Το καλύτερο φαγητό σε Μοναστηράκι, Ψυρρή και Θησείο

Υπέροχο ινδικό, λαχταριστές μπεργκεράρες και μερακλήδικια παϊδάκια. Aπό όλα έχει ο φαγητομπαξές σε Μοναστηράκι, Ψυρρή και Θησείο.

Το καλύτερο φαγητό σε Μοναστηράκι, Ψυρρή και Θησείο

Η μαγική τριπλέτα Μοναστηρακίου, Ψυρρή και Θησείου βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επιλογές όσων ζουν, κινούνται ή συχνάζουν τριγύρω τους και θέλουν να το ζήσουν αληθινά. Οι τρεις γειτονιές είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες της πρωτεύουσας και όλες τους μας δίνουν πολλές αφορμές να βρεθούμε στα στενά τους για να τα πούμε, να φάμε, να πιούμε και χορτασμένοι να κοιμηθούμε. Ειδικά το τελευταίο είναι εγγυημένο αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τη λίστα που σου ετοιμάσαμε.

Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ. 21 0345 8052

Εδώ έχουμε παραδοσιακό ταβερνάκι, σαν να βγήκε από παλιά Αθήνα, που απλώνει τραπεζάκια έξω, τα στρώνει με καρό τραπεζομάντηλο και ποντάρει όχι σε εικαστικές εκρήξεις, αλλά στην καλή του γεύση. Στο Στέκι του Ηλία τα παϊδάκια έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία αφού αποτελούν την αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του καταλόγου και τον βασικό λόγο για τον οποίο έγινε γνωστός στα πέρατα της Αττικής. Λέμε επίσης απερίφραστα ναι στα κλασικά πιάτα της ώρας, όπως λουκάνικο, μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα και αρνίσια συκωταριά, όσο η τσίκνα μας γαργαλά τα ρουθούνια ενώ δεν ξεχνάμε ποτέ να παραγγείλουμε την υπέροχη μελιτζανοσαλάτα του. Ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

Αυλή

Αγ. Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 7642

Από τις πιο αγαπημένες αυλές του αθηναϊκού κέντρου η Αυλή με το όνομα είναι ένας εκλεκτός μεζεδοκαφενές με πιστούς και καλοταϊσμένους θαμώνες. Αυθεντική, παραδοσιακή κι εξόχως μερακλήδικη η Αυλή φέρνει στον νου της παλιά Αθήνα των 60s όσο η κουζίνα της ετοιμάζει μοσχομυριστά καλούδια. Τα χειροποίητα τηγανιτά κεφτεδάκια, οι τοματοκεφτέδες, τα αυγά με σουτζούκι, η χοιρινή τηγανιά, η φάβα και η παστουρμαδόπιτα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 15-18€ ανά άτομο.

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, τηλ.: 2103234672

Aν θες να ζήσεις την γευστική εμπειρία της Νέας Ορλεάνης δεν χρειάζεται να αλλάξεις ήπειρο και να υποφέρεις από το τζετ λαγκ του ταξιδιού. Μπορείς κάλλιστα να πας μέχρι το Po Boys και να γίνεις κοινωνός των σιγοκαπνιστών slow cooked κρεάτων και των κολασμένων short ribs. Βrisket, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers ή πιατέλες συμπληρώνουν το μενού του Po Boys, όσο εσύ ψάχνεις διαολεμένα να μάθεις τη συνταγή για αυτή τη συγκλονιστική πατατοσαλάτα που όμοιά της δεν έχεις ματαφάει.

Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις ακόμη το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille  με τη μυστική συνταγή να έρχεται κατευθείαν από τη Ν. Ορλεάνη, το τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger, το σάντουιτς με την πορκέτα προβατίνα αλλά και την πασίγνωστη Gumbo σούπα. Μαζί με κάποια μπυρίτσα (40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες στον κατάλογο) ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-22€ κατ’ άτομο.

Καφενείο του Ρίζου

Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ.: 21 0345 7825

Ένας από τους παλιότερους αστικούς καφενέδες του κέντρου της πόλης ξεκίνησε το ταξίδι του στον χρόνο τη δεκαετία του ’30 και συνεχίζει να σερβίρει διαλεχτά μεζεδάκια στους αμέτρητους επισκέπτες του. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα, το θράψαλο με κρέμα από καλαμπόκι, λάιμ και τσίλι, τα μπιφτεκάκια από προβατίνα με μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο και την ρεβυθάδα φούρνου με τομάτα και λεμόνι. Ο λογαριασμός μαζί με κάποιο συνοδευτικό απόσταγμα στα 17-20€ το άτομο.

 

Mirch

Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ: 2103239759

Καιρό πριν ξεκινήσει η επέλαση της έθνικ κουζίνας στο αθηναϊκό κέντρο το Mirch στην Ερμού μας έκανε την κάρυ να μας συστήσει το ινδικό του σουβλάκι. Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για έρωτα με την πρώτη ματιά και την πρώτη μπουκιά ειδικά αν δοκιμάσεις τα καυτερά πιτάκια samosa, τα υπέροχα nan από το ταντούρι, το κοτόπουλο τίκα, το seech kebab (αρνίσια σουτζουκάκια με ινδικά μπαχαρικά) και το υπερκαυτερό κοτόπουλο με σάλτσα vindaloo. Μαζί με μπυρίτσα υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Hoocut

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 9, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0324 0026

Ο κατάλογος του Hoocut είναι μικρός και τόσο κολασμένος που βάζει δύσκολα ακόμη και στον πιο σουβλακολάγνο ουρανίσκο. Ξεκίνα την επιδρομή σου με μια μερίδα χειροποίητα ντολμαδάκια τα οποία έχουν φτιαχτεί με μαμαδίσια μαεστρία και συνέχισε με μια πίτα με βοδινό –με τη δροσερή βινεγκρέτ αγγουριού και την ανάλαφρη σως γιαουρτιού- αλλά και με το λαχταριστό λουκάνικου μαύρου χοίρου τα οποία είναι βέβαιο ότι θα σε ενθουσιάσουν, όπως αντίστοιχα κι οι ανοιχτές μερίδες με πλήθος επιλογών (χοιρινό, βοδινό, προβατίνα, βοδινό μπιφτέκι, λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοτόπουλο) που καλύπτουν όλα τα σουβλακο-γούστα.

Για το τέλος αφήσαμε το τυλιχτό με το καλαμάρι το οποίο θα γίνει η επόμενή σου καθόλου ένοχη απόλαυση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v