Κολασμένες τζελατερίες σε Σύνταγμα, Μοναστήρακι, Θησείο

Λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι κι αυτό το καιροκαίρι, αφού δεν πρόκειται να το κουνήσουμε ρούπι από τις καλύτερες τζελατερίες του κέντρου.

Κολασμένες τζελατερίες σε Σύνταγμα, Μοναστήρακι, Θησείο

Ο καύσωνας ήρθε και μας κατσικώθηκε για μέρες κάνοντας απάλευτη την κατάσταση ειδικά σε όσους άτυχους δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία, ή σε κάποιο βουναλάκι που δεν καίγεται λόγω πυρκαγιών. Οι υπόλοιποι οπλιζόμαστε με υπομονή κι αφού δεν μπορούμε να μετρήσουμε μπάνια, μετράμε παγωτά που έχουμε μια άνεση παραπάνω είναι η αλήθεια. Έτσι λοιπόν πάμε προς Θησείο, Μοναστηράκι και Σύνταγμα φορώντας την πιο άνετη περιβολή και πιάνουμε θέση έξω από τα καλύτερα παγωτατζίδικα του αθηναϊκού κέντρου.

ΚΟΚΚΙΟΝ

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 69.81.563.511

Το KΟΚΚΙΟΝ είναι ένα από τα πλέον λαχταριστά παγωτά που μπορείς να βρεις στο αθηναϊκό κέντρο. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδιάστηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και δημιουργήθηκε ως το αποτέλεσμα πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας και εξοικείωσης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής από τους μετρ του είδους. Αν είσαι παγωτολάτρης στο ΚΟΚΚΙΟΝ τότε θα πάθεις δίλημμα και τρίλημμα μη σου πούμε γιατί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Εμείς πάντως έχουμε μια δεδηλωμένη αδυναμία στο παγωτό καρύδα με κομμάτια σοκολάτας και μπισκότο στον ατμό, στο ωμό αμύγδαλο και φασόλι tonka, στον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ με Baileys, στο σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ, στο τυρί μασκαρπόνε, και στο σορμπέ βερίκοκο, ροδάκινο και δεντρολίβανο (μια από τις εξαιρετικές vegan επιλογές του καταλόγου).

Dickie Dee

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0323 8277

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)

Το Dickie Dee είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα gelatospots του κέντρου, που μας γλυκαίνει εδώ και καιρό με τις υπέροχες παγωτολιχουδιές του. Tα παιδιά που τρέχουν το μαγαζί μάλιστα το έχουν πάει σε άλλο level αφού σου σερβίρουν το χωνάκι σου και σε μαλλί της γριάς άμα λάχει.

Η βιτρίνα με τις γεύσεις των παγωτών σε προϋπαντεί στο Dickie Dee και εμείς στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά, παγωτό τσουρέκι, μαστίχα με ροζ πιπέρι, μέντα με κομματάκια σοκολάτας, sorbet λεμόνι βασιλικός με στέβια και το απόλυτο Caramel Pavlova Dickie Cup με σαντιγί, μαρέγκeς, σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, καραμελωμένο ποπ κορν και παγωτό soft Fior di Latte. H μπάλα ξεκινά από τα 3€.

Le Greche

Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, τηλ.: 2167006458

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Greche (@le_greche)

Στο Le Greche είχαν πρόγραμμα. Με βάση τις φρεσκότερες και αγνότερες ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες και με βαθιά γνώση της ιταλικής τέχνης του αληθινού χειροποίητου gelato, δημιούργησαν ένα ιταλικού τύπου παγωτό υψηλής ποιότητας με αυθεντική γεύση, γαστρονομική ένταση και θρεπτική αξία. Aν θες να νιώσεις πιο Ιταλός ζήτα κι ένα “fiocco di panna”, ένα μικρό σύννεφο ελαφρώς γλυκιάς σαντιγύ, ιδανικής για τα σορμπέ και τις σκούρες σοκολάτες για να συνοδέψεις το gelato σου. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το πολύ ιδιαίτερο Mont Blanc με κάστανο, ανθόγαλο και μαρέγκα, αλλά και το συγκλονιστικό Tiramisu με μασκαρπόνε, καφέ και καλούα.

Melt

Αιόλου 19, Αθήνα τηλ.: 21 0323 1548

Αν σε φέρει ο δρόμος στην Αιόλου και θες ένα παγωτό-break είναι σίγουρο ότι θα το βρεις στο Melt. Στη βιτρίνα του θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις φρέσκου χειροποίητου ιταλικού παγωτού. Αν είσαι μερακλής πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στο mascarpone mango ginger, στην αλατισμένη καραμέλα, στο μπισκότο κανέλας, το φιστίκι Σικελίας και την κρέμα αγριοκέρασο.

Zuccherino

Μητροπόλεως 80, Αθήνα, 210 32 13 015

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zuccherino.gr (@zuccherino.gr)

Το Zuccherino έχει τέσσερα υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, με το κεντρικότερο εξ αυτών να βρίσκεται επί της Μητροπόλεως. Έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε παγωτολάτρη έχει στη βιτρίνα του πολλές και ψαγμένες γεύσεις που θα κάνουν το σαλάκι σου να τρέξει. Στα επιβάλλεται του παγωτοκαταλόγου σίγουρα πρέπει να συμπεριλάβεις από γεύσεις την ελβετική σοκολάτα, τη snickers, το παραδοσιακό καϊμάκι, τη lila pause και τη φράουλα σορμπέτο. Μισόκιλο στα 9,70€ και κιλό στα 19,40€ για να κάνεις έγκαιρα τα κουμάντα σου.

Gelato di Nonna,

Ερμού 129, Θησείο, τηλ.:21 1418 0202

Aν την έχεις δει τουρίστας κι αράζεις ή συχνάζεις προς Θησείο μεριά και σου έρθει η όρεξη για αυθεντικό ιταλικό παγωτό, πρέπει να πας σούμπιτος στο Gelato di Nonna. Με πρώτες ύλες από την Ιταλία και φρέσκο ελληνικό γάλα, θα γευτείς  μια πλούσια κρεμώδη υφή, ελαφριά σε λιπαρά αλλά γεμάτη σε περιεχόμενο κι έξτρα χορταστική. Από τις πολλές γεύσεις του παγωτατζίδικου της καρδιάς μας επιλέγουμε φυστικοβούτυρο cookies, σορμπέ πράσινου μήλου, μπακλαβά, cheesecake λεμόνι και μπαμπά με ρούμι. Η μπάλα στα 2,60€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v