Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Την ιστορία την φτιάχνουν οι παρέες που τρωγοπίνουν και τις έγνοιες ξεχνούν στα καλύτερα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη.

Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Στα δυτικά προάστια ξέρουν από καλό φαΐ. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, μιας και τιμούν ιδιαίτερα τα φαγητοστέκια σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη. Τώρα που ο καιρός ψύχρανε κι ο χειμώνας έκανε έστω κι αργοπορημένα την εμφάνισή του, μια έξοδος στα αγαπημένα μεζεδοπωλεία των παραπάνω περιοχών τραβιέται ακόμη περισσότερο. Άλλωστε, δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που μπορεί να αρνηθεί πεντανόστιμα και καλομαγειρεμένα μεζεδάκια αλλά κι εκλεκτά αποστάγματα σε αφθονία. Εμείς σου ετοιμάσαμε και μια λίστα με τις αγαπημένες μας μεζεδο-διευθύνσεις στα πέριξ των δυτικών προαστίων με την ευχή να βρεις τραπεζάκι ελεύθερο.

Τα Μελίσματα

Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ntina Pournara (@ntina_pournara)

Τα Μελίσματα βρίσκονται στην καταπράσινη περιοχή της Αναγέννησης στο Αιγάλεω, μια ανάσα μόλις μακριά από το Άλσος του Μπαρουτάδικου που έζησε στιγμές δόξας τις δύσκολες μέρες των lockdowns. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με τα όλα του που το καλοκαίρι κάνει χαμό χάρη στην αυτοσχέδια αυλή του στην μικρή πλατεία της περιοχής. Τον χειμώνα ωστόσο πιάνουμε θέση πλάι στο τζάκι που σιγοκαίει καυσόξυλα και χαζεύουμε τις βιντατζιές που ομορφαίνουν τον χώρο, με το γραμμόφωνο να κλέβει τα βλέμματα των πελατών. Από τον κατάλογο των Μελισμάτων επιβάλλεται να δοκιμάσεις σουτζουκόπιτα, παστουρμαδόπιτα, τηγανόψωμο με τυρί, ντάκο σε κριθαροκούλουρο, τηγανιά κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με βαλσάμικο και τις υπέρ-χορταστικές ποικιλίες κρεατικών του. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων 10, Αιγάλεω τηλ.: 2105908929

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ οι μεζέδες παίζουν μεγάλη μπαλίτσα. Το Μεζέ Μεζέ είναι δικαιολογημένα ένα από τα πλέον δημοφιλή κι ιστορικά μεζεδοπωλεία στο Αιγάλεω, αφού συνδυάζει έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο (το καλοκαίρι η αυλίτσα με την ροδιά καίει καρδιές) με εξαιρετικό φαγητό. Όσο η κουζίνα αναδίδει μοσχομυρωδιές εσύ παραγγέλνεις φωλιά με αυγό, πατάτα και μπέικον, μιλφέιγ μελιτζάνας, πρόβατο φιλέτο, χοιρινή τηγανιά, χοιρινή πανσέτα με bbq, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο και κοτόπουλο με πορτοκάλι. Αξίζει να τιμήσεις το γλυκόπιοτο χύμα κρασάκι τους, ενώ ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15-18€ ανά άτομο.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105771109

Το Πρωτοράκι κι η Γιαγιά Κούκου ένωσαν τις κουζίνες και τις κάβες τους κι έγιναν ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των μεζεδοπωλείων τόσο στο Περιστέρι όσο και στα περίχωρα. Συνδυάζοντας από τη μία τις νοσταλγικές μνήμες που μας ξυπνούν οι αστικοί καφενέδες αλλά και η μαμαδίσια αισθητική έχουν γίνει αμφότερα (Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου) στέκια για εκατοντάδες κόσμου που γεμίζουν καθημερινά τα τραπέζια τους. Ο κατάλογός τους βρίθει νοστιμιών από τις οποίες ξεχωρίζουμε τις τυρόπιτες, το χούμους με λουκάνικα, το κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κουρκουμά, τζίντζερ και γιαούρτι, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σχάρας με ταρτάρ χωριάτικης σαλατας, γιαούρτι δυόσμου και chips φρέσκιας πατάτας, και τους παπαρδέλες με κοτόπουλο μαγειρευτό, γραβιέρα και ματζουράνα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Δάφνη

Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Περίστερι, τηλ.:21 0577 3721

H Δάφνη στο Περιστέρι είναι ένα εξαιρετικό μεσογειακό μεζεδοπωλείο που καλοταΐζτουςους θαμώνες του, δίνοντας έμφαση στα μεζέδια, τα οποία συνδυάζουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με γαστρονομικές πινελιές απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ αξίζει να δοκιμάσεις κατσικάκι με σταμναγκάθι και μυρωδικά στο φούρνο, βοσκόπιτα με μέλι και σουσάμι, φαβοκεφτέδες με κάπαρη γιαχνί, συκώτι σχάρας, πατζαροτζατζίκι με καρύδια, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και κάπαρη, παϊδάκια προβατίνας στη σχάρα, χοιρινό γεμιστό με τυριά, λιαστή ντομάτα, πουρέ παστιμάκι και σάλτσα κρασιού, και πένες με μπέικον, μπρόκολο, σπανάκι, σπαράγγια, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα. Υπολόγισε για πλήρες γεύμα μαζί με κρασάκι περί τα 20€ το άτομο.

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 2163000777

Θέατρο Πέτρας και Λατομείο πάνε μαζί όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, εξ ου και το όνομα του Πετροπουλιώτικου μεζεδοπωλείου που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο. Ο χώρος είναι πολύ ζεστός ενώ το προσωπικό έξτρα φιλικό κι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το τραπέζι με διαλεχτά και κολασμένα μεζεδάκια.

Από το μενού του Λατομείου σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα το ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και ρόκα, τα μανιτάρια ψητά με βαλσάμικο, τα μπουρέκια με μοσχαρίσιο κιμά και πορτοκάλι, το γιουβετσάκι στο πήλινο με μυζήθρα, το απάκι με ντοματίνια και κάπαρη, το χοιρινή τηγανιά με σάλτσα κρασιού και τα κρεατικά που καλοψήνονται με μαστοριά στη σχάρα. Θα φύγεις χορτάτος, θα πιείς και τα κρασάκια σου και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 20€ κατ’ άτομο.

Το Ρεμπελιό

28ης Οκτωβρίου 110 τηλ.: 21 0505 5200

Όσοι μένουν μόνιμα στην Πετρούπολη θα σου πουν ότι την αγαπούν γιατί κρατά τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γειτονιάς. Μια μεγάλη γειτονιά λοιπόν οφείλει να έχει στέκια και μεζεδοπωλεία σαν το Ρεμπελιό που όλοι οι θαμώνες γίνονται μια οικογένεια κι απολαμβάνουν μαμαδίσια μεζέδια, συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων.

Σαν μπεις στο Ρεμπελιό οι μυρωδιές της κουζίνας θα διεγείρουν τα ρουθούνια σου που γρήγορα θα καταλάβουν ότι η φήμη των χειροποίητων κεφτέδων δικαίως προηγείται του ονόματός τους. Η μελιτζανοσαλάτα, οι κολοκυθοκεφτέδες, η χοιρινή τηγανιά, το μοσχαρίσιο συκώτι και το πρόβατο μπούτι φιλέτο, ενώ ειδική μνεία οφείλει να γίνει στα υπέροχα λουκάνικα και στις χειροποίητες αλειφωτές σως του Ρεμπελιού. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα μετά ούζων δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v