5 καλοί λόγοι να βγεις γύρω από τη Στέγη

Στα πέριξ του Νέου Κόσμου οι δρόμοι γύρω από τη Στέγη το ζουν αληθινά από το πρωί μέχρι το βράδυ και εμείς είπαμε να κάνουμε μια περατζάδα.

5 καλοί λόγοι να βγεις γύρω από τη Στέγη

Αν είσαι από τους ανθρώπους που ακολουθείς το hype, τότε είναι πολύ πιθανό να σε έχουμε πετύχει στις γειτονιές γύρω από τη Στέγη (Λεωφόρος Συγγρού 107, τηλ.:21 1198 1784) οι οποίες ζουν μέρες και νύχτες δόξας το τελευταίο διάστημα. Αν πάλι δεν είσαι, δεν χάνεις τίποτα να περάσεις μια βόλτα από εκεί αφού θα βρεις γλυκόπιοτους και πεντανόστιμους λόγους που θα σε κρατήσουν στα πέριξ του Νέου Κόσμου. Εμείς απλώνουμε μια χείρα βοηθείας για να ξέρεις πώς να πορευτείς αν ο δρόμος σε βγάλει κοντά στη Στέγη.

Naif

Λεοντίου 10, τηλ.:21 0933 4946

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Νaif Athens (@naifathens)

Η αρτιστίκ καρδιά τους πόλης χτυπά στον ρυθμό του Naif το οποίο εδώ και καιρό μοιάζει ιδανική επιλογή για το πρώτο, το δεύτερο ή και το τέταρτο καφεδάτουςτης ημέρας. Με δικαιολογημένο hype έχει γίνει αγαπημένο στέκι και talk of the town για τον Νέο Κόσμο. Πέρτουςό τους αρωματισμένους και φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του, αξίζει να δοκιμάσεις το υπέρ-λαχταριστό μπραντς σαν την ομελέτα με ασπράδια αυγών, φρέσκο σπανάκι, ανθότυρο, λάδι σχοινόπρασου και σησαμέλαιο, αλλά και τηn ξυλοφουρνιστή πίτσα του, τις αυγοφέτες από τσουρέκι και τη στραπατσάδα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3 ευρώ.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)

Έτερο hype-άτο all day bar με πιστούς θαμώνες κι ελάχιστα ελεύθερα τραπεζάκια όλες τις ώρες τις ημέρας και της νύχτας το Τέρας σε καλεί για καφεδάκι και λαχταριστό μπραντς από νωρίς, μπαρ-ο-φαγητό και υπέροχα signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ αργότερα. Θα το βρεις σε μια πανέμορφη μονοκατοικία με αυλή, που έχει τερματίσει τα ταγκαρίσματα στα social media . Αν είσαι κοκτεϊλάς με την αράδα σου να πας να παραγγείλεις το Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalos (@lalosathens)

Με τον Λάλο κλείνουμε την Αγία Τριάδα των hot spots γύρω από τη Στέγη ολοκληρώνοντας των all day bars το ανάγνωσμα. Όπως καταλαβαίνεις η φάση ξεκινάει το πρωί ως καφεδάτη –με ποικιλία ροφημάτων και χυμών για τους αντιφρονούντες- με λαχταριστά τσιμπολογήματα για τις πρώτες πείνες. Όσο βραδιάζει τόσο πιο κοκτεϊλάτη γίνεται η διάθεσή μας, δίνοντας πάσα στους mixologists του Λάλου που έχουν μια αλκοολούχα λύση σε κάθε μας πρόβλημα.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις από το μπραντσο-μενού το αβοκάντο open sandwich με φέτα και ντομάτα, και το the eggggz με αυγά τηγανιτά, καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και φέτες αβοκάντο. Εξαιρετική κι η κοκτεϊλολίστα του με ευφάνταστα twist σε κλασικές συνταγές, όπως η Blue Colada. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9226600

Η πολυπαινεμένη Λοστρέ κουζίνα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους χάρη στους οποίους βάλαμε στα gps μας την Πυθέου στον Νέο Κόσμο για μια τσιμπολογηματική βόλτα.

Μόλις καλοκαιριάσει, γίνεται μάχη για ένα ελεύθερο τραπεζάκι στο πλακόστρωτο, με θέα στο καταπράσινο παρκάκι, ενώ στα πρώτα κρύα ο ντελικάτος εσωτερικός χώρος της Λοστρέ Κουζίνας μας περιμένει να μας τυλίξει στη ζεστασιά του, όσο λεηλατούμε τα μεζεδάκια του καταλόγου.

Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις κριθαρώτο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι, πατάτες γεμιστές με τυριά και μπέικον, κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα με σουσάμι και παρμεζάνα, πουγκί με χοιρινές μπουκίτσες και τυρί Μαστέλο… και σταματάμε κάπου εδώ γιατί θα γράψουμε όλο τον κατάλογο. Μαζί με μπόλικο κρασάκι για ένα χορταστικότατο γεύμα υπολόγισε ότι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ κατ’ άτομο.

Jaipur Palace

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 121, τηλ: 21 0981 2009

Εξωτικά χρώματα, μπαχάρια, γεύσεις, αρώματα και όμορφη διακόσμηση συνθέτουν τον γευστικό – καλλιτεχνικό χαρακτήρα αυτού του ινδικού «παλατιού» της Συγγρού, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα μακριά από τη Στέγη.

Eδώ θα βρεις αυθεντικές συνταγές από Ινδία μαγειρεμένες από έμπειρους σεφ που θα σε συναρπάσουν, αφού η κουζίνα του εστιατορίου είναι εμπλουτισμένη με εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις και τις αγαπημένες ινδικές σπεσιαλιτέ.

Στα επιβάλλεται του μενού συγκαταλέγονται το Chicken Pakora (μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα εξαιρετικό μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα με ρεβυθάλευρο, τηγανισμένα σε λάδι) το κοτόπουλο Tikka Masala μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας γιαουρτιού και πάστα τζίντζερ σκόρδο και το αρνί μαγειρεμένο με κρεμμύδια, φρέσκια ντομάτα σε μια πηχτή σάλτσα με μυρωδικά και μπαχαρικά. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-22€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v