Όχι άλλο κρέας το βράδυ: Σούπερ ιδέες για πρωτεΐνικό γεύμα

Πόσο κοτόπουλο και μοσχάρι να φας πια;- βαρέθηκες. Σε καταλαβαίνουμε και έχουμε πέντε νόστιμες και θρεπτικές ιδέες για φουλ πρωτεΐνικό βραδινό γεύμα.

Όχι άλλο κρέας το βράδυ: Σούπερ ιδέες για πρωτεΐνικό γεύμα

Σε κούρασε το κρέας στο βραδινό σου, όμως θες μια εναλλακτική εξίσου θρεπτική και «δυνατή» σε πρωτεΐνη ώστε να μην ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και θες να φας τα πάντα όλα;

Σε καταλαβαίνουμε, το κοτόπουλο και το μοσχάρι ή το ψάρι δεν είναι για κάθε μέρα. Τι θα έλεγες να «σπάσεις» λίγο το σερί και να δοκιμάσεις κάτι άλλο;

Δες παρακάτω πέντε ωραιότατες, γρήγορες και θρεπτικές ιδέες που προτείνει το διατροφολογικό γραφείο Eat and Thrive, σε αλμυρά αλλά και γλυκά γεύματα – γιατί το επιδόρπιο τα βράδια είναι ωραίο πράγμα.

Γεμιστή ομελέτα – κόλαση με σπανάκι

Χτυπάς τρία αυγά με σπανάκι και ψήνεις και από τις δύο πλευρές σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Όταν είναι έτοιμα, γεμίζεις με 100 γραμμάρια τυρί κότατζ, ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι, διπλώνεις στα δύο και βουαλά!

Open toast με σολομό για ωμέγα 3

Τα open toast δεν είναι μόνο για πρωινό και μπραντς. Άλειψε σε δύο φέτες ψωμί σικάλεως 60 γραμμάρια τυρί κρέμα, και βάλε από πάνω 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο αγγουράκι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Τρίψε λίγο πιπέρι και καλή όρεξη.

Πρωτεΐνικό γιαούρτι με μπανάνα

Ανακάτεψε σε ένα μπολ ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά με ένα scoop σκόνη whey πρωτεΐνης (την βρίσκεις σε φαρμακεία και μαγαζιά με συμπληρώματα), 20 ml γάλα χαμηλών λιπαρών, μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μισή μπανάνα, 2-3 καρύδια τριμμένα και μια κουταλιά της σούπας βρώμη. Σερβίρεις σε ένα ωραιότατο βαζάκι και έχεις ένα ωραιότατο βραδινό γεύμα παύλα επιδόρπιο.

Μπόμπες μοτσαρέλας φουρνιστές

Άλειψε λίγη κόκκινη σάλτσα σε δύο φέτες ψωμί σίκαλης και βάλε από πάνω 100 γραμμάρια μοτσαρέλα της αρεσκείας σου. Ψήσε για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς στον φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και σέρβιρε με μία κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο σε κάθε φέτα.

Γλυκό κότατζ με μούρα

Ανακάτεψε ένα κεσεδάκι κότατζ, με 15 γραμμάρια whey πρωτεΐνης και 20 ml ελαφρύ γάλα σε ένα μπλέντερ. Σερβίρεις με μία κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα φρούτων της αρεσκείας σου και κατεψυγμένα ή φρέσκα μούρα της επιλογής σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v