας και μαρμελάδα κάπαρη, χτένια με κους κους, χειροποίητες κροκέτες αρνιού με μετσοβόνε και γιαούρτι με κύμινο, εμπανάδας γεμιστές με γαρίδα και τσορίθο συνοδευμένες με σάλτσα ρομέσκο, μπουτάκια κοτόπουλου με σαφράν, σάλτσα πορτοκαλιού και σαγκουίνι και μάγουλα ιβηρικής χερσονήσου με τραχανά. Συνοδεία ποικιλίας ελληνικών αποσταγμάτων (ρακές, ούζα, παριανή σούμα) ή ζύθου ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Λέκκα 22, τηλ: 210 3227298


Πάλαι ποτέ μυστικό που διέρρευσε, γιατί τίποτα καλό δε μένει κρυφό για πολύ, το Τριαντάφυλλο απλώνει τα τραπεζάκια του στη στοά της Λέκκα και στο εντελώς πέτρινο εσωτερικό του για να σε φιλοξενήσει σε θαλασσινό τσιμπούσι. Στον κατάλογό του θα βρεις, μεταξύ άλλων, μαεστρικά ψημένο θράψαλο, νοστιμότατο μαριδάκι, σαρδέλες, ανάμεικτη σαλάτα με κολοκύθια και σταμναγκάθι και μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ο λογαριασμός στο τέλος, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι, στα 18-20€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v