Μήπως ήρθε η ώρα να βγούμε Κορυδαλλό;

Πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις, στον Κορυδαλλό γυρνάμε τον τελευταίο καιρό κι αν θες να το ζήσεις αληθινά στα δυτικά, για κόπιασε.

Μήπως ήρθε η ώρα να βγούμε Κορυδαλλό;

Λαχταριστά μπραντσάδικα, ειδυλλιακά café, παρεΐστικα ποτάδικα, μαγκιόρικα μεζεδοπωλεία, εκλεπτυσμένα κρεατάδικα, γοητευτικά ιταλικά εστιατόρια και «βρώμικες απολαύσεις». Από όλα έχει ο κορυδαλλιώτικος μπαξές για αυτόν τον λόγο κι εμείς επιστρέφουμε ξανά και ξανά στις γειτονιές του δυτικού προαστίου της καρδιάς μας. Στο ερώτημα: «μήπως ήρθε η ώρα να βγούμε Κορυδαλλό» απαντάμε με ένα μεγαλόφωνο ναι και παραθέτουμε σχετική λίστα με τα sos κάθε κατηγορίας.

Καφεδάκι, μπράντς ή και τα δύο;

Malt fine dining & drinking

Αγ. Γεωργίου 57, τηλ.: 2104954154

Μια ανάσα μακριά από τον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό θα βρεις το απόλυτο dining και branch spot με λουκούλλειες επιλογές για τους λάτρεις του είδους. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο εντός του οποίου στεγάζεται το Malt κερδίζει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις χάρη στην ντελικάτη διακόσμησή του και τον κομψό χαρακτήρα του. Το All time favorite του Μalt, είναι πάντως τα υπέροχα scrambled eggs με προσούτο και παρμεζάνα που τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.

Τόλης Sweets & Eats

Ανωγείων 65, τηλ. 2104908090

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tolis_sweets_n_eats

Ο Τόλης κρυβόταν εδώ και χρόνια πίσω από ένα θρυλικό ζαχαροπλαστείο της περιοχής. Εδώ και λίγα χρόνια στα νοητά σύνορα Νίκαιας και Κορυδαλλού άνοιξε το δικό του μπραντς σποτ για να συνοδέψεις το καφεδάκι με πεντανόστιμες επιλογές σαν τις waffles με crispy chicken, το croque madame με lobster bread, την ομελέτα με προσούτο, αλλά και το ζυμωτό ψωμί χαχαχααχα γεμισμένο με κρέμα παρμεζάνας, τοματίνια, πέστο βασιλικού, φύλλα ρόκας και προσούτο. Oι μπραντσο- επιλογές ξεκινούν από 7€.

Πού θα φάμε και θα πιούμε;

Risotto

Πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης 2, τηλ.: 21 0497 0473

@in2life_gr Το Risotto του Κορυδαλλού είναι το αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο σε όλη την Αθήνα #ιταλικοεστιατοριο #κορυδαλλος #risotto #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #ζυμαρικα #πιτσα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ оригинальный звук - LALE⚘️

Στην θρυλική πλατεία Μέμου το Risotto ήρθε κι έφερε την ιταλική του γοητεία, συστήνοντας αγαπημένα πιάτα από την κουζίνα της γειτονικής μας χώρας. Ο χώρος είναι όμορφος, ποντάροντας στους εντυπωσιακούς πίνακες και την ντελικάτη διακόσμηση. Από το μενού ξεχωρίζουμε το ριζότο ψαρονέφρι, το ραβιόλι πιστάτσιο με σπανάκι και ρικότα, την πίτσα Greca (με ελιές, φέτα, πράσινη πιπεριά, χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια) αλλά και την Corleone μπεργκεράρα για τους αντιφρονούντες με 2 μπιφτέκια κοτόπουλο, μπεικον, τσένταρ, ντοματα, άϊσμπεργκ, Caesar’ s σως και παρμεζάνα. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Nido Bistrot

Ταξιαρχών 15, τηλ.:21 1015 4585

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nido Bistrot (@nidobistrot)

Πάμε τώρα σε μια από τις νέες αφίξεις στον Κορυδαλλό, που ήρθε για να μας προσφέρει μια fine dining εμπειρία, σε έναν γοητευτικό χώρο, που φέρνει στον νου μινι γκαλερί.

Eδώ αξίζει να δοκιμάσεις τη φρεσκοφουρνιστή πίνσα, τη μοσχαρίσια ταλιάτα με σως cafe de Paris και πατάτες brava, το ριζότο βασιλομανίταρα με πεκορίνο και προσούτο Ευρυτανίας, αρωματισμένο με θυμάρι και μοσχοφίλερο Λήμνου και -για τους γλυκατζήδες της παρέας- την τάρτα σοκολάτας με τραγανές μπουκιές φεγεντίνης, namelaka λευκής σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Πολύ δυνατό και το μπραντς του. Ο λογαριασμός στα 20-25 το άτομο με ποτήρι κρασί.

Τοξότης

Αβέρωφ 62, πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ: 2104958546

Θρυλική πιτσαρία των δυτικών προαστίων που μετρά ήδη 46 χρόνια ζωής ο Τοξότης σε υποδέχεται στα τιμημένα 80s αφού έχει κρατήσει απαράλλακτη τη ρετρό του διακόσμηση. Απαράλλακτες και οι πιτσοσυνταγές του που έχτισαν τον γαστρονομικό του μύθο με την Τοξότης (με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά), αλλά και τη Σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, σουτζούκι, λουκάνικο πεπερόνι, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά (να φιγουράρουν στην κορυφή των επιλογών των θαμώνων του. Οι τιμές ξεκινούν από το 8,80€.

Steak Alive

Κρήτης 23, τηλ.: 21 0495 2000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by steakaliveathens (@steakaliveathens)

Στο Steak Alive η gourmet κρεατοφαγία είναι παρούσα, αλλά σε τιμές value for money και ποιότητα υψηλή. Εδώ θα απολαύσεις μεταξύ άλλων νοστιμότατο ταρτάρ μόσχου για «αρχή», σιτεμένο rib eye από την Ουρουγουάη, το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα βαλεριάνας και κρεμμυδάκι τουρσί, hanger steak από αμερικάνικο Black Angus και νοστιμότατη Picanha από αμερικάνικο Black Angus.

Στα «επιβάλλεται» του καταλόγου συμπεριλαμβάνονται τα μοσχαρίσια μάγουλα και φυσικά οι Tomahawk μπριζολάρες που θα δυσκολευτείς να φας μόνος σου. O λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 30-35€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

To Steak Alive που παρουσιάζεται στο άρθρο αυτό συνεργάζεται με το In2life Club. Τα μέλη του Club δικαιούνται εκπτώσεις. Γίνε μέλος κάνοντας κλικ εδώ και δίνοντας μόνο το email σου. 

Dealers Real Street Food

Ταξιαρχών 18, τηλ.:21 0497 0608

Οι Dealers στην πολύβουη Ταξιαρχών ευαγγελίζονται ότι θα σου σερβίρουν το real street food της πόλης και μια δοκιμή είναι αρκετή για να σε πείσει ότι οι προθέσεις τους πέρα από αγνές είναι κι αληθινές. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις ουρές που συναντάς καθημερινά να περιμένουν να δοκιμάσουν τις χοτντογκάρες των Dealers (ξεκινούν από 1,90€) τα μπεργκερίδια τους (που ξεκινούν από 3,30€) και τις σαντουιτσάρες που οι λάτρεις των βρώμικων δικαίως αποθεώνουν. Πάρε ένα La Bombonera σάντουιτς με λουκάνικα ψητά σε χειροποίητο ψωμί με κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, σως mayo, πατάτες και δύο τηγανιτά αυγά (στα 6,70€).

Wish

Πλ. Ελευθερίας 6, τηλ.: 21 0497 0159

Η πλατεία Ελευθερίας παραμένει κραταιή κι εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των locals του Κορυδαλλού κι όχι μόνο, χάρη σε all day bars σαν το Wish που εφευρίσκει ένα καλό λόγο να το επισκεφθείς κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Με urban αισθητική κι υπέροχη μίνιμαλ διακόσμηση το Wish θα πραγματοποιήσει κάθε σου ευχή, ειδικά όταν βραδιάσει κι αναλάβουν οι mixologists του την διασκέδαση του ουρανίσκου σου. Από καφέδες και μπραντς μέχρι κοκτεϊλάτες βραδιές συνοδεία μπαροφαγητού, δεν πρόκειται να φύγεις παραπονεμένος από εκεί.

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v