Τι νέα από το Κουκάκι ρε παιδιά;

Δύο ολοκαίνουριες εστιατορικές αφίξεις που συζητιούνται πολύ, ένα μπαρ και ένα μπραντσάδικο που μετρούν μόνο μερικούς μήνες ζωής.

Τι νέα από το Κουκάκι ρε παιδιά;

Δεν θα πούμε ότι το Κουκάκι εξελίσσεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές πιάτσες της πόλης, θα αφήσουμε τις νέες αφίξεις του να μιλήσουν μόνες τους.

Gallina
Μάρκου Μπότσαρη 49, τηλ.: 2109237425

Το ολοκαίνουριο εστιατόριο του συλλέκτη έργων τέχνης Φίλιππου Τσαγκρίδη είναι ένα κομψοτέχνημα, έτσι όπως παντρεύει το design με τη γαστρονομία κερδίζοντας το στοίχημα και στα δύο. Λογικό κι επόμενο, αφού αυτή τη δεύτερη υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Παύλος Κυριάκης του The Zillers. Στο μενού του βρίσκουμε προτάσεις όπως η Caesar’s θαλασσινών με καρδιές μαρουλιού, χταπόδι, καπνιστό τόνο, στρείδια και βινεγκρέτ, ταρτάρ με wagyu, γαρίδες, χαβιάρι και brioche, χτένια με κουνουπίδι και ένα βασκικό cheesecake με χαβιάρι που κλέβει ήδη τις εντυπώσεις. Η δε λίστα κρασιών περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 50€ το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gallina Athens (@gallina.athens)

Esthio 
Δημητρακοπούλου 7, τηλ.: 213 0452865

Μια γιορτή της κουζίνας των Βαλκανίων, που της την χρωστούσαμε καιρό, είναι το νέο εστιατόριο του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα που γνωρίσαμε (και λατρέψαμε) στο Aλφicon. Ο ενφιαφέρων κατάλογος περιλαμβάνει μοντέρνες προσεγγίσεις σε κλασικά πιάτα από Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, και Ελλάδα. Σημαιοφόρος του μενού ο γιαουρτοταβάς με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, αλλά και το γνωστό ως «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες. Σημείωσε και το Cevapi, το παραδοσιακό κεμπάπ της Σερβίας, εδώ φτιαγμένο με ψάρι, κρέμα από φασόλι και πίκλα κρεμμυδιού και άσε χώρο για τα φοβερά του επιδόρπια: Πατισερί μουσταλευριάς με κραμπλ από μουστοκούλουρο και τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 40€ περίπου το άτομο ή 70€ το άτομο για ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, χωρίς κρασί.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Esthiō (@esthio.athens)

Feelin’ Good
Γεωργίου Ολυμπίου 8, τηλ.: 210 9214 010

Και μπαράκι έχουμε, και όχι μπαράκι ό,τι κι ό,τι: Street American bar με street food με την υπογραφή του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα (ναι, της από πάνω παραγράφου). Ο βιομηχανικός εσωτερικός του χώρος με το μωσαϊκό στο πάτωμα είναι ό,τι πρέπει για να πιείς ένα χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ από την ανήσυχη μπάρα του. Αν είσαι φαν του ουίσκι, δε θα μείνεις παραπονεμένος/η, καθώς η λίστα του περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε αμερικάνικα και ιρλανδέζικα brands, τα οποία ενσωματώνονται σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Δοκίμασε το Benton's Old Fashioned με μπέικον και bourbon, ή το περίφημο Garibaldi με το Campari να συνδυάζεται τέλεια με χυμό πορτοκάλι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Feelin’Good (@feelingoodathens)

Μότhεr Vegan
Δημητρακοπούλου 95, 216 8090622

Ένα γλυκύτατο μπιστρό με μωσαϊκό στο πάτωμα και γυμνούς τοίχους υπόσχεται να βάλει την vegan κουζίνα στη ζωή μας με τον πιο νόστιμο τρόπο. Εδώ παραγγέλνουμε από το πρωί ως το βράδυ χειροποίητες πίτες (δοκίμασε αυτή με την κολοκύθα, θα μας θυμηθείς), το signature πιάτο που λέγεται Mana from Heaven και είναι μια μπριζόλα από βιολογικά φασόλια με κομπούχα, σάλτσα σόγιας, σελινόριζα, κρεμμύδι και νιφάδες διατροφικής μαγιάς που συνοδεύεται από γλυκοπατάτες, σαλάτα εποχής και vegan σως BBQ, και ένα κολασμένο μπέργκερ από young jack fruit με κρεμμύδι, φύλλα κόλιανδρου, σκόνη τσίλι, βιολογικές πατάτες φούρνου, vegan σπιτική μαγιονέζα και ψωμάκι από αλεύρι ρεβιθιού. Με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 20€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v