Τα καλύτερα μεζεδάκια σε αυλές σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Πιάνουμε τραπεζάκι για γλυκόπιοτες ρακές και πεντανόστιμους μεζέδες στις καλύτερες αυλές της άγριας δύσης.

Τα καλύτερα μεζεδάκια σε αυλές σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη

Αν είσαι παιδί της δύσης ξέρεις ότι τα καλύτερα ανοιξιάτικα φαγοπότια δεν στήνονται στις αυλές του κέντρου, αλλά σε αυτές του Αιγάλεω, του Περιστερίου και της Πετρούπολης. Αν πάλι δεν είσαι… εδώ θα τα μάθεις όλα.

Μελίσματα 
Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

Σεντούκια με λουλούδια, φαναράκια που κρέμονται στα δέντρα και πολύχρωμες ομπρέλες που αιωρούνται από πάνω σου, συνθέτουν το σκηνικό στην αυτοσχέδια αυλή αυτού του γλυκύτατου μεζεδοπωλείου, μια ανάσα μακριά από το Άλσος του Μπαρουτάδικου. Στα «οπωσδήποτε» του καταλόγου σημείωσε τη σουτζουκόπιτα, την παστουρμαδόπιτα, τον ντάκο σε κριθαροκούλουρο, την τηγανιά κοτόπουλο και τις χορταστικές ποικιλίες κρεατικών. Συνοδεύεις με εκλεκτά αποστάγματα (τσίπουρο, ουζάκι ή ρακή) και πληρώνεις το πολύ 15€ το άτομο.

Μεζέ Μεζέ 
Γρηγορίου Κυδωνίων, Αιγάλεω, τηλ.: 2105908929

Μια από τις ωραιότερες αυλές της γειτονιάς του είναι ένας από τους λόγους που έκαναν το Μεζέ Μεζέ διάσημο και έξω από τα σύνορα του Αιγάλεω. Ο άλλος είναι οι καταπληκτικοί μεζέδες του, από τους οποίους αν μας ρωτάς ξεχωρίζουμε το χουνκιάρ μπεγιεντί, το κριθαρότο μανιταριών, τη φέτα με σουσάμι μέλι και βασιλικό, τους κολοκυθοκεφτέδες και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς, τα νιόκι με κοκκινιστό μοσχαράκι και κρέμα παρμεζάνας, τα σκιουφιχτά με τρούφα, το κοτόπουλο με πορτοκάλι και τα πανσετάκια με Jack Daniels sauce. Με κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 17-20€ το άτομο.

Μέρες Ραδιοφώνου
Μάρκου Μπότσαρη 35, Αιγάλεω τηλ.: 21 3026 5017

Μια καταπράσινη, νοσταλγική αυλή στρωμένη με χαλικάκι είναι κρυμμένη σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των δυτικών προαστίων. Το μενού εδώ είναι μικρό αλλά θαυματουργό, και περιλαμβάνει φοβερό ταλαγάνι στη σχάρα, μαστέλο, καπνιστές πανσετούλες και χοιρινή τηγανιά, ενώ καθημερινά θα βρεις και έξτρα μερακλήδικα πιάτα ημέρας. Με κρασί ή παγωμένες μπύρες, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Ρεμεζέ
Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3031 3723

Ξακουστό και κοσμαγάπητο στέκι στον χοτ πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας, με πανέμορφη αυλή, πενιές στα ηχεία και μεζεδάκια σαν το παστουρμαλί, τα σκορδάτα μανιτάρια, τα κατσικίσια παϊδάκια, το πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά, το κοντοσούβλι, τη μοσχαρίσια ταλιάτα, τη μπριζόλα γίγας που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και το μπιφτέκι κοτόπουλο των 900 γραμμαρίων. Μαζί με τα κρασάκια ή τις ρακές σου υπολόγισε 15-18€ το άτομο.

Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 210 5729629

Η αυλή του είναι από μόνη της λόγος αρκετός να μετράμε αντίστροφα ώσπου να καλοκαιριάσει, και να αράζουμε εδώ με τις ώρες τρωγοπίνοντας νοστιμιές όπως οι τηγανιτές πατάτες με κιμά κοκκινιστό και τηγανητό αυγό, η σκοπελίτικη παστουρμαδόπιτα, τα σκιουφιχτά με μανιτάρια και παρμεζάνα, το κριθαρότο με πανσέτα και μπρόκολο, οι μπουκιές στήθους κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και το κεμπάπ σχάρας με πιτούλες και γιαούρτι. Για ένα βαρβάτο τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιού θα υπολογίσεις περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Το Ρεμπελιό
28ης Οκτωβρίου 110, Πετρούπολη τηλ.: 21 0505 5200

Μια από τις πιο πολύχρωμες αυλές των δυτικών έχει το Ρεμπελιό, που στολίζεται με λουλούδια και φορτώνει τα τραπεζάκια της με εκλεκτούς μεζέδες. Ό,τι και να παραγγείλεις εδώ απογοητευμένος/η δεν θα φύγεις, αλλά αν χρειάζεσαι ιδέες εμείς ψηφίζουμε καραμελωμένη χοιρινή τηγανιά σβησμένη με ροζέ κρασί, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, κεφαλογραβιέρα Ηπείρου με μαρμελάδα ντομάτα, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα, φάβα βελουδένια και «γιαγιαδίσια» κεφτεδάκια. Με κρασί ή μπύρες, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου
Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105771109

Δύο ονόματα, ένας ενιαίος χώρος που χωρίζεται σε δύο γλυκύτατες γωνιές, πολλοί πεντανόστιμοι μεζέδες. Στο Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου ερχόμαστε τον χειμώνα για το τέλειο cozy περιβάλλον με τις νοσταλγικές ταπετσαρίες και τις φορτωμένες βιβλιοθήκες, και το καλοκαίρι για να πιάσουμε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο. Στα χιτ του μενού συγκαταλέγονται τα καταϊφάκια με ανθότυρο και μέλι, η πατατοσαλάτα με μανιάτικο σύγκλινο, το χούμους με λουκάνικα, το κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κουρκουμά, τζίντζερ και γιαούρτι και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σχάρας με ταρτάρ χωριάτικης σαλάτας, γιαούρτι δυόσμου και chips φρέσκιας πατάτας. Με το ξακουστό τους ημίγλυκο κρασί, ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v