Πού θα πάμε για ουζάκια σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Πετρούπολη;

Σαν την ουζοκατάνυξη δεν έχει, για αυτό βολτάραμε στα πέριξ των δυτικών προαστίων για να φάμε και να πιούμε στην υγειά σου.

Πού θα πάμε για ουζάκια σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Πετρούπολη;

Δεν χρειαζόμαστε αφορμή συνήθως για να κανονίσουμε μια τσιμπολογηματική έξοδο συνοδεία ούζων ή ρακής, ωστόσο όταν ο καιρός φτιάχνει κι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το επιζητούμε συνέχεια. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να κινηθούμε προς τα δυτικά προάστια των Αθηνών πιάνοντας τραπεζάκι στα καλύτερα ουζερί και ρακάδικα που μπορείς να βρεις στις γειτονιές τους. Από το Αιγάλεω έως την Πετρούπολη κι από τον Κορυδαλλό μέχρι το Περιστέρι βρήκαμε εξαιρετικές επιλογές για να τα φας αλλά και να τα πιείς στην υγειά μας.

O Θεσσαλός

Αγ. Κηρύκου 29, Περιστέρι, τηλ.: 21 0572 0574

Ο Θεσσαλός με το όνομα στο Περιστέρι μαζεύει όλο τον καλό τον κόσμο της περιοχής αφού σερβίρει πεντανόστιμα θαλασσινά μεζεδάκια ενώ τα τηγάνια του παίρνουν φωτιά όποτε το χρειάζεται για να μην μείνει κανένας μερακλής παραπονεμένος. Μόλις ανοίξει ο καιρός απλώνει πολλά τραπεζάκια έξω, με τις ουζο-προπόσεις να δίνουν και να παίρνουν από τους θαμώνες του. Εδώ τρώμε σκορδαλιά στο γουδί, ρεβυθοκεφτέδες, καλαμάρι ψητό, μυδοπίλαφο σμυρνέϊκο, γαριδομακαρονάδα, σπιτική κακαβιά, γαρίδες σαγανάκι και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο, αποφεύγοντας την επιλογή του φρέσκου ψαριού.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Aγίας Λαύρας 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 2974

Το Ρακί Αμάν Μεζέ είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που ο πεζόδρομος της Αγίας Λαύρας, παραμένει ο πλέον πολυσύχναστος των δυτικών προαστίων. Στην καρδιά της γειτονιάς των ρακάδικων στο Αιγάλεω προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία γεύσεων και διασκέδασης αφού πολύ συχνά το λαλάνε με λάιβ μουσικές βραδιές που δεν αφήνουν κορμάκι ακούνητο. Στον κατάλογο θα βρεις μπόλικες νοστιμιές κι εκλεκτά αποστάγματα, ωστόσο φρόντισε να κάνεις κράτηση και μην ξεγελαστείς από τα πολλά τραπέζια του Ρακί Αμάν Μεζέ γιατί γεμίζουν σε χρόνο dt.

Ο καγιανάς με σουτζούκι, τα  μανιτάρια α λα κρεμ, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, η μελιτζάνα φούρνου, η παστουρμαδόπιτα, το μπουγιουρντί, το μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, το σνίτσελ κοτόπουλο αλλά και οι ταμπλάδες με τα κρεατικά δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με ρακές ή ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Κουνούπι

Αγ. Γεωργίου 73, Κορυδαλλός τηλ.: 21 0497 6292

Το Κουνούπι στον Κορυδαλλό είναι ένας αγαπημένος ρακοκαφενές που έχει γίνει στέκι όλων των ηλικιών, αν και ο φοιτητόκοσμος της περιοχής του έχει μια έξτρα αδυναμία. Εδώ καθημερινά παίζει σοβαρή ουζοκατάσταση συνοδεία κολασμένων μεζεδακίων όπως πατάτα οφτή, φέτα πανέ, κεμπαπάκια σμυρνέϊκα, μπουρεκάκια με φέτα και ντομάτα, παστουρμαδοπιτάκια, φωλιά κοτόπουλο, μπεκρή μεζέ, απάκι κοτόπουλο κολοκυθοκεφτέδες και τούμπανες κρεατοποικιλίες. Για ένα πλήρες γεύμα συμπεριλαμβανομένων και ουζακιών υπολόγισε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Σχοινοβάτης

Αγίου Δημητρίου 22, Πετρούπολη, τηλ: 2105010996

Κλασικό κι έξτρα αγαπημένο πετροπουλιώτικο μεζεδοστέκι ο Σχοινοβάτης έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αφού συνδυάζει θαυμαστά την καλομαγειρεμένη κουζίνα του με τις προσιτές τιμές.

Oι κρεατοφάγοι επιβάλλεται να παραγγείλουν κεφτεδάκια, σουτζουκάκια γιαουρτλού, μπριζολάκια, πανσετάκια, κοτόπουλο με φέτα, λουκάνικο και σιουφιχτά ενώ αν λιμπίζεσαι τα θαλασσινά μην λησμονήσεις να παραγγείλεις τον γαύρο, το γαριδάκι, τις ψητές σαρδέλες και το ωραίο γεμιστό καλαμάρι. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο μαζί με τσιπουράκι ή ουζάκι.

Κοκόνα

Αιακού 66, Ίλιον, τηλ: 21 0262 1544

Εδώ και κάποιο καιρό μια Κοκόνα στο Ίλιον έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μιας και πολύς κόσμος την παινεύει και τη χειροκροτά χάρη στις νοστιμιές που μοσχομυρίζουν την κουζίνα της. Απλώνει λοιπόν μέσα κι έξω (στην πλατεία απέναντι) τα τραπεζάκια της και δεν φοβάται να πειραματιστεί με κολασμένες συνταγές.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις θράψαλο σχάρας με πλιγούρι και vinegraitte μουστάρδας, γίγαντες τηγανητούς με σκορδαλιά ντομάτας, σκιουφικτές μακαρούνες με μοσχαρίσια ουρά και ξερή μυζήθρα Κρήτης, παπαρδέλες με φιλέτο μοσχαριού, λαβράκι φρικασέ, τραχανότο γαρίδας, βλαχομπριζόλα σχάρας και μανιτάρια και μύδια με σάλτσα ούζου και μουστάρδας. Μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 20-22€ κατ’ άτομο.

Δύο και Νακαίοι

Στρ. Καραϊσκάκη 13, Χαϊδάρι, τηλ.: 21 0532 0870

Στην πεζοδρομημένη μεριά της Καραϊσκάκη το Δύο και Νακαίοι είναι το κατάλληλο ρακάδικο-μεζεδουργείο για να τσιμπολογήσεις βροντοφωνάζωντας ούζο power και κανείς να μην σε παρεξηγήσει. Τα τραπεζάκια του γεμίζουν συνέχεια με κόσμο που στηρίζει το μεζεδοπωλείο αναγνωρίζοντας ότι προσφέρει τίμια μεζέδια και οικονομικές τιμές.

Εδώ καλοτρώμε μαριναρισμένη πανσέτα στην σχάρα, αυγά μάτια με παστουρμά, ταμπουλέ, φέτα μπουγιουρντί με παστουρμά, λουκάνικο χωριάτικο, φιλετάκια κοτόπουλου αλλά και τις θηριώδεις σπαλομπριζόλες που κάποιες φορές ξεπερνούν το κιλό. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ουζάκια υπολόγισε περί τα 15€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v