Μια δυνατή μπαρότσαρκα σε Μοναστηράκι, Πετράλωνα και Θησείο

Σε εσωτερικές αυλές και ταράτσες με θέα Ακρόπολη, πίνουμε καθαρά ποτά, δοκιμάζουμε κοκτέιλ και ακούμε κεφάτες μουσικές σε μπαρ με χαρακτήρα.

Μια δυνατή μπαρότσαρκα σε Μοναστηράκι, Πετράλωνα και Θησείο

Από το πάντα πολύβουο Μοναστηράκι και το τουριστικό Θησείο, μέχρι τα γραφικά Πετράλωνα, οι μπάρες δίνουν και παίρνουν, προσφέροντας βραδινή θαλπωρή, καθαρά ποτά, κέφι και όμορφο σκηνικό για όμορφες κουβέντες στους νυχτοπερπατητές της πόλης.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή τριάδα του κέντρου της Αθήνας θα βρεις κάθε τι για κάθε γούστο. Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα και αγαπημένα μας, μπαρ με χαρακτήρα, ιδανικά για βραδιές χαλαρές, παρεϊστικες, μα και κεφάτες.

TAF (The Art Foundation)

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757

Ένα ερειπωμένο κτίσμα λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική αλλά και μπαρίστικη ζωή της πόλης. Το TAF είναι λίγο από όλα, χωρίς όμως να χάνει τον χαρακτήρα του. Είναι γκαλερί τέχνης, είναι καφέ, είναι μπαρ, είναι όλα όσα θέλουμε να βλέπουμε στην νυχτερινή αλλά και πρωινή ζωή της πόλης. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και σνακ, και μένει ανοικτό ως αργά για χαλαρό ποτάκι, ωραίες μουσικές και φοβερή θέα από τον δεύτερο όροφο στον Ιερό Βράχο. Το απλό ποτό στα 10€.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Electric Cave (@electric_cave_)

Μικρό, με βερολινέζικο στιλ, σκοτεινό, και ιδιαίτερο, το μπαρ της Βλαχάβα μαζεύει πλήθος κόσμου που χορεύει και πίνει φτηνά ποτά και μπίρες. Οι μουσικές που παίζει είναι ηλεκτρονικές κατά βάση, industrial αλλά και goth/darkwave, ενώ διαθέτει δύο χώρους, το μπαρ πάνω και ένα υπόγειο όπου συνήθως θα ακούσεις εγχώριους DJs και ανεξάρτητες μπάντες. Αν θες να το παίξεις πιο χαλαρά, βγάζει και μερικά πουφ και τραπεζάκια στην Βλαχάβα για να πιείς το ποτό σου, καιρού επιτρέποντος. Το απλό ποτό στα 6€.

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Σα βγεις από το ασανσέρ στην ταράτσα νιώθεις ότι θα αγγίξεις τον Παρθενώνα κι αν αυτό δεν σου αρκεί για να πιάσεις θέση εδώ, τότε σημείωσε και τα ενδιαφέροντα signature cocktails, όπως επίσης και τις νόστιμες επιλογές για να τα συνοδεύσεις: χειροποίητες πίτσες , πλατώ τυριών και αλλαντικών και μπέργκερ. Οι μουσικές από το βράδυ παίζουν αρκετά δυνατά για χορό, ενώ αν θες ηρεμία, τότε πιάσε τραπεζάκι απογεύματα λίγο πριν χαθεί ο ήλιος. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Paribaba

Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paribaba (@paribaba.bar)

Έχει μια από τις πιο όμορφες εσωτερικές αυλές της περιοχής, και ξεχωρίζει για τον κεφάτο, απροσποίητο και ολίγον εξωτικό του χαρακτήρα. Το Paribaba θα το βρεις σε μια πανέμορφη παλιά μονοκατοικία, με ξύλινα παντζούρια και όμορφο εσωτερικό, το οποίο τα βράδια γεμίζει από παρέες που πίνουν και χορεύουν συνοδεία ανεβαστικών μουσικών. Ανοίγει από το πρωί για καφέ και μπραντς, ενώ ζήτα να σου δώσουν τη λίστα για κοκτέιλ, τα οποία παίζουν δυνατά με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Πετράλωνα, τηλ: 2103466772

Είναι από εκείνα «ξεκίνησαν τη φάση» στην περιοχή, σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ και παίζει ωραίες μουσικές με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει signature επιλογές όπως το Gingolo με τζιν, passion fruit, bitters, pink grapefruit, λάιμ και μαρμελάδα δαμάσκηνο και το Kiss my Lips με βότκα, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι, φράουλα και βανίλια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€. Η Δεξαμενή ανοίγει από το πρωί για να πιείς το καλοφτιαγμένο καφεδάκι ή το τσαγάκι σου σε κλίμα χαλαρό.

The Dogs' Place

Ανταίου 3, πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα, τηλ: 21 3012 2215

Παράδεισος για τους λάτρεις τις μπίρας, το μπιράδικο της πλατείας Μερκούρη φέρνει στις 24 βρύσες της craft μπίρες εισαγωγής αλλά και έγχωριες και αν δεν σου φτάνουν και θες κι άλλες, έχει μπόλικες και στο ψυγείο του, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς με νέες προσθήκες. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει τις Brewdog Pub του εξωτερικού και κοσμείται από εντυπωσιακά γκραφίτι, ενώ από τα ηχεία του βγαίνουν rock, post punk, punk, post rock και μέταλ ήχοι, όπως αρμόζει σε μια μπιραρία. Στην κάβα του θα βρεις επίσης και κάποια σπέσιαλ αποστάγματα, ενώ στα του τσιμπολογήματος, σερβίρει πίτσα και ποικιλίες κρεατικών που ταιριάζουν άψογα με το ζύθο. Το pint από 4€.

Smoking Barrels

Ηρακλειδών 56, Θησείο, τηλ.: 21 0342 8862

Μπαρ με άποψη, το Smoking Barrels ξεχωρίζει στην γειτονιά του Θησείου για τον μουσικόφιλο χαρακτήρα του. Θα το βρεις σε ένα όμορφο κτίριο στην Ηρακλειδών, με μότο του το Analog Music & Alcohol, να «σερβίρει» καθημερινά ψαγμένες μουσικές με guest DJs να αναλαμβάνουν συχνά τα decks παίζοντας από βινύλια. Από την κάβα του θα δοκιμάσεις ενδιαφέρουσες ελληνικές μπύρες –και guest βαρέλια που ανανεώνονται συχνά, ενώ οι έμπειροι μπαρτέντερ ετοιμάζουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, κλασικά και signature. Το απλό ποτό στα 8€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v