Γιορτινές βόλτες μετά φαγητού στην Αθήνα

Στο κέντρο, το Παγκράτι, του Ψυρρή και το Γκάζι, οι γιορτινές μας βόλτες συνδυάζονται με τέλειο φαγητό και εκπλήξεις.

Γιορτινές βόλτες μετά φαγητού στην Αθήνα

Οι μέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι η ιδανική ευκαιρία να βολτάρεις στους στολισμένους δρόμους του κέντρου, χωρίς το άγχος των δώρων της τελευταίας στιγμής και των πεντακοσίων εκκρεμοτήτων που πρέπει να κλείσεις στη δουλειά. Και τι είναι καλύτερο από μια χαλαρή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα; Μια χαλαρή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα που συνδυάζεται με καλό φαγητό. Αυτό το τελευταίο, άφησέ το πάνω μας.

Στο κέντρο και το Ella Urban Greek Cuisine
Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, τηλ.: 2103315547

Μετά τις βόλτες σου στην Ερμού και τα πέριξ του Συντάγματος, θα πιάσεις τραπεζάκι στον πανέμορφο χώρο όπου βρίσκαμε το πρώτο Ergon της Αθήνας πριν μετακομίσει λίγα μέτρα παρακάτω. Στη νέα του μετεμψύχωση, εδώ βρίσκουμε το Ella Urban Greek Cuisine που πατάει πάνω σε υλικά και συνταγές της ελληνικής παράδοσης, για να τα απογειώσει με τόση-όση φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Μην χάσεις σε καμία περίπτωση το ζυγούρι γιουβέτσι με αρωματικά βότανα και γαλομυζήθρα, τα κεφτεδάκια γαλοπούλας που σερβίρονται με σως γιαουρτιού και πατάτες τηγανιτές, τις μελιτζάνες σαγανάκι με ψητή ντομάτα, φέτα Μυτιλήνης και γραβιέρα Κρήτης, τα arancini με σπανάκι, και τη σιφνέικη ρεβιθάδα με δεντρολίβανο, που αργοψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες. Συνοδεύεις με εκλεκτές ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα σε ποτήρι ή μπουκάλι, και υπολογίζεις περί τα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ella (Urban Greek Cuisine) (@ella.athens)

Στο Παγκράτι και το 1888 
Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ.: 21 0722 7272

Μας συστήνεται ως meze bar, στεγάζεται σε έναν κουκλίστικο, κατακόκκινο χώρο με cozy ατμόσφαιρα μπιστρό, αγαπά πολύ την σύγχρονη ελληνική κουζίνα που πατά γερά στις ρίζες της, και σερβίρει από το πρωί ως το βράδυ νοστιμιές που συνοδεύουν στην αρχή τα καφεδάκια μας, και αργότερα τα καλύτερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και τα πιο δυσεύρετα ούζα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μυτιλήνη –στην οποία ξεκίνησε ως παραδοσιακό καφενείο με μεζέ. Στο μενού του ξεχωρίζουμε την σαντορινιά σαλάτα με ξύγαλο Σητείας, ντοματίνια, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού, το λεμονάτο κοτόπουλο με ελιές και baby πατάτες, το μοσχαρίσιο χουνκιάρ με μαϊντανό και φέτα, τα μπιφτεκάκια από μοσχαρίσιο βιολογικό κρέας με ντομάτα και σάλτσα γιαουρτιού και το χταπόδι με κουσκουσάκι, ντομάτα και πικάντικη ντούγια. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα κοκτέιλ του, και δη τα χριστουγεννιάτικα στα οποία περιλαμβάνεται το Red Lights με τζιν, γαρύφαλλο, σιρόπι τζίντζερ και μαύρη ζάχαρη, αλλά και τη σταθερή λίστα από την οποία ξεχωρίζουμε το Kiss Me, με μαστίχα, λάιμ και κανέλλα, και το Blackjack με spiced ρούμι, λάιμ και βανίλια. Οι τιμές τους είναι στα 12€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί θα υπολογίσεις περί τα 30€ το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AboutFood.Gr (@aboutfood.gr)

Στου Ψυρρή και το Dao
Λεπενιώτου 14, Ψυρρή, τηλ.: 21 0324 8547

Τι θα έλεγες για ένα γιορτινό ταξιδάκι στο Βιετνάμ; Μπορεί τα αεροπορικά να πέφτουν κομμάτι ακριβά, όμως οι γεύσεις και τα αρώματα της νοτιοανατολικής Ασίας τα βρίσκεις και δίπλα σου, σε αυτό το γλυκύτατο, φωτεινό εστιατόριο στου Ψυρρή, που απλώνει και τραπεζάκια έξω σε ένα πανέμορφο πεζοδρομάκι στο πίσω μέρος του, αν πετύχεις χειμωνιάτικη λιακάδα. Εδώ θα δοκιμάσεις banh mi, παραδοσιακές μπαγκέτες φτιαγμένες στο χέρι με ειδική συνταγή από το Βιετνάμ γεμιστές με φρέσκα λαχανικά, σπιτική μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας και διάφορα μαγειρεμένα ή μαριναρισμένα κρεατικά (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο –υπάρχει βέβαια και vegan εκδοχή), ένα καταπληκτικό pho, παραδοσιακή σούπα με 9 διαφορετικά μπαχαρικά που σιγοβράζει για 12 ώρες, και το αριστουργηματικό πιάτο που λέγεται Spicy Caramel Chicken, σερβίρεται με ρύζι ατμού και μπορεί να γίνει όσο πικάντικο θέλεις –από καθόλου έως πολύ. Συνοδεύεις απαραιτήτως με την φανταστική, σπιτική σανγκρία τους, και πληρώνεις γύρω στα 25€ το άτομο.

Στο Γκάζι και το Lucky Sparrow
Τριπτολέμου 44, Γκάζι, τηλ.: 697 502 6836

Μετά τις βόλτες σου στον «κάτω», ήσυχο πεζόδρομο της Ερμού, και το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στην Τεχνόπολη, μερικές μπυρίτσες και λίγο καλό pub-o-φαγητό θα τα χρειαστείς. Εδώ έρχεται το Lucky Sparrow, με έναν πανέμορφο χώρο με βοστονέζικο αέρα, να μας σερβίρει λαχταριστά πιάτα όπως τα σπιτικά fish and chips, τα buffalo wings με πικάντικη σάλτσα, το double smash cheeseburger που συνοδεύεται από καταπληκτικές πατάτες, το Southern Fried Chicken με σπιτική σάλτσα Kansas BBQ και σαντουϊτσάρες όπως το Philly Cheesestake με γλυκό προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και μοσχαρίσιο black angus. Οι μπίρες ξεκινούν από τα 5€ το pint, ενώ για μια ζυθοποσία συνοδεία φαγητού, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο. Και έχουμε και έκπληξη: Αν γίνεις μέλος του in2life Club, θα έχεις από Δευτέρα έως Παρασκευή έκπτωση 15% στον λογαριασμό σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v