Περί ορέξεως Νέο Ηράκλειο

Μας έπιασε μια λιγούρα κι είπαμε να βγούμε για μια περιποιημένη φαγητότσαρκα προς Νέο Ηράκλειο μεριά, αφού αποτελεί εγγύηση για τους καλοφαγάδες.

Περί ορέξεως Νέο Ηράκλειο

Όπως θα έχεις καταλάβει είμαστε φαγανοί ζωή να έχουμε και πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις σε κάποιο φαγάδικο τσιμπολογάμε. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιες περιοχές στις οποίες έχουμε δεδομένη και δεδηλωμένη αδυναμία. Μία εξ αυτών είναι το αγαπημένο μας Νέο Ηράκλειο το οποίο το τελευταίο διάστημα μάς δίνει πολλές γαστρονομικές αφορμές για να κατηφορίσουμε ή να ανηφορίσουμε στις γειτονιές του. Επειδή είμαστε κιμπάρηδες φτιάξαμε μια πεντανόστιμη λίστα με τις πιο γευστικές ηρακλειώτικες διευθύνσεις κι ελπίζουμε στα ίδια μέρη να συναντηθούμε.

Αφρόψαρο

Μαρίνου Αντύπα 62-66, τηλ. 2102723000

Οι ψαρομεζέδες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο τραπέζι μας, πολλώ δε μάλλον αν είναι φρέσκοι, ιδιαίτεροι και ετοιμασμένοι με μεράκι. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στον χώρο του Αφρόψαρου, αυτού του παραδοσιακού ψαρομεζεδοπωλείου με θαλασσοπροτάσεις που θα σε ιντριγκάρουν. Πιάσε τραπεζάκι στο όμορφο εσωτερικό του και παράγγειλε φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ, τραχανόπιτα με γαρίδες,  αβοκάντο με καβούρι, σιρόπι από ginger και lemongras, λαβράκι σωτέ με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα beurre blanc, τσίρος με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, μυρωδικά και φρεσκοτριμμένα πιπέρια, καλαμάρι στη σχάρα με αυγά χελιδονόψαρου και κρέμα μέντας, παστράμι βακαλάου με ντοματίνια confit, κάπαρη και αγγουράκια τουρσί, ριζότο με γαρίδες και κρέμα από παντζάρι με γλυκιά γκορκοντζόλα, και θαλασσινή καρμπονάρα, με γαρίδα, αυγά χρυσής ρέγγας και guancialle. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Μέθεξη

Νεότητας 2, τηλ.: 21 0284 9267

Δεν υπάρχουν και πολλές μπυραρίες με κήπο στην Αττική κι η Μέθεξη είναι μια από αυτές τις λίγες, που κρατούν ψηλά τον πήχη τόσο στο κομμάτι της ζυθοκατάστασης όσο και στο φαγητό. Εδώ θα βρεις και μπόλικα taps, αλλά και πλήθος ετικετών στον κατάλογο, για αγνή μπυρίσια διασκέδαση. Αν πάλι πεινάσεις, τότε πρέπει να δοκιμάσεις κοτόπουλο Μέθεξη (με ρολάκια κοτόπουλο πανέ γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πέστο βασιλικού), φιλέτο χοιρινό μενταγιόν (με σάλτσα λευκή από κρασί Σάμου, τυρί μασκαρπόνε, παρμεζάνα και τραγανά flakes προσούτο),ψαρονέφρι με μαύρη μπύρα, φιλετάκια χοιρινά σωτέ σβησμένα με μπύρα και μοσχαρίσια σκαλοπίνια. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-20€ για ένα γενναίο τσιμπολόγημα.

Ηφαιστία

Αποστόλου Ηλέκτρας 9, τηλ: 21 0283 8871

Αγαπημένο συνοικιακό ηρακλειώτικο φαγητοστέκι η Ηφαιστία, ποντάρει στην απλότητα και στην νοστιμιά και κερδίζει την εκτίμηση όλων των πιστών θαμώνων της. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις χοιρινή τηγανιά, κεφτεδάκια, σαγανάκι με μέλι, πορτοκάλι και καρύδι, φάβα παντρεμένη με κρεμμύδι και μαϊντανό), μιλφέιγ λαχανικών (με πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, μελιτζάνα και χαλούμι ψητό, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι και μυρωδικά, αλλά και πιάτα ημέρας μαμαδίσια, όπως γίγαντες με λουκάνικα στον φούρνο και παστίτσιο. Λογαριασμός μαζί με συνοδευτικό κρασάκι στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Amandi

Πρασίνου Λόφου 4, Ηράκλειο, τηλ: 21 0284 2583

Το Amandi είναι ένας all day χώρος που φημίζεται για την ωραιότατη μεσογειακή του κουζίνα, από την οποία ευτυχώς δεν λείπουν κι οι μπεργκεράρες. Ο κατάλογός του έχει πλήθος επιλογών όπως ψητό κατσικίσιο τυρί με σπιανάτα, καβουρδισμένα φουντούκια και βαλσάμικο, φλογέρες τυριών με κρέμα τυριών και μαρμελάδα ντομάτας, καλτσόνε με φρέσκια ζύμη πίτσας, γεμιστό με ζαμπόν και μπέικον, μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, ψαρονέφρι παγιάρ με σάλτσα γιαούρτι και ρύζι, μοσχαρίσια φιλετίνια με κρέμα μανιταριών, γεμιστό τορτελίνι με τυριά σε λευκή σάλτσα, και κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας, με προσούτο, θυμάρι και αρωματικές πατάτες baby. Ο λογαριασμός μαζί με ποτηράκι κρασί θα κυμανθεί περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Καντίνα Αλέκος

Μαρίνου Αντύπα 47, Ηράκλειο, τηλ: 21 0282 4331

Στην Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο, θα συναντήσεις μια καντίνα – θρύλο της περιοχής, τον Αλέκο. Ο Αλέκος λοιπόν θα σου κρατήσει ζεστή συντροφιά μετά το ξενύχτι (ή και πριν) με εξαιρετικά καλαμάκια κοτόπουλο, σε σάντουιτς με όλα τα… αξεσουάρ (αλοιφές, ζαμπόν, τυρί, πατάτες, ντομάτα κ.α.) σε ωραιότατο, αφράτο ψωμάκι. Εξαιρετικές και οι κοτομπουκιές του, τραγανές και πεντανόστιμες για να γλείφουν δαχτυλάκια μεγάλοι και παιδάκια. Τις ώρες αιχμής, καλό θα ήταν να οπλιστείς με υπομονή γιατί η φήμη του ξεπερνά τα στενά όρια της περιοχής, δημιουργώντας μια κοσμοσυρροή έξω από την καντίνα του – τουλάχιστον μισή ώρα αναμονής τις «μεγάλες» ώρες από ξενύχτηδες.

Εστία

Κηφισίας 1, τηλ.: 21 0284 3440

Καλά τα φαγοπότια δεν λέμε, όμως θέλουμε να κουνήσουμε και λίγο το κορμάκι μας (κι ακόμη καλύτερα να τα συνδυάσουμε άμα λάχει). Η Εστία έχει πιστό κοινό που όσο οι αοιδοί της το λαλάνε, εμείς τρώμε κοντοσούβλι κοτόπουλο, λουκάνικο αγριογούρουνο του κυνηγού, συκώτι μοσχαρίσιο με αρισμαρί, ζαλισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, χοχλιούς μπουρμπουριστούς και καπνιστή χοιρινή μπριζόλα. Μαζί με αλκοολούχα συνοδευτικά ο λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο.

Parejaki Tapas Meze

Φιλοθέης 61, τηλ.:21 3047 2803

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Parejaki Tapas Meze (@parejakitapasmeze)

Μεζεδοκατάσταση υψηλού επιπέδου θα βρεις στο Parejaki που έχει μπει στις καρδιές των κατοίκων του Νέου Ηρακλείου κι όχι μόνο. Εδώ η φάση είναι ελαφρώς πειραγμένη ελληνική κουζίνα που φλερτάρει ακαταμάχητα με τον ουρανίσκο σου. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο, χωριάτικη σαλάτα φατούς, κριθαρότο γαρίδας, ελληνικά τάκος, μπιφτέκι σαν πίτσα και το εκπληκτικό inside out σουβλάκι ψαρονέφρι. Ο λογαριασμός περί τα 15-18€ κατ' άτομο.

Pentagram Beer House & Live Music

Πρασίνου Λόφου 5, Πλ. Νέου Ηρακλείου, τηλ: 2155405339

Και όμορφο κήπο έχει για να αράξουμε σε τραπεζάκια με δροσιά, και περισσότερες από 70 ετικέτες σε εμφιαλωμένες και draught μπύρες από Ελλάδα και εξωτερικό και νόστιμο φαγητό με ζουμερές μπεργκεράρες και κότσι συνοδευόμενα με φρεσκοκομμένες πατάτες και καθημερινά live και dj set που είναι ξεκάθαρα ροκ και δεν πρέπει να τα φοβάσαι. Από όλα έχει ο ζυθοφαγητομπαξές του Pentagram για αυτό κι εμείς δεν ξεκουνάμε από εκεί. Για έξτρα χορταστικό φαγοπότι ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v