Ψαγμένα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Βγήκαμε να τσιμπολογήσουμε στα πιο ψαγμένα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη κι οι προπόσεις πέφτανε σύννεφο.

Ψαγμένα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Έχουμε μια δεδηλωμένη αγάπη στα δυτικά προάστια της Αττικής, για αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία να βρισκόμαστε στις γειτονιές τους. Όταν μάλιστα ανοίγει η κουβέντα για ψαγμένα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη λέμε κι εμείς την αποψάρα μας, γράφοντας για τις πιο νόστιμες διευθύνσεις στα πέριξ τους. Έτσι και τώρα, αφού κάναμε τις ψακτικές μας σου ετοιμάσαμε και μια σένια λίστα για να έχεις να πορεύεσαι στην επόμενή σου έξοδο.

Γύλος

Πετιμεζά 2, Αιγάλεω τηλ.: 21 0591 4657

Κρυμμένος σε off Broadway γειτονιά του Αιγάλεω ο Γύλος, κοντά στη συμβολή της Θηβών με τη Λεωφόρο Αθηνών κι απέναντι από τη μεγάλη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα μας φέρνει στον νου δύο πράγματα. Αρχικά τον Βασίλη Αυλωνίτη σαν Σπανοβαγγελοδημήτρη Νικόλαο στη Σωφερίνα κι έπειτα όλα εκείνα τα μαγκιόρικα μεζεδοπωλεία που βλέπαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες. Με όπλο του το καλό φαγητό και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα ο Γύλος κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαμώνες οι οποίοι λένε τα καλύτερα για την τυροκαυτερή του, τον εξαιρετικό ντάκο με παξιμάδι από χαρούπι, το κότσι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, την παστουρμαδόπιτα, τους κολοκυθοκεφτέδες και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με γλυκόπιοτο χύμα κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Αιγαίου Γεύσεις

Χρυσοστόμου Σμύρνης 14, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 9569

Αν κάποιος σου πρότεινε να σε πάει για ψαράκι σε ένα αιγαιοπελαγίτικο στέκι στην καρδιά του Αιγάλεω θα τον πέρναγες για τρελό και με το δίκιο σου. Παρόλα αυτά το Αιγαίου Γεύσεις εδώ και λίγα χρόνια αποζημιώνει με τους ψαρομεζέδες του όλους εκείνους που θα καθίσουν στα ξύλινα τραπεζάκια του για να δοκιμάσουν τις νοστιμιές του. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν οι ψητές γαρίδες, το χταπόδι ψητό, οι κολοκυθοκεφτέδες, τη διάσημη φάβα Σαντορίνης, το ριζότο θαλασσινών με σαφράν, η σουπιά κρασάτη, η γαριδομακαρονάδα, τα ντολμαδάκια, το μυδοπίλαφο, η καραβιδόψια, η σαρδέλα φιλέτο και τα μύδια μουστάρδας. Μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο.

Τα Αχλάδια

Κερασούντος 25 και Κωνσταντινουπόλεως, Αιγάλεω, τηλ: 210 5986568

Στα Αχλάδια οι θαμώνες απολαμβάνουν τις μοναδικές γεύσεις της μάνας Κρήτης οπού η παράδοση και η νοστιμιά ισορροπούν σ' έναν άψογο συνδυασμό. Σαν βρεθείς στον χώρο θα σε κερδίσει η ζεστή θαλπωρή του μιας και είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, ενώ το καλοκαίρι η καταπράσινη αυλή του προσφέρει μπόλικο χάζι στον νυχτερινό ουρανό. Σύντεκνοι και μη τρέχουν για να δοκιμάσουν αρνάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, αμπελοντολμάδες, μεσογειακή τηγανιά με απάκι, αλλά και παστουρμαδόπιτα, μεσογειακή τηγανιά, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με ψητά λαχανικά, φιλέτο μοσχαρίσιο κόντρα με καπνιστό αλάτι και πατάτες Νέας Γης, καρπαθιώτικες μακαρούνες, κρητική καρμπονάρα, ομαθιές (βραστό χοιρινό έντερο γεμισμένο με χοιρινά συκωτάκια ρύζι και κύμινο) και φουκάκι μαλεβιζιώτικο. Μαζί με τις ρακές υπολόγισε περί τα 17-20€ κατ΄ άτομο.

Μαντάμ Πελαζί

Πελασγίας 3, Περιστέρι, τηλ.: 21 0572 3096

Στης Μαντάμ Πελαζί κάθε βράδυ γίνεται χαμός. Έχουν ανοίξει πια τα στόματα κι ακούγονται πολλά για κόσμο και κοσμάκη που τρωγοπίνει και γλεντοκοπά σε αυτό το αγαπημένο μεζεδοποείον των δυτικών προαστίων. Ο χώρος είναι ταμάμ αν θες να ακούσεις τις πενιές σου ενώ δοκιμάζεις διαλεχτά μεζεδάκια. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις σαλάτα τρικολόρε με χειροποίητους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σως βινεγκρέτ εσπεριδοειδών μέσα σε τραγανή φωλιά τορτίγιας, πατάτες τηγανητές με αυγό απάκι και τυρί, χειροποίητη τυροπικάντικη, κομμάτια κοτόπουλου σβησμένα με μπύρα, χειροποίητα αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια και τις τεράστιες κρεατοποικιλίες. Μαζί με κρασάκια ή ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο.

Ο Τέντζερης

Παναιτωλίου 6, Περιστέρι, τηλ.: 21 0576 5553

Εδώ και 20 χρόνια ο Τέντζερης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά μεζεδοπωλεία στην καρδιά του Περιστερίου αφού συνδυάζει την ποιότητα στο φαγητό, τις προσιτές τιμές και την καλή παρέα. Όπως κατάλαβες κι εδώ μιλάμε για τίμιο φαγοπότι μετά μουσικής που θα σε αναγκάσει να γίνεις τακτικός θαμώνας του Τέντζερη. Το ζωντανό πρόγραμμα θα σου κρατήσει υπέροχη συντροφιά κάνοντας το κορμάκι σου να κουνηθεί για ώρες, ενώ από το μενού σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις τηγανιές με χοιρινό ή κοτόπουλο, τα παστουρμαδοπιτάκια, τα κεφτεδάκια και φυσικά τις γαλατικές ποικιλίες κρεατικών. Μαζί με άφθονο κρασί υπολόγισε 17-20€ κατ’ άτομο.

Σχοινοβάτης

Αγίου Δημητρίου 22, Πετρούπολη, τηλ: 2105010996

Αγαπημένο παρεΐστικο Πετροπουλιώτικο στέκι ο Σχοινοβάτης έχει μπει στις καρδιές των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο χάρη στη χαλαρή κι ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα αλλά και τα πεντανόστιμα μεζεδάκια που θα ικανοποιήσουν τόσο τους κρεατοφάγους όσο και τους ψαροφάγους της παρέας. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις κεφτεδάκια, σουτζουκάκια γιαουρτλού, μπριζολάκια, πανσετάκια, κοτόπουλο με φέτα, λουκάνικο, σιουφιχτά, αλλά και μελιτζανοσάλατα για βούτες, γαύρο, γαριδάκι, ψητές σαρδέλες και γεμιστό καλαμάρι. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με κρασί ή ουζάκι.

Το Ρεμπελιό

28ης Οκτωβρίου 110, Πετρούπολη τηλ.: 21 0505 5200

To Ρεμπελιό έχει χτίσει το όνομά του στην Πετρούπολη χάρη στα εκλεκτά του τσιμπολογήματα και την παρεΐζουσα διάθεσή του που το έχουν μετατρέψει σε αγαπημένο στέκι των δυτικών προαστίων. Τα χειροποίητα κεφτεδάκια του είναι αδιαμφισβήτητα η σπεσιαλιτέ του Ρεμπελιού ωστόσο από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν η μελιτζανοσαλάτα, οι κολοκυθοκεφτέδες, η χοιρινή τηγανιά, το μοσχαρίσιο συκώτι, το πρόβατο μπούτι φιλέτο, τα υπέροχα λουκάνικα και οι επίσης χειροποίητες αλειφωτές σως. Με 15-18€ ανά άτομο θα καλοφάς και θα πιείς και τα ουζάκια σου.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v