Fine dining εμπειρίες σε Κουκάκι και Νέο Κόσμο

Την είδαμε γκουρμέ και βγήκαμε για καλό φαγητό στις πάντοτε φιλόξενες και γαστρονομικά ευφάνταστες γειτονιές του Κουκακίου και του Νέου Κόσμου.

Fine dining εμπειρίες σε Κουκάκι και Νέο Κόσμο

Καλές οι ταβερνίτσες κι ακόμη καλύτερα τα σουβλατζίδικα αν μας ρωτάς, όμως του λόγου μας έχουμε πάντοτε ανοιχτούς τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες αναζητώντας νέες fine dining εμπειρίες. Για αυτόν τον λόγο συχνά πυκνά επιστρέφουμε στις γειτονιές γύρω από το Κουκάκι και τον Νέο Κόσμο για να δοκιμάσουμε τα γκουρμέ πιάτα που ετοιμάζουν καθημερινά κάποιοι από τους καλύτερους σεφ της πόλης.

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9226600

Ο πεζόδρομος του Λόφου Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο έχει για καμάρι του τη Λοστρέ κουζίνα που έχει γίνει στέκι των καλοφαγάδων της περιοχής και των περιχώρων, αφού τους τρατάρει καθημερινά υπέροχες νοστιμιές. Στα επιβάλλεται του καταλόγου βρίσκονται το κριθαρώτο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι, η πατατοσαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο, οι πατάτες γεμιστές με τυριά και μπέικον, τα κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα με σουσάμι και παρμεζάνα, και το πουγκί με χοιρινές μπουκίτσες και τυρί Μαστέλο. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 17-20€ το άτομο.

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49,Κουκάκι τηλ.: 2109237425

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gallina Athens (@gallina.athens)

Ο συλλέκτης έργων τέχνης, Φίλιππος Τσαγκρίδης συνάντησε τον βραβευμένο με Michelin αστέρι, Παύλο Κυριάκη του The Zillers και δημιούργησαν από κοινού τον νέο απόλυτο fine dining προορισμό της Αθήνας. Ο λόγος για το ντελικάτο και αριστοκρατικό Gallina που θα σου κλέψει την καρδιά τόσο με τις γεύσεις όσο και με τη διακόσμηση.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου η Caesar’s θαλασσινών με καρδιές μαρουλιού, χταπόδι, καπνιστό τόνο, στρείδια και βινεγκρέτ, το ταρτάρ με wagyu, γαρίδες, χαβιάρι και μπριος, χτένια με κουνουπίδι και ένα βασκικό τσηζκέηκ με χαβιάρι που είναι όσο κολασμένο ακούγεται. Στη λίστα κρασιών του θα βρεις περισσότερες από 500 ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς αμπελώνα.  Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 50€ το άτομο.

Annie - Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος, τηλ: 21 0921 3690

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by annie (@annie_finecooking)

Το Annie Fine Cooking δεν άργησε να γίνει το αγαπημένο γαστρο-μπιστρό των Αθηναίων καθώς από την μέρα που άνοιξε δεν σταμάτησε λεπτό να πειραματίζεται και να εξελίσσεται βασίζοντας το μενού του αποκλειστικά σε ελληνικά και βιολογικά προϊόντα. Η καλή μέρα από το ψωμί φαίνεται που ζυμώνεται εκεί κι είναι εξαιρετικό και συνεχίζεται με τη συγκλονιστική ψαρόσουπα (με σκορπίνα και μπακαλιάρο) και το ράμεν με μοσχαρίσια γλώσσα. Στα must του καταλόγου η φάβα με το καπνιστό σκουμπρί κι ο κόκορας πρασοσέλινο. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 30-35€ το άτομο.

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ.: 213 0452865

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Esthiō (@esthio.athens)

Αν είσαι λάτρης της βαλκανικής κουζίνας και θες να την δοκιμάσεις στην πιο γκουρμεδιάρικη εκδοχή της τότε πήγαινε όπως είσαι στο Esthio του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα που έχει γίνει το νέο γαστρονομικό χοτ σποτ στο Κουκάκι.

Ο γιαουρτοταβάς με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, αλλά και το γνωστό ως «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες είναι τα signature πιάτα του καταλόγου που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ λουκούλλειο είναι και το κατσίκι με μελιτζάνα αλμύρα και μυζήθρα. Στο τέλος πάρε και μια τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Περί τα 40€ το άτομο για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί ή 70€ το άτομο για ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, χωρίς κρασί.

ΦΙΤΑ

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦΙΤΑ (@phitathens)

Εδώ και λίγα χρόνια το ΦΙΤΑ μάς αναγκάζει να γίνουμε τακτικοί θαμώνες στα τραπεζάκια του, χάρη στα υπέροχα «πειραγμένα» μεζεδάκια που σερβίρει σε καθημερινή βάση. Το μενού σε αυτό το εκλεκτό γαστροταβερνάκι διαμορφώνεται καθημερινά με βάση τις εκάστοτε προμήθειες και δεν απογοητεύει κανέναν ουρανίσκο. Στα must του καταλόγου συγκαταλέγονται τα σπαγγέτι αυγοτάραχο, τα ντολμαδάκια με μαριναρισμένο γαύρο, η παλαμίδα και το λαβράκι με χόρτα. Για το τέλος κράτα χώρο γιατί το εκλέρ με καραμέλα και γκανάς σοκολάτας θα σε ενθουσιάσει. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 30-35€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί.

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, τηλ.:21 0922 9235

Μια ανάσα μακριά από την γειτονιά της Ακρόπολης το Seawolf ήρθε να προσθέσει έναν ψαροφαγικό ναό στην πρωτεύουσα, με διαλεχτές θαλασσινές νοστιμιές που θα σε συναρπάσουν σε έναν ζεστό και πολύ κομψό χώρο. Μην τυχόν χάσεις τα fish tacos με γουακαμόλε, τσίλι σως, μπακαλιάρο και λάιμ, τη σφυρίδα με χούμους ρεβυθιών, ζαατάρ και μαρμελάδα λεμόνι, το γιουβέτσι με καπνιστές γαρίδες, το ριζότο με φρέσκα χτένια, κρέμα κουνουπιδιού κι εστραγκόν και τη φάβα με σκουμπρί. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί περί τα 35-40€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v