Μπαρότσαρκες σε Μοναστηράκι, Πλάκα και Ψυρρή

Η φάση είναι βάλε να πιούμε και δεν πρόκειται να βρεις πιο ταιριαστό τρίγωνο για αυτόν τον σκοπό από το Μοναστηράκι, Πλάκα και Θησείο.

Μπαρότσαρκες σε Μοναστηράκι, Πλάκα και Ψυρρή

Όσο η καθημερινότητα μας στριμώχνει στη γωνία βομβαρδίζοντάς μας με υποχρεώσεις και προβλήματα, τόσο εμείς αντιστεκόμεθα σκεπτόμενοι πως στο τέλος της μέρας μια μπαρότσαρκα θα μας σώσει. Αν συμφωνείς και του λόγου σου με την παραπάνω πρόταση τότε αυτή είναι η τυχερή σου μέρα- ή και νύχτα, δεν θα χαλάσουμε εκεί- αφού λέμε να κινηθούμε προς Μοναστηράκι, Πλάκα και Ψυρρή μεριά για ποτοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως. Φτιάξαμε και δυνατή μπαροτσαρκάτη λίστα και σε περιμένουμε, με την ελπίδα να μην αργήσεις πολύ γιατί αύριο δουλεύουμε και πάλι.

Tyco Bar

Ρόμβης 11, Μοναστηράκι, τηλ: 2111823343

Το όνομα του Tyco Bar προέρχεται από το Take Your Cocktail Out και η ιδιαιτερότητα του είναι ακριβώς αυτή. Κατά την επίσκεψή σου στο Tyco έχεις τη δυνατότητα να πάρεις το cocktail σου σαν takeway σε ποτηράκι μίας χρήσεως και να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια που έχει το Μοναστηράκι και, αν έχεις αρκετή όρεξη, να γυρίσεις και άλλες περιοχές του κέντρου. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές με διάφορα cocktail που ξεκινάνε από τα 5€. Πάρε το Mojito σου, το Bloody Mary ή ένα παγωμένο Long Island και διάλεξε την καλύτερη παρέα για ακατάπαυστη πολυλογία και πεζοπορία. Φυσικά, γι’ αυτούς που θέλουν να καθίσουν, υπάρχει χώρος στον πεζόδρομο μπροστά από το μπαρ.

Dos Gardenias

Ήβης 21, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0323 5349

Κρυμμένο στο δρομάκι της Ήβης το Dos Gardenias είναι ένα all day tapas bar Που σου αποκαλύπτει τον πανέμορφο έθνικ χώρο του και σε καλεί να πάρεις λίγα από τα λατινοαμερικάνικα vibes του. Με αλέγρα διάθεση το Dos Gardenias αγαπά τόσο την Κούβα όσο και την Αθήνα όπως μαρτυρά ο κατάλογος του που είναι γεμάτος με νοστιμιές από την χώρα του Φιντέλ (γαρίδες με σάλτσα Romesco, σεβίτσε και υπέροχη παέγια) αλλά κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ που έχουν μια παραπάνω αδυναμία στο ρούμι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Λιόσπορος

Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ.: 21302 49151

Παρότι ο Λιόσπορος βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου του Ψυρρή, έχει μια χαλαρωτική αύρα, που έρχεται σε αντίθεση με το πολύβουο ιστορικό αθηναϊκό κέντρο. Με τζαζ αισθητική κι urban αέρα ο Λιόσπορος είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις την περατζάδα του Ψυρρή συνοδεία ψαγμένων spirits ή εξαιρετικών ζυθοεπιλογών.

Πέρα από τις προαναφερθείσες επιλογές μπορείς να δοκιμάσεις κάτι από την ενημερωμένη κοκτειλολίστα του Λιόσπορου και να πιείς στην υγεία μας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8 €.

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τηλ.:  21 0323 1011

O Τράγος μας συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο, είναι όμως και στιλάτο μπαρ, με ένα κοσμαγάπητο κι έξτρα instagrammable εσωτερικό που τερματίζει τα ταγκαρίσματα στα social media. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, απλώνει βέβαια και τραπεζάκια έξω στην πλατεία, τα οποία και φορτώνει από νωρίς με πολύ καλό καφέ, brunch-ο-επιλογές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, πειραγμένα μεζεδάκια μεσημέρι-βράδυ και κλασικά κοκτέιλ… with a twist, σαν το εξαιρετικό Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Στα του φαγητού, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια προβατίνας με μαγιονέζα σκόρδου (9,50€), τις τηγανιτές πατάτες με κιμά και αυγό τηγανιτό (8€), τον πικάντικο καγιανά Shakshuka (9,50€) και τα ριγκατόνι παστιτσάδα με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού (11€). Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Kounies

Aγίων Αναργύρων 16, Ψυρρή τηλ.:21 5520 0632

Νέα άφιξη στην γειτονιά του Ψυρρή, που ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς θαμώνες, οι Kounies είναι ο απόλυτος all day bar προορισμός στην περιοχή.

Ο κήπος που έχει στηθεί κάτω από τα δέντρα σαν ένα κρυμμένο καταφύγιο υπόσχεται δροσερές βραδιές συνοδεία μουσικάρων από εξαιρετικούς djs, και σίγουρα όσο οι ζέστες κρατούν τόσο θα πλημμυρίζει από κόσμο. Περνώντας στο εσωτερικό, σε περιμένει ένα εντυπωσιακό θεατρικό σκηνικό: Φτερά αγγέλου στην είσοδο, μπερζέρες με βελούδινη ταπετσαρία, σκαλιστά σαλονάκια τύπου Louis Quinze, κοφτά υφάσματα φτιαγμένα στο χέρι και φυσικά έπιπλα παντού κρεμασμένα σαν κούνιες, σε μια ατμόσφαιρα παλιού αρχοντικού που έχει την οικειότητα του σπιτιού σου.

Signature κοκτεϊλάρες σου κρατάνε συντροφιά κάθε ώρα που θα τις χρειαστείς ενώ από τα τσιμπολογήματα του καταλόγου, ξεχωρίζουν τα πουγκιά της Λίλας με γέμιση γαρίδας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Chandelier

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4, Πλάκα τηλ. 6955258610

Είναι μικρούλι, βρίσκεται σε ένα απ’ τα πιο ήσυχα στενάκια κοντά στην πολύβουη Μητροπόλεως και πρόκειται για έναν σούπερ all-day προορισμό. Το πρωί ανοίγει για δροσερό καφεδάκι αλλά και πολύ νόστιμο μπραντς, ενώ όσο βραδιάζει, το γυρνάει σε δυνατές μουσικές, ενδιαφέροντα events συνοδεία σούπερ κοκτέιλ τα οποία ξεκινούν από 8€. Στον κατάλογο μπορείς να βρεις κλασικές αλλά και πιο πειραγμένες και ψαγμένες αλκοολούχες επιλογές, που θα ενθουσιάσουν κάθε ουρανίσκο.

Teddy Boy

Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

Aπό τα πλέον γνωστά κι αγαπημένα αφτεράδικα της αθηναϊκής πιάτσας το Teddy Boy, μαζεύει όλο τον καλό και συνήθως μαυροντυμένο κόσμο. Aν γουστάρεις Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s – και ροκαμπιλιές παίζει το Teddy Boy αλλά και italodisco και garage άμα λάχει- τότε εδώ θα το ξενυχτήσεις και πάλι. Με κινηματογραφική κι ελαφρώς βερολινέζικη ατμόσφαιρα το Teddy Boy όταν δεν στήνει παρτάρες μαζεύει τους καλύτερους djs της φάσης ενώ σερβίρει τίμια ποτά και κοκτέιλ σε εξαιρετικές τιμές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v