Πού να πάμε για φαγητό στο Κουκάκι;

Γεύσεις από Μάνη, Κρήτη, Ιταλία κι από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα συνυπάρχουν στις γειτονιές γύρω από το Κουκάκι κι εμείς σε στέλνουμε συστημέν@.

Πού να πάμε για φαγητό στο Κουκάκι;

Το Κουκάκι είναι από τις πλέον αγαπημένες μας γειτονιές στο αθηναϊκό κέντρο και δεν χρειάζεται πια να εξηγήσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Πέρα από σταθερό σημείο συνάντησης για καφεδάκι και ποτάρες, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γαστρονομική άνθιση στο Κουκάκι, αφού στα πέριξ του θα βρεις εκλεκτά εστιατόρια που τιμούν την κουζίνα της Μάνης, της Κρήτης όπως και τις υπόλοιπες «πεντανόστιμες» περιοχές της χώρας αλλά και των γειτόνων μας (βλ. Ιταλία). Εμείς φτιάξαμε λουκούλλεια λίστα και σε περιμένουμε, γιατί έχουμε πιάσει τραπεζάκι με έξτρα θεσούλες.

Η αυλή του Κούβελου

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, τηλ: 2114052418

«Πες μου πού πουλάν αυλές σαν του Κούβελου να σου αγοράσω μια» θα μπορούσε να λέει το μότο της αγαπημένης ταβερνίτσας στο Κουκάκι, που έχει μεγαλώσει γενιές καλοφαγάδων. Τα δέντρα, οι τριανταφυλλιές, το χαλικάκι στο δάπεδο στην αυλή του, αλλά και η ρετρό ομορφιά του εσωτερικού του χώρου κάνουν τον Κούβελο ένα από τα αγαπημένα στέκια μας για παραδοσιακό φαγητό. Εδώ θα απολαύσεις εκλεκτές νοστιμιές όπως κατσικάκι γάλακτος ριγανάτο στη γάστρα με πατάτες τηγανιτές, μπιφτέκια γιαουρτλού μοσχαρίσια πάνω σε πίτα, μπιφτέκι νεροβούβαλου, κοντοσούβλι που λιώνει στο στόμα, μελιτζάνα καπνιστή με κομματάκια ντομάτας, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Κουκάτσι

Δράκου 10, τηλ: 21 6070 4590

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την κουζίνα της λεβεντογέννας Κρήτης κι αυτό μόνο καλό πρέπει να το λες.

Πιάσε θέση στο λιτό εσωτερικό του ή σε τραπεζάκια έξω και ξεκίνα να τρως σαν σύντεκνος (αφού σε κεράσουν τσικουδιά και μεζέ πρώτα): πατάτες με γραβιέρα, ανάμεικτα καλτσούνια (με χορταρικά και σκέτη μυζήθρα), λουκάνικο ξιδάτο, ωραίο γαμοπίλαφο με στακοβούτυρο και βραστή γίδα, καπρικό ήτοι σιγομαγειρεμένο χοιρινό με αμπελόφυλλα και λεμονόφυλλα, κόκκορα κρασσάτο με χυλοπιτάκια και ξηρό ανθότυρο και άλλα τέτοια ωραία και παραδοσιακά. Μαζί με τις ρακές και τις τσικουδιές ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Tuk Tuk

Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947

Όταν κάποιος ρίξει την ιδέα για ταϋλανδέζικο στο Κουκάκι, τότε αυθόρμητα σχεδόν οι καρδούλες όλων μας χτυπά στον ρυθμό του Tuk Tuk, γεγονός που αν μας ρωτάς είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Ετοιμάσου για σούπες πάσης φύσεως πικάντικες και μη, Som Tum Thai παραδοσιακή σαλάτα η οποία φτιάχνεται σε πήλινο γουδί με παπάγια, ντοματίνια, λάιμ, τσίλι και σάλτσα ψαριού και φυσικά το κλασικό Phad Thai με κοτόπουλο ή χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια και Thai chili. Ο λογαριασμός για ένα εξωτικό γεύμα στα 15€/ άτομο με κέρασμα.

Aglio, Olio & Peperoncino

Πορινού 13, τηλ: 21 0921 1801

Αν σου έχει λείψει μια παραδοσιακή ιταλιάνα τρατορία τότε πρέπει να επισκεφθείς άμεσα το Aglio, Olio & Peperoncino για να απολαύσεις εκλεκτή κουζίνα από τα γειτονάκια μας στη Μεσόγειο.

Στα must εδώ, συγκαταλέγονται οι παπαρδέλες με σος καρύδι ή με μανιτάρια, που καταφθάνουν ιδιαίτερα μελωμένες και λαχταριστές, τα λινγκουίνι με γκοργκοντζόλα, το σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα, φέτα και μαυροδάφνη που του πάει πολύ, αυθεντική καρμπονάρα (προφανώς χωρίς κρέμα γάλακτος) και ωραιότατα ταλιολίνι με λαχανικά και πέστο. Εξαιρετικές και οι μπρουσκέτες του, ό,τι πρέπει για αρχή, με επιλογές όπως με αντζούγιες, ελαιόλαδο, σκόρδο, μοτσαρέλα και ντομάτα ή λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και σκόρδο. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Γιουμπάμπα

Γ. Ολυμπίου 2, τηλ: 2155258800

Ο χαρακτήρας της μάγισσας του Μιγιαζάκι από το υπέροχο Spitited Away δανείζει το όνομά του σε ένα εξίσου μαγεμένο μπιστρό με προσωπικότητα, το οποίο αγαπάει τις πειραγμένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας, αλλά και τα υπέροχα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Στον κατάλογο θα βρεις καναπεδάκια σολομού με αρωματική σως τυριού, πράσινη φάβα με μαριναρισμένο απάκι, καβουρμά με χωριάτικα αυγά, υπέροχες πατάτες τηγανιτές, από τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει, και ζουμερό μοσχαράκι με ζυμαρικά. Εξαιρετική και η χειροποίητη πίτσα του, με την προσθήκη τεσσάρων τυριών. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο, μαζί με ποτήρι κρασί.

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, τηλ: 210 9218180

Σε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι το ΜΑΝΗΜΑΝΗ μοιράζεται γεύσεις που «ξυπνούν» αναμνήσεις και οδηγούν σε νέα γευστικά μονοπάτια, με έμπνευση την κουζίνα της Λακωνικής Μάνης και τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας με μία σύγχρονη ματιά και εκτέλεση.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις φρικασέ με άγρια μανιτάρια, μανιτάρια Ενόχι, χόρτα εποχής και αφρό λεμονοθύμαρου, ξινό τραχανά με καρότο, πράσο, χειροποίητα λιαστά ντοματάκια και κομματάκια καπνιστής μελιτζάνας, μοσχαρίσια συκωτάκια με πορτοκάλι και σπανάκι, παραδοσιακές τσουχτές με αυγά, μανιτάρια, μυζήθρα και σύγκλινο, αρνάκι με ρεβίθια, μους γιαουρτιού και σάλτσα πικάντικης ντομάτας και κόκκορα μπαρδουνιώτικο, με χυλοπίτες και σάλτσα μυζήθρας. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί μεταξύ 20-25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v