Στο Κουκάκι θα απολαύσεις τέλειο φαγητό στα όρθια

Θες σουβλάκι; Θες σάντουιτς; Θες tacos; Μήπως θες και ένα poke bowl; Πίτσα θες; Ε ό,τι και να θες στο Κουκάκι θα το βρεις.

Στο Κουκάκι θα απολαύσεις τέλειο φαγητό στα όρθια

Πέρα από ωραία μπαράκια, μπιραρίες και εστιατόρια με αυλές, το Κουκάκι διαθέτει και μια τιμιότατη λίστα με στέκια για φαγητό στα όρθια – street food που λέγαμε και στα χωριά μας.

Από πίτσα μέχρι bowls με ωμό ψαράκι, μέχρι τυλιχτά και σάντουιτς κολασμένα, δες παρακάτω τα πιο ωραία όρθια spot για να φας κάτι στα γρήγορα, και ποιοτικά.

Dirty Μάνη

Δημητρακοπούλου 5, τηλ: 21 0924 1534

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DIRTY MANH (@dirtymanhstreetfood)

Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του MANHMANH στου Μακρυγιάννη, πιάσαν πόστο στον… δρόμο και ετοιμάζουν καθημερινά ελληνικό street food για ψαγμένους ουρανίσκους. Η καντίνα που έστησαν ετοιμάζει και σερβίρει λαχταριστά καλούδια, όπως το Dirty world cup premium pocket pita με αυγό τηγανητό, σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι σαγανάκι, τρούφα και ντομάτα, το Veggie με πουρέ σύκου, λαχανικά σχάρας, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πουρέ μελιτζάνας, ρόκα και λιαστή ντομάτα και το Mανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή ντομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα. Τιμές από 5,80€.

Guarantee

Βεΐκου 41, τηλ: 21 0922 6924

Ιστορικό σαντουϊτσάδικο, από το 1988, το Γκαραντί αποτελεί εγγύηση στην τέχνη του σάντουιτς για κάθε γούστο και ουρανίσκο. Στη βιτρίνα του έχει να επιλέξεις από περισσότερα από 20 είδη τυριών και άλλα τόσα αλλαντικά, αλλά 5-6 είδη ψωμιού από γνωστούς φούρνους στα οποία αναπαύονται τα ολόφρεσκα υλικά του. Στις προτάσεις του θα βρεις μεταξύ άλλων το ψωμάκι Καµπαγιού, με γραβιέρα, γαλοπούλα, ντοµάτα, ρόκα και βινεγκρέτ, μια Λαγανίτσα γεμιστή με προβολόνε, µπέικον, µπιφτέκι µοσχαρίσιο, µαρούλι, κρεµµύδι φρέσκο, ντοµάτα και µαγιονέζα και μια τσιαπάτα, με φρέσκο κατσικίσιο κορµό, προσσούτο και τσάτνεϋ φράουλα µε πιπέρι. Τιμές από 5€.

Lostacos

Ορλώφ 1, τηλ: 21 0922 9739

Πολύχρωμη, χαρούμενη και πέρα για πέρα νόστιμη, αυτή η taqueria βρήκε τη θέση της στη γειτονιά και δεν άργησε να αποτελέσει must προορισμό για μεξικάνικο street food στα όρθια ή στα καθιστά. Πιάσε θέση και παράγγειλε καλούδια όπως Fajitas με χοιρινό, λαχανικά σωτέ, chutney πικάντικης πιπεριάς, pico de gallo και λάχανο-μαρούλι, Chili Con Carne Tacos με μοσχαρίσιο κιμά με cheddar sauce, λαχανικά σωτέ, μαύρα μεξικάνικα φασόλια, καλαμπόκι, λάχανο-μαρούλι και queso φρέσκο και Barbacoa Beef Burrito με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με ρύζι, λαχανικά σωτέ, monteray jack, λάχανο-μαρούλι και sour cream. Τιμές από 6,30€.

ΤΖΑΙΑΝΤ

Γ. Ολυμπίου 21, τηλ: δεν έχει

Τι θες να πεις Βίρνα; Ότι η πίτσα εδώ είναι φοβερή; Αυτό θες να πεις; Ναι, Γιάγκο και αγαπητέ μας αναγνώστη. Η πίτσα της TZAIANT είναι από τις καλύτερες που θα φας στην Αθήνα, με λεπτή, τραγανή ζύμη και ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Δοκίμασε αυτή με τα μανιτάρια με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα, gorgonzola, παρμεζάνα, φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, λεντινούλα, portobello & champignon) και λάδι τρούφας ή μία λουκάνικο και μπρόκολο με τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, πεκορίνο, φρέσκο λουκάνικο Ιταλίας, φρέσκο μπρόκολο και πιπεριά chili για να πάρεις μια ιδέα. Τιμές από 10€.

Noa Poke

Φαλήρου 84, τηλ: 21 1418 7250

Ακριβώς δίπλα από το αγαπημένο tap room της Strange Brew, το Noa Poke ετοιμάζει χαβανέζικα bowls με μαριναρισμένα ψάρια, αβοκάντο, edamame και sushi rice, τα οποία θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να χορεύει σαν τις χαβανέζες ιθαγενείς. Σταθερή αξία εδώ το California Bowl με τρυφερό φιλέτο σολομού Νορβηγίας, τροπικό μάνγκο, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο πάνω σε ξιδάτο ρύζι, το οποίο γαρνίρεται με γλυκιά σάλτσα Chili, πικάντικη μαγιονέζα, τραγανά κρεμμυδάκια και φρέσκο κρεμμύδι. Ενδιαφέρον και το Chicken and Egg με κοτόπουλο σε σάλτσα σόγιας και βασιλικού, αυγό μαριναρισμένο σε σόγια, καλαμπόκι, αβοκάντο και πιπεριές πάνω σε ρύζι. Γαρνίρεται με Spring Onion, γλυκιά σάλτσα σόγιας, Chilli oil και φρέσκο κρεμμύδι. Τιμές από 10€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v