Περί ορέξεως Νέα Φιλαδέλφεια

Γκουρμέ ή παραδοσιακά μεζεκλίκια; Ψαροταβερνάκια η κρεατοκατάσταση; Στη φαγητοβόλτα μας στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν χωρούν ψευδοδιλήμματα.

Περί ορέξεως Νέα Φιλαδέλφεια

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθαίνουν οι ποιοτικές γαστρονομικές γειτονιές εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας. Μια από αυτές είναι κι η αγαπημένη μεζεδομάνα Νέα Φιλαδέλφεια που κρατά πολύ ψηλά τον γευστικό πήχη με τα φαγάδικα της να κλέβουν την παράσταση σε κάθε επίσκεψή μας στα μέρη της. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο περί ορέξεως Νέα Φιλαδέλφεια κι αν δεν μας πιστεύεις τότε μάλλον πρέπει να τσεκάρεις επειγόντως τη λίστα μας και να απολαύσεις τα πιο εκλεκτά και πολυπαινεμένα μεζεκλίκια της πόλης.

Μόλυβος

Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, τηλ: 21 0258 2091

Ο Μόλυβος με φουλ νησιώτικη διάθεση και ζεστό περιβάλλον γεμάτο με φωτογραφίες της Λέσβου να κοσμούν τους τοίχους του αναλαμβάνει να σε ταΐσει θαλασσινά μεζεδάκια με πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από το όμορφο νησί. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα ωραιότατο ψαρογεύμα με καλαμαράκια τηγανιτά, χταποδάκι σχάρας, θράψαλο ψητό, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλες φιλέτο, γαρίδες σαγανάκι, αλλά και νοστιμότατη φάβα, μυτηλινιά τυρόπιτα, γκιουζλεμέδες, κολοκυθοκεφτέδες, φασόλια γίγαντες και φρέσκες σαλάτες. Συνοδεία ούζου, ο λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο.

Ρακομπερδέματα

Λεωφ. Δεκελείας 148, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 3919

Σύντεκνοι και μη συρρέουν στα Ρακομπερδέματα αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι θα φάνε εκλεκτά πιάτα που μυρίζουν μαμά Κρήτη. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσεις ένα καθωσπρέπει κρητικό τσιμπούσι με νοστιμότατα καλούδια όπως: μυζηθροπιτάκια, ντάκο με ξινομυζήθρα, βραστό σταμναγκάθι με απάκι και τηγανιτά αυγά, καπνιστό λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης, χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο και ξύδι, πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια και στάκα, απάκι στο τηγάνι, σύγκλινο με αυγά, αμανίτες με σως βαλσάμικου και συκωτάκια πουλερικών στο τηγάνι με ξύγαλο. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικο γεύμα με άφθονη ρακή δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ κατ’ άτομο.

Ντεμέκ

Ν. Τρυπιά 1-3, τηλ: 21 1400 3850

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ντεμέκ (@ntemek)

Μαγκιόρικο μεζεδοπωλείο που έχει ξηγημένες μερίδες και μια μοσχομυριστή κουζίνα που σε καλεί να δοκιμάσεις τα καλούδια της. Στον κατάλογο θα βρεις ωραία πραγματάκια για τη μέση όπως η ρακομελάτη χοιρινή τηγανιά με μαριναρισμένοι χοιρινό λαιμό, ντοματίνια και κρεμμύδι, τα γεμιστά μανιτάρια με κοτόπουλο, μπέικον, σχοινόπρασο και γραβιέρα, το πικάντικο τυρί, παναρισμένο με μπέικον και τυλιγμένο με φύλλο κανταΐφι, και οι τηγανιτές πατατόφλουδες με τριμμένη γραβιέρα. Μαζί με χύμα κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Νέος Αμβρακικός

Παπαδιαμάντη 8, τηλ: 21 0258 2304

Στην ζεστή του σάλα αλλά και στον στεγασμένο εξωτερικό χώρο του Νέου Αμβρακικού, τα τραπεζάκια γεμίζουν από παρέες που απολαμβάνουν μεζεδάκια στεριάς και θάλασσας, όπως τηγανιτό θράψαλο, καλαμαράκια, χταποδάκι ψητό, σαρδέλες στη σχάρα, γαρίδες σαγανάκι, και χορταστικές μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες, συκώτι σχάρας και ζουμερά μπιφτέκια. Ωραιότατη και η ομώνυμη σαλάτα «Αμβρακικός» με μαρούλι, ντοματίνια, καλαμπόκι και flakes παρμεζάνας για ξεκίνημα. Δεν λείπουν τα λαϊβάκια με ζωντανή λαϊκή μουσική, ενώ ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€/ άτομο, με χύμα κρασάκι.

Bocas Meze

Προύσσης 13,  τηλ: 2102580908

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bocas Meze (@bocas.meze)

Βολιώτικο τσιπουράδικο ή tapas bar; Ο σεφ Μίλτος Αρμένης απαντά «και τα δύο» και μας υποδέχεται σε αυτό το ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας, ετοιμάζοντας πιατάκια επηρεασμένα από τη διπλή καταγωγή του – Κέρκυρα και Ισπανία.  Εδώ δοκιμάζουμε καπνιστή μελιτζάνα με γιαούρτι, καφέ, φουντούκια και λάδι μαϊντανού, γαρδούμπες γαρίδας, τυλιγμένες με μπόλια και εντεράκι πάνω σε γιαούρτι μυρωδικών, πρόβατο με σκιουφιχτά και κρέμα παρμεζάνας, τυροκαυτερή και ρεβύθια στο πήλινο, τραγανούς λουκουμάδες κολοκυθιού με δροστιστικό γιαούρτι μυρωδικών, γαρίδες σεβίτσε με ανανά, μυρωδικά, τσίλι και χυμό από εσπεριδοειδή και γίγαντες τουρσί. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.

Λεμονόκηπος

Αγίας Τριάδος 11, τηλ: 21 0258 8611

Σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του ’30 με πανέμορφο κήπο και ρετρό διακόσμηση στο εσωτερικό, ο Λεμονόκηπος αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή για ιδιαίτερες γεύσεις ελληνικής κουζίνας. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις τραχανολουκουμάδες, κοκοράκι γιουβέτσι, τηγανιά χοιρινή λεμονάτη, μανιτάρια στιφάδο, μπουρεκάκια μελιτζάνας, κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο και δυόσμο, φωλιά αλμυρού κανταϊφιού, χουνκιάρ μπεγιεντί, λαχανοντολμάδες και σεφταλιές. Ο λογαριασμός μαζί με μπόλικο κρασάκι στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Μίστερ Λουκιδέλης

Γ. Παπανδρέου 79, τηλ: 2102510659

Ιδανικός προορισμός για μερακλήδες καλοφαγάδες, ο Μίστερ βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αλλά έχει και ατμοσφαιρικό πέτρινο εσωτερικό χώρο, όπου και σερβίρει μαμαδίσια κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Αφού σου σπικάρουν τον κατάλογο, επιβάλλεται να δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, καμωμένα με μεράκι όπως αμελέτητα, μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές, απάκι, κεφτεδάκια με δυόσμο μυρωδάτα, χωριάτικο λουκάνικο σχάρας, αλλά και σαλιγκάρια με σάλτσα στιφάδου, τυρόπιτα Μυκόνου και νόστιμες σαλάτες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v