Βγήκαμε για φαγητό στο γιορτινό κέντρο και πήραμε μεγάλη χαρά

Ξεκινήσαμε μια γαστρονομική βόλτα στο στολισμένο αθηναϊκό κέντρο κι ακολουθώντας θαμώνες και μυρωδιές φάγαμε στα καλύτερα.

Βγήκαμε για φαγητό στο γιορτινό κέντρο και πήραμε μεγάλη χαρά

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Αυτοί που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και κάποιοι απόγονοι του Εμπενίζερ Σκρουτζ που σύντομα θα πάθουν και θα μάθουν να τα αγαπούν κι αυτοί. Αν παρόλα αυτά βρεις κάποιον που συνεχίζει να σου κάνει κόνξες καλό είναι να τον αγκαζάρεις και να τον πας μια βόλτα στο στολισμένο κέντρο της πρωτεύουσας για να φάτε το κατιτίς σας σε εκλεκτά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία. Ακόμη κι αν ο στολισμός του κάτσει κάπως βαρύς και δεν αλλαξοπιστήσει, πίστεψε μας θα θυμάται για καιρό αυτή τη γαστρονομική εμπειρία που θα μοιραστείτε αφού στη λίστα μας έχουμε συμπεριλάβει κάποια από τα καλύτερα φαγάδικα του κέντρου.

Brigante

Ξενοφώντος 6, Σύνταγμα, τηλ: 2111821400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brigante (@brigante.cucina)

Αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις κρυμμένα διαμαντάκια για φαγητό, τότε θα ενθουσιαστείς με το Brigante, μια ιταλική τρατορία που τιμά όλες τις γαστρονομικές αρχές της ιταλικής κουζίνας. Βρίσκεται μέσα στη στοά της Ξενοφώντος το Σύνταγμα και σερβίρει στους θαμώνες της αυθεντικές γεύσεις από την γειτονική χώρα.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις το Vitello Tonnato, με λεπτές φέτες μοσχαριού με παρμεζάνα, κάππαρη, λεμόνι και σάλτσα τόνου με μουστάρδα, την κλασική  πίτσα Μαργαρίτα με πληθωρική μοτσαρέλα και βελούδινη σάλτσα ντομάτας, την Carbonara antica ricetta με παρμεζάνα, πανσέτα και κρόκο αυγού και την Caponata, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μελιτζάνα, σέλερι, ελιές, κρεμμύδι και κάππαρη. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ συμπεριλαμβανομένου ποτηριού κρασιού.

Balcony Restaurant Bar

Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 2113115555

Στα νοητά σύνορα Κουκακίου και Ακρόπολης το Balcony σε περιμένει για να δοκιμάσεις την μοντέρνα κι εκλεπτυσμένη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας μέσα από λαφρώς γκουρμεδιάρικα μα ιδιαίτερα μπαμπάτσικα πιάτα. Όταν καλοκαιριάζει η ταράτσα παθαίνει συμφόρηση, όμως και τα Χριστούγεννα επιφυλάσσει πολλές γευστικές εκπλήξεις στους θαμώνες του.

Στον κατάλογό του θα βρεις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως αφράτο ταραμά με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο, τάρτα σπανακόπιτα με Μηλεϊκή μανούρα και ξινόχοντρο τραχανά, ραβιόλι γαρίδα με πανσέτα βιολογικού ιμπέρικο, κανελόνια με κόκορα και πράσο, λουσμένα με μπεσαμέλ τρούφας και φιστικάκι Αιγίνης, και χταπόδι σχάρας με σάλτσα στιφάδο, παστινάκι και καπνιστά κρεμμύδια. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασιού ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 35-40€ το άτομο.

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ.: 213 0452865

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Esthiō (@esthio.athens)

Από τις πρόσφατες αφίξεις στη γαστρονομική γειτονιά του Κουκακίου το Esthio φέρει την υπογραφή του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα ο οποίος εξερευνά την βαλκανική κουζίνα, δίνοντας νέες γκουρμέ κατευθύνσεις σε αγαπημένα και πεντανόστιμα πιάτα, εξελίσσοντάς τα.

Mεγάλος ντόρος έχει γίνει δικαιολογημένα για τον γιαουρτοταβά με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, όπως αντίστοιχα και για το «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες κι αποτελεί μια από τις signature επιλογές του καταλόγου του Esthio. Eξαιρετικό είναι και το Cevapi, το παραδοσιακό κεμπάπ της Σερβίας, το οποίο εδώ φτιάχνεται με ψάρι, κρέμα από φασόλι και πίκλα κρεμμυδιού. Μην φύγεις προτού δοκιμάσεις κάποιο από τα κολασμένα του επιδόρπια όπως είναι η πατισερί μουσταλευριάς με κραμπλ από μουστοκούλουρο και η τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι. Ο λογαριασμός στα 40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Spitjack

Σκούφου 10, Σύνταγμα τηλ.: 21 0331 6003

@in2life_gr Στο Spitjack στο Σύνταγμα θα φας ένα από τα καλύτερα κρέατα στην Αθήνα #athens #restaurant #fyp #ελληνικοτικτοκ #μυστικα #εστιατόριο #inathens #greektiktok #φαγητο #κρεας ♬ MI CHIQUITA - Alexander McCabe

Κρεατολάγνε δεύρο έξω κι ακολούθησε μας για να σου συστήσουμε το Spitjack που είναι βέβαιο πως θα σε οδηγήσει στον γευστικό παράδεισο χάρη στα καλοψημένο και εκλεκτά κρεατικά του.

Στην πρόσφατα ανανεωμένη rotisserie της καρδιάς μας εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί το αχτύπητο τρίπτυχο κριτσανιστή πορκέτα-ζουμερή πάπια-λιχούδικα κοτοπουλάκια, όλα σουβλιστά, ενώ το μενού πλέον περιλαμβάνει άπαιχτα μοσχαρίσια μάγουλα σερβιρισμένα με αφράτο πουρέ πατάτας με τρούφα, ένα πληθωρικό mac ‘n’ cheese με τραγανό μπέικον, παρμεζάνα, κρεμμύδι και panko, και μια εθιστική picanha από Black Angus που καταφτάνει στο τραπέζι με μια απίθανη gremolata φρέσκων μυρωδικών. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο.

Ami Gastrotheque

Βουλής και Απόλλωνος, τηλ.: 21 3030 2290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @amigastrotheque

Στα στενάκια γύρω από τη Βουλής βγαίνουν παγανιά όλες οι κουζίνες του κόσμου με το Ami όπως ίσως κατάλαβες από το όνομά του να έχει μια παραπάνω αδυναμία στη γαλλική, σερβίροντας καλούδια που θα σε κάνουν να νιώσεις πως πρωταγωνιστείς σε κάποια φραντσέζικη ταινία. Εδώ αξίζει να δοκιμάσεις το filet au poivre (μοσχαρίσιο φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα φρεσκοτριμμένων πιπεριών), την tarte flambee με λευκά κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, ξινή κρέμα και μοσχοκάρυδο και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με φρυγανισμένο μπριός και κρέμα καλαμπόκι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 35-40€ το άτομο, μαζί με ποτήρι κρασί.

Grande Dame Αthenian Tavern

Νίκης 46, Σύνταγμα τηλ.: 6936060481

Η Grande Dame άνοιξε τις πόρτες της στο ισόγειο ενός ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου του 1817 στην οδό Νίκης, που κάποτε ήταν χάνι και που τα νεότερα χρόνια στέγαζε την ταβέρνα της Παλιάς Αθήνας. Πρόκειται για το νέο γαστρονομικό πόνημα του Γιάννη Σολάκη, ο οποίος επιστρέφει σε γνώριμα πιάτα των παλιών αστικών εστιατορίων και των τραπεζιών του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνικές και υλικά από κάποιες άλλες παραδόσεις που μάθαμε και αφομοιώσαμε στην πορεία. Από το μενού ξεχωρίζουν οι Μυκονιάτικοι κεφτέδες, το καρπάτσιο λαβράκι, το καπνιστό χταπόδι, το ριζότο άγριων μανιταριών και το παλατιανό αρνάκι με κουσκούς, κομματάκια βερίκοκου και πικάντικη σάλτσα. Συνοδεία κρασιού για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Kiouzin

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ: 2103647407

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kiouzin (@kiouzin)

Σε ένα φιλικό  και ζεστό περιβάλλον, με vintage αισθητική στο Κολωνάκι η ομάδα του Κιουζίν μαγειρεύει για μας με ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π και ολόφρεσκα υλικά, ξεχωριστές ελληνικές συνταγές, εμπλουτισμένες με φρέσκιες νότες, σε γευστικές συνθέσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες. Εδώ δοκιμάζουμε καραμελωμένο χταπόδι, κανταϊφένιες μπάλες γεμιστές με ανθότυρο και ντιπ μαρμελάδα ντομάτας, φιλέτο τόνου με ούζο, μοσχαρίσια μάγουλα, μανιτάρια γεμιστά, μιλφέιγ ψητής φέτας και κατσικάκι στη λαδόκολλα. Μαζί με κρασί υπολόγισε ότι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο. Έχει και χριστουγεννιάτικο μενού με 60€ το οποίο μπορείς να βρεις εδώ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v