Τι μπορείς να κάνεις στο Κουκάκι με 20€;

Είχαμε το όνειρό μας, το εικοσάευρό μας και ξεκινήσαμε για το Κουκάκι με έναν και μόνο σκοπό. Να φάμε και να πιούμε στα καλύτερα.

Τι μπορείς να κάνεις στο Κουκάκι με 20€;

Οι καιροί που ζούμε μόνο εύκολοι και οικονομικά ανθηροί δεν είναι. Ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και οικονομικά στενέματα αποτελούν καθημερινότητα για μεγάλο ποσοστό των πολιτών της χώρας επομένως κάθε εικοσάευρο μετρά, ειδικά όταν μιλάμε για μια από τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εξόδους μας. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να δώσουμε μπόλικες επιλογές καφέ, φαγητού και ποτού ή κοκτέιλ οι οποίες είτε κατά μόνας είτε συνδυαστικά δεν ξεπερνούν τα 20€ σε κόστος προκειμένου να το ζήσεις αληθινά στο Κουκάκι.

Καφεδάκι για να ξεκινήσει καλά η μέρα

Neratzia

Ζαν Μορέας 6, τηλ.: 21 0924 3025

Η Neratzia βρίσκεται στη περιοχή του Κουκακίου που βρίθει από νερατζιές, σε όλες τις γωνιές του. Αγαπημένο bistrot που γοητεύει τους θαμώνες του κυρίως χάρη στη ζεστή του ατμόσφαιρα που έχει μια έντονη γαλλική και καλώς εννοούμενη παλιομοδίτικη essence. Ιδανικό να ξεκινήσεις τη μέρα σου και να πιείς τον πρώτο καφέ της μέρας χάρη στις value for money τιμές του, αφού ο freddo espresso κοστίζει 2,80€, ενώ ο φυσικός χυμός πορτοκάλι 3€. Αν θες να το τσούξεις λίγο υπάρχουν κρασάκια με 4€ το ποτήρι, ώστε να μείνει κάτι για να συνεχίσεις κι αλλού. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450

Εδώ και χρόνια όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μπελ Ρέυ αφού τέτοιο σνακ hype-άτο κι εναλλακτικό σνακ μπαρ δύσκολα θα βρεις άλλο στην πρωτεύουσα. Η μίνιμαλ διακόσμησή του με τα σκιτσάκια της Νόνης Νέζη στους τοίχους του θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την επόμενη φώτο προφίλ στα social media ενώ τα πεντανόστιμα σνακ του και πιατάκια ημέρας θα διεγείρουν τον ουρανίσκο σου σε πολύ προσιτές τιμές. Freddo espresso στα 3.5€ αντίστοιχα και φυσικός χυμός πορτοκάλι, κρασί σε ποτήρι από 4,5€, σούπα ημέρας στα 5€ και κροκ μεσιέ στα 6€ για να μπραντσάρεις σούπερ χορταστικά και να περισσέψουν 14€ από το αρχικό 20ευρο. Κατάλογος εδώ.

Να τσιμπήσουμε τίποτα;

Γιουμπάμπα

Γ. Ολυμπίου 2, τηλ: 2155258800

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yubaba Cafe Bistrot (@yubaba_koukaki)

H μάγισσα του λατρεμένου Μιγιαζάκι από το υπέροχο Spirited Away ονομάτισε ένα εξίσου μαγεμένο μπιστρό με προσωπικότητα, το οποίο αγαπάει τις πειραγμένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας, αλλά και τα υπέροχα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Στον κατάλογο θα βρεις καναπεδάκια σολομού με αρωματική σως τυριού, πράσινη φάβα με μαριναρισμένο απάκι, καβουρμά με χωριάτικα αυγά, υπέροχες πατάτες τηγανιτές, από τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει, και ζουμερό μοσχαράκι με ζυμαρικά. Σούπερ τίμια και η χειροποίητη πίτσα του. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο, για να μείνει και τίποτα για μετά.

Tuk Tuk

Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947

Αν είσαι φαν του ταϋλανδέζικου και βρεθείς προς Κουκάκι μεριά τότε είναι πιθανό η καρδούλα σου να κάνει Tuk Tuk. Όποια ταϋλανδέζικη νοστιμιά λαχταράς θα την βρεις στον κατάλογό του σε προσιτές τιμές αφού οι σούπες ξεκινούν από 6,5€ και τα noodles από 9€. Σούπερ λαχταριστά τα kio don won ton (τηγανιτά πουγκιά γεμιστά με χοιρινό, συνοδεία γλυκιάς σάλτσας τσίλι) στα 6€ ενώ εξίσου συγκλονιστικά είναι και τα  ταϊλανδέζικα πουγκιά ατμού με χοιρινό, αρωματικά βότανα και γλυκιά σάλτσα σόγιας επίσης στα 6€.

Kι άμα τη δούμε street food;

Dirty Μάνη

Δημητρακοπούλου 5, τηλ: 21 0924 1534

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DIRTY MANH (@dirtymanhstreetfood)

Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του θέλησαν να μας αποδείξουν ότι σαν το ελληνικό street food δεν έχει και πολύ καλά έκαναν αν μας ρωτάς αφού το Dirty Mάνη ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο ουρανίσκος μας. Η καντίνα που έστησαν ετοιμάζει και σερβίρει λαχταριστά καλούδια, όπως το Dirty world cup premium pocket pita με αυγό τηγανητό, σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι σαγανάκι, τρούφα και ντομάτα, το Veggie με πουρέ σύκου, λαχανικά σχάρας, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πουρέ μελιτζάνας, ρόκα και λιαστή ντομάτα. Οι τιμές ξεκινάνε από 5,80€ ώστε να μην στερηθείς καφεδάκι και ποτάκια, χωρίς να ξεπεράσεις τα 20€ του προϋπολογισμού σου.

Guarantee

Βεΐκου 41, τηλ: 21 0922 6924

Θρυλικό σαντουιτσάδικο που ζητά ο στόμας μας κάθε φορά που σεργιανίζουμε στο Κουκάκι, το Guarantee θα σου προσφέρει εγγυημένη απόλαυση όπως κάνει εδώ και 36 συναπτά έτη. Στις προτάσεις της βιτρίνας του θα βρεις μεταξύ άλλων το ψωμάκι Καµπαγιού, με γραβιέρα, γαλοπούλα, ντοµάτα, ρόκα και βινεγκρέτ, μια Λαγανίτσα γεμιστή με προβολόνε, µπέικον, µπιφτέκι µοσχαρίσιο, µαρούλι, κρεµµύδι φρέσκο, ντοµάτα και µαγιονέζα και μια τσιαπάτα, με φρέσκο κατσικίσιο κορµό, προσσούτο και τσάτνεϋ φράουλα µε πιπέρι. Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από 5€.

Καλύβας

Ολυμπίου 12, τηλ: 21 0923 1257

Από το 1993 αποτελεί ξεχωριστό σημείο συνάντησης δειπνοσοφιστών σουβλακοφάγων στο Κουκάκι κι είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα χάρη στα φημισμένα τυλιχτά του. Ο γύρος κοτόπουλο είναι must ωστόσο αν το λέει η μερακλήδικη καρδούλα σου ζήτα μια πίτα κοντοσούβλι, ή φρυγαδέλι και δεν θα απογοητευτείς. Τα τυλιχτά στα 3,40€ και οι μερίδες στα 8€ ώστε να κινηθείς αναλόγως με όσα περισσέψουν από το αρχικό σου 20ευρο.

Κανένα ποτάκι παίζει;

Babushka

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ. 213 0453390

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Babushka The Bar (@babushka.the.bar)

Η Φιλιώ Κορολόγου του 7 Jokers δημιούργησε στον χώρο του παλιού Meerkat ένα retro-pop μπαράκι που φιλοξενεί στα decks σεσημασμένους εξαιρετικούς djs της πόλης που όταν η κατάσταση το απαιτεί το γυρνάνε και σε post punk μονοπάτια. Η ατμόσφαιρα είναι αντιγουορχολική κι η διάθεση πάντα ανεβασμένη ειδικά αν δοκιμάσεις κάποιο από τα signature κοκτεϊλάκια του καταλόγου της. Το απλό ποτό ξεκινά από 7€.

Papadalup

Γ. Ολυμπίου 5, τηλ: 21 5500 4055

Mικρούλι μα με μια κάβα ΝΑ, το Papadalup παίζει all day μπαλίτσα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, προσελκύοντας σταθερά πολλούς θαμώνες στη γειτονιά του. Άλλωστε προσφέρει έναν έξτρα χαλαρωτικό χώρο ιδανικό για ραντεβουδάκια και ποτοποσίες μέχρι αργά. Κουλ κι ανεπιτήδευτο έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο στέκι σου στην περιοχή κι έναν αλκοολούχο κατάλογο που κρύβει εκπλήξεις και ψαγμένες επιλογές σε προσιτές τιμές. Τα ποτά ξεκινούν από 6€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v