Για ποτό, φαγητό και καφέ στο Νέο Κόσμο

Η ανερχόμενη γειτονιά του Νέου Κόσμου τιμά τον πολυφορεμένο τίτλο “all day” με καταπληκτικά στέκια για καφέ, φαγητό, ποτό… και όλα τα ενδιάμεσα.

Για ποτό, φαγητό και καφέ στο Νέο Κόσμο

Ξεκινάς από το πρωί με καφεδάκι και brunch, και σε βρίσκει το άλλο πρωί με κοκτέιλ στο χέρι… αφού πρώτα έχεις τσακίσει κάτι μεζεδάκια στο ενδιάμεσο, για να μην κατέβουν τα τσίπουρα ξεροσφύρι. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στην βαϊμπάτη γειτονιά του Νέου Κόσμου, και σε στέκια σαν κι αυτά που ακολουθούν.

Στο Τέρας (Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, τηλ: 2114180653) για καφεδάκι και λαχταριστό brunch από νωρίς, μπαρ-ο-φαγητό και φανταστικά κοκτέιλ αργότερα. Στεγάζεται σε μια πανέμορφη μονοκατοικία με αυλή, και είναι ιδανική επιλογή για αναποφάσιστες παρέες, που οι μισοί θέλουν μόνο να πιουν κι οι άλλοι μισοί να φάνε. Από κοκτέιλ, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teras Athens (@teras.athens)

Στο Λοστρέ (Πυθέου 32, τηλ: 210 9226600) για τσίπουρα και μεζεδάκια από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην Αθήνα: Κριθαρώτο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι, πατάτες γεμιστές με τυριά και μπέικον, κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα με σουσάμι και παρμεζάνα, πουγκί με χοιρινές μπουκίτσες και τυρί Μαστέλο, και πάει λέγοντας. Στεγάζεται κι αυτό σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία με αυλή. Λογαριασμός με αλκοόλ, στα 17-20€ το άτομο.

Στο Σαραντατρίο (Αμβρόσιου Φραντζή 43, τηλ: 213 0263347) για λίγα μεζεδάκια ακόμα: Καβουρμάς με αυγά, χοιρινά σκαλοπίνια σε ποντιακή πίτα με σως γιαουρτιού, μπουγάτσα σε αρμένικη πίτα με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και σύγκλινο Μάνης, παντζαροσαλάτα με πατάτες baby, σπανάκι, σταμνοτύρι με μαστίχα, και σως από σκόρδο και τζίντζερ είναι όλα στα «οπωσδήποτε». Αν πετύχεις μεσημέρι με ήλιο, έχει μια πανέμορφη πίσω αυλή, ό,τι πρέπει για θεριακλήδες. Λογαριασμός με κρασί, στα 15-17€ το άτομο.

Στο Naif (Λεοντίου 10, τηλ.: 210933 4946) για ψαγμένα ποτά και νόστιμα τσιμπολογήματα, που περιλαμβάνουν καταπληκτικά bao bun με pulled pork, asian barbeque sauce, πίκλες αγγουριού, τσίλι, κόλιανδρο και crispy onion, και μπέργκερ γαλοπούλας με honey mustard, κατσικίσιο τυρί, παστράμι γαλοπούλας και mango sauce. Το απλό ποτό στα 7€, για να φας και να πιείς υπολόγισε γύρω στα 15-20€.

Στον Λάλο (Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987) για καφεδάκι από νωρίς, νόστιμα τσιμπολογήματα αργότερα και κοκτέιλ για να κλείσει καλά η μέρα. Να δοκιμάσεις από το μπραντσο-μενού το αβοκάντο open sandwich με φέτα και ντομάτα, και το the eggggz με αυγά τηγανιτά, καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και φέτες αβοκάντο. Τα κοκτέιλ είναι όλα ένα κι ένα, με ευφάνταστα twist σε κλασικές συνταγές, όπως η Blue Colada. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lalos (@lalosathens)

Στο Barazz (Θεοδώρητου Βρεσθένης 61, τηλ: 21 1234 5678) για καθαρά, στρέιτ ποτά και χορό μέχρι πρωίας. Γιατί είπαμε, καλό το τσιλάρισμα και τα μπαροφαγητά αλλά μερικές φορές θέλεις απλώς να πιείς ένα ποτό και να χορέψεις, και το Barazz είναι από τα λιγοστά πλέον μπαρ της Αθήνας όπου θα κάνεις ακριβώς αυτό, χάρη στις καταπληκτικές μουσικές που επιλέγουν οι DJs του. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη barazz (@barazz.athens)

Στον Tomas (Σαρκουδίνου 43, τηλ: 210 9015981) για το πιο ξακουστό κεμπάπ γιαουρτλού της Αθήνας, και όχι μόνο: Μερακλίδικη πιπεροσαλάτα, φανταστικά λαχματζούν, βελούδινο χούμους, και πολίτικο παστουρμαλί, ή αλλιώς πίτα Καισαρείας, σε ένα αυθεντικά ανατολίτικο γεύμα που δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 12-15€ το άτομο με τις απαραίτητες μπύρες.

Στο Bariero (Αντισθένους 9, τηλ.: 21 0921 9230) για φανταστικά κοκτέιλ και μπαροφαγητό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια φανταστική burrata με ντοματίνια και βασιλικό, και pinsa με προσούτο και ρόκα-παρμεζάνα. Από τα κοκτέιλ, προτείνουμε το New World Cuban με ρούμι Ron Collon, λάιμ, demerara syrup, φύλλα δυόσμου και prosecco και το Lust με Amaro Montenegro, peach bitters και ginger beer. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bariero (@bariero_athens)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v